Zeven jaar cel geëist voor doden Jack van Gerwen uit Bergeijk

DEN BOSCH - Justitie heeft dinsdag zeven jaar celstraf geëist tegen de Belg die ervan verdacht wordt in oktober vorig jaar Jack van Gerwen uit Bergeijk te hebben doodgestoken. De 38-jarige verdachte uit Luik staat terecht voor doodslag.

De 27-jarige Van Gerwen werd op 22 oktober kort voor sluitingstijd met een stuk glas doodgestoken in discotheek Club Seven aan de Eindhovense Dommelstraat. Daarbij werd hij geraakt in de halsslagader. Van Gerwen overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Belgische verdachte zei dinsdag dat hij in een reflex met het glas had geslagen, omdat het slachtoffer hem lastig viel en niet weg wilde gaan.  

Filmbeelden
Het slachtoffer zou kort voor de dodelijke steekpartij de vriendin van de verdachte hebben opgetild, waarna hij met haar op de dansvloer viel. Hierdoor ontstond een conflict. De ruzie tussen de twee mannen werd gefilmd door camera's van Club Seven, zo bleek tijdens de rechtszaak. De steekpartij is niet te zien omdat het licht toen net even uit was.

Onder invloed
Dinsdag bleek dat de Belgische verdachte die avond onder invloed was van drank en drugs. Hij had een joint gerookt, een halve xtc-pil genomen en zes glazen bier gedronken. Tegenover de rechtbank verklaarde de verdachte dat hij in een reflex met het glas had geslagen.

De 27-jarige Jack van Gerwen werkte bij hotel/restaurant De Bengel in Eersel. Hij studeerde aan de Technische Universiteit in Eindhoven en was actief binnen de studentenvereniging van zijn opleiding.

Honderden mensen bezochten de herdenkingsdienst bij Club Seven voor de omgekomen student.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 10 juli 2012 - 10:19
Auteur: Karin Kamp