Naamswijziging ROC Eindhoven Naamswijziging ROC Eindhoven

Naam te negatief: ROC Eindhoven gaat Summa College heten

EINDHOVEN - ROC Eindhoven krijgt vanaf 1 januari volgend jaar een andere naam. De opleiding gaat dan Summa College heten. Een belangrijke reden is het feit dat de naam ROC voor veel mensen een negatieve lading heeft, zo meldt het bestuur van de school.

Ook is niet bij iedereen bekend dat ROC Eindhoven een zelfstandige organisatie is.

Afgebroken fusiebesprekingen
Summa slaat op het hoogste en het totaal aan inspanningen dat nodig is om hieruit het maximale te halen. De naam kwam bovendrijven tijdens de fusiebesprekingen met ROC Ter AA in Helmond, die in april werden afgebroken.

Aanleiding was een besluit van minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij baseerde zich op een negatief advies van de 'Adviescommissie Fusietoets'.

Printen
Corrigeren
Publicatie: vrijdag 24 augustus 2012 - 12:26
Auteur: Hans Janssen

Reacties (3)


Summa... Met een beetje fantasie klinkt het als de naam van een Surinaams gerecht. Of als een inheemse kever uit het regenwoud. Wat ik wil zeggen: een naam moet voor zichzelf 'spreken', zonder dat een toelichting nodig is. Deze nieuwe naam zal voor mijn gevoel vooral een lachertje worden.
24-08-2012 om 20:08 uur | marcelvds04

volgens mij is het hen iets te hoog naar de bol gestegen
24-08-2012 om 14:01 uur | ert

Ik denk dat ik mijn dochter nu wél naar die opleiding stuur.

Met de naamsverandering gaat de kwaliteit van het onderwijs daar ineens met sprongen omhoog, natuurlijk. En dat juich ik toe.
24-08-2012 om 13:47 uur | commtree

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.