Hovenring tussen Eindhoven en Veldhoven officieel geopend

VELDHOVEN - De Hovenring-rotonde op de grens van Eindhoven en Veldhoven is vrijdagmiddag officieel geopend. Drie weken geleden ging de kruising al open voor het autoverkeer, vrijdag werd ook de zwevende fietsrotonde opengesteld.

Een rotonde met in het midden een ronde hoge paal, waaraan aan kabels een fietsrotonde hangt. Het bouwwerk ziet er spectaculair uit, maar vlak na de opening moest het afgelopen januari alweer dicht omdat het gevaarte niet veilig was. De aanhechtingen van de tuikabels van de fietsrotonde boven de Hovenring zo ernstig beschadigd waren, dat ze gevaar opleveren voor de verkeersveiligheid.

Montagefout
Afgelopen week werd de fietsrotonde al in gebruik genomen, maar door een montagefout van de aannemer waren de dempers op de stalen kabels niet goed aangebracht. Daarom werd deze toch weer afgesloten.

Printen
Corrigeren
Publicatie: vrijdag 29 juni 2012 - 17:21
Auteur: Nick Renders

Reacties (4)


Kunnen we een volgende keer niet de auto's over zo'n "kunstwerk" laten rijden, en de fietsers veilig op de grond laten? Ik denk dat problemen dan binnen een dag verholpen zijn. Maar ja, fietsers betalen geen wegenbelasting en brandstofaccijns, dus daar kan je leuk mee spelen...
01-07-2012 om 09:48 uur | goathill

Eind goed al goed !
En wie mag het volgende mega-project verzinnen?
30-06-2012 om 15:41 uur | mijnwaarheid

Mooi stukje tekst hierboven: Drie weken geleden ging de kruising AL open voor het autoverkeer...
29-06-2012 om 19:44 uur | royalrumble

Ben benieuwd voor hoelang
29-06-2012 om 19:16 uur | klets

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.