Justitie beoordeelt aangifte Diagnostiek voor U tegen 50PLUS

DEN BOSCH - De politie is klaar met het onderzoek na de aangifte die Diagnostiek voor U in Eindhoven had gedaan wegens computervredebreuk. Volgens de directie van het medisch onderzoekscentrum heeft een aantal leden van de politieke partij 50PLUS in april gegevens van patiënten gestolen.

50PLUS-voorman Henk Krol uit Eindhoven sprak van een lek, dat door leden van zijn partij was ontdekt. Justitie gaat zich nu over het politiedossier buigen. Het zal nog wel een tijdje duren voordat wordt besloten of er iemand vervolgd wordt. Volgens het voormalige Diagnostisch Centrum hebben leden van de partij van Eindhovenaar Henk Krol zich schuldig gemaakt aan computervredebreuk.

Henk Krol: 'Gegevens op straat'
Krol meldde in april dat de medische gegevens van duizenden Brabanders op straat liggen. Ze waren van Diagnostiek voor U en stonden op Cyberlab, een website voor medische professionals.

Astrid van der Put, directeur van Diagnostiek voor U, reageerde geschokt op de onthulling. “Blijkbaar zijn gegevens van een aantal van onze patiënten op illegale wijze ingezien”, zo zei ze.

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 augustus 2012 - 14:59
Auteur: Hans Janssen