Jelle Klaasen biedt excuses aan voor versturen naaktfoto's aan 15-jarig meisje

BREDA - Jelle Klaasen biedt in een verklaring op internet zijn excuses aan voor zijn gedrag. De darter uit Breda werd dinsdag verhoord door de politie nadat hij naaktfoto's had gestuurd aan een 15-jarig meisje met een verstandelijke beperking.

"Ik wil hierbij mijn excuses aanbieden aan iedereen die dit aangaat! Ik heb een fout gemaakt en ben te ver gegaan en dat spijt me", schrijft hij op de website Dartskrant.nl.

'Ik kan het helaas niet meer terugdraaien'
Hij geeft in zijn verklaring toe dat hij het meisje al een tijd kent, het meisje zou zelf ook contact met hem hebben gezocht. "Maar ik ben zo stom geweest om hier op in te gaan en dat had ik niet moeten doen. Ik schaam mij diep en baal er enorm van dat ik zo stom ben geweest, maar ik kan het helaas niet meer terugdraaien."

Dat Klaasen foto's naar het meisje had gestuurd, kwam aan het licht toen een leerkracht vond dat het meisje wel erg stil was. Uiteindelijk bleek dat het kwam door de naaktfoto's die Klaasen had gestuurd. De begeleider trof zeker drie foto's aan waarop Klaasen een erectie heeft. De twee hadden contact via Twitter en e-mail.

Consequenties
De darter zegt dat hij wel eens had gehoord dat het meisje wat problemen had, "maar ik ben me er niet van bewust geweest dat ze in een instelling verbleef en dat de psychische problemen zo groot waren."

De darter zegt alle consequenties te aanvaarden die uit de situatie voortkomen en zegt zijn straf te ondergaan. Een dezer dagen gaat het dossier naar justitie, die beslist of Klaasen vervolgd wordt.

Barney
Het Nederlandse dartsicoon Raymond van Barneveld laat via Twitter weten dat hij 'erg geschrokken' is van het nieuws rondom Klaasen. Collega-darter Mark Dudbridge roept dartsfans op om niet te oordelen voordat alle feiten bekend zijn. De dartsbond PDC is nog niet met een reactie gekomen. De Nederlandse dartsbond wacht het politieonderzoek af, laat directeur Niels de Ruiter weten.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 22 augustus 2012 - 06:37
Auteur: Lobke Kapteijns