In Breda vermiste jongens Ande (12) en Yonadab (5) gevonden in Roosendaal

BREDA - De vijfjarige Yonadab Tesfaghergish Zemicael uit Parijs en de twaalfjarige Ande Kifle Gebreslasie uit Antwerpen die sinds vrijdagochtend halfelf vermist waren, zijn vrijdagavond rond kwart over negen ongedeerd aangetroffen in het centrum van Roosendaal. Een oplettende getuige zag de jongens en waarschuwde de politie.

Het is niet bekend hoe zij in Roosendaal waren beland. Politewoordvoerder Henk Snepvangers: "Vermoedelijk zijn ze een fietstocht gaan maken en zijn daarbij de weg kwijtgeraakt. We hebben alles op alles gezet om de twee voor het donker terug te vinden, dat is gelukkig gelukt."

Heksenwiel
De jongens waren voor hun vermissing het laatst gezien in de Bredase wijk Haagse Beemden, in het Heksenwiel. De twee komen uit Belgiƫ en spreken Frans. Ze zijn van Eritrese afkomst.

De politie stuurde een Burgernetalarm. Een politiehelikopter werd vrijdagavond ingezet om in de omgeving naar de kinderen te speuren. De helikopter hing nog even boven Schijf, omdat de jongens daar ergens om een glaasje water hebben gevraagd. Ook de Belgische politie en een beveiligingsbedrijf zochten naar de kinderen.

Bezoek bij familie
De familie riep vrijdag rond 14.00 uur in de hulp van de politie in. Beide kinderen waren met hun ouders op bezoek bij familie in Breda. De jongens waren op een blauwe fiets met witte letters vertrokken vanaf de Sleutelbloem te Breda.

Volgens Snepvangers maken de kinderen het goed, ze zijn ongedeerd.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 17 augustus 2012 - 15:37
Auteur: Peter de Bekker