Venna van den Bosch uit Oijen is de nieuwe Annie

KERKRADE - De 11-jarige Venna van den Bosch uit Oijen gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe musical Annie van producent Albert Verlinde uit Cromvoirt. Dat maakte Verlinde zondag bekend. Naast Venna, spelen nog acht andere Brabantse meisjes een rol in de musical over het roodharige weesmeisje.

Albert Verlinde hield het langs spannend voor de in totaal 36 meisjes die in de laatste auditieronde van de musical Annie zaten. Zondagmiddag maakte hij in dierentuin GaiaZoo in Kerkrade alle 36 blij door ze te vertellen dat ze allemaal mochten meespelen in de musical. Slechts één Brabantse mag ook daadwerkelijk de hoofdrol spelen.

Zus van
Venna van den Bosch gaat een van de zeven hoofdrollen spelen in de musical. Venna is de jongere zus van Vajèn van den Bosch. Vajèn speelde al eerder de hoofdrol in de Eftelingmusical Droomvlucht en gooide hoge ogen tijdens The Voice Kids waar ze tweede werd.

Naast de hoofdrol voor Venna van den Bosch, spelen Elise van Wanrooij (14) uit Sprang-Capelle, Yvonne Sleegers (14) uit Hapert, Mees Smits (10) uit Eindhoven, Roos Otten (9) uit Waalwijk, Imahni Tsolakis (13) uit Den Bosch, Rosanna Pits (13) uit Schijndel, Laura van Bussel (11) uit Vught en Tess van de Camp (7) uit Eindhoven een rol in Annie. Deze acht meisjes spelen de rol van weesmeisje.

Het verhaal
De musical Annie gaat over het gelijknamige weesmeisje dat leeft in het weeshuis van de altijd dronken Miss Hannigan (Jenny Arean). Annie wordt voor de kerstdagen uitgenodigd bij de steenrijke Oliver Warbucks (Tony Neef). Deze wil Annie helpen haar echte ouders te vinden. Voor een groot geldbedrag roept hij haar ouders op zich te melden. Ondertussen bouwen Annie en de miljardair een hechte vriendschap op.

De musical Annie gaat vanaf begin november door het land. De galapremière is op 25 november in Theater aan de Parade in Den Bosch.

print corrigeer
Publicatie: zondag 3 juni 2012 - 15:11
Auteur: Hessel Rippe