Deel winkelcentrum De Burcht in Breda verwoest door brand, vermoedelijk brandstichting

BREDA - Een grote brand heeft vrijdagochtend vroeg een deel van winkelcentrum De Burcht in Breda verwoest. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Volgens de brandweer is de schade onherstelbaar en moet een deel van het winkelcentrum worden gesloopt.

In het winkelcentrum ging een vestiging van drogisterij DA in vlammen op. Niemand raakte gewond. Een boekenwinkel en een verfwinkel liepen veel rook- en waterschade op. Een deel van het winkelcentrum bleef vrijdag dicht. Per winkel werd bekeken of het veilig genoeg is om open te gaan.

De brand woedde voornamelijk aan de achterkant, waar de voorraden binnenkomen, en was rond acht uur onder controle. De brandweer is nog aan het nablussen.

Inbraken in DA
Volgens medewerkers van de DA is de afgelopen maanden al drie keer geprobeerd in te breken in de winkel. De politie onderzoekt of de inbraken iets te maken hebben met de brand en roept getuigen op om zich te melden.

"Vanochtend belde de eigenaar op dat ik niet hoefde komen te werken", zegt een van de personeelsleden. "We zijn allemaal toch gekomen om de baas en elkaar te steunen". De eigenaar van de DA was vanmorgen niet in staat om te reageren. "Het is allemaal nog te vers", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Ramen en deuren dicht
Door de brand ontstond een grote rookwolk. Niemand hoefde zijn huis te verlaten. Wel wordt buurtbewoners aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden. Korpsen uit de wijde omgeving kwamen assisteren bij het blussen. Ook uit Tilburg en Roosendaal werden wagens opgeroepen.

Vrijdagochtend vroeg woedde ook al een brand in een flat aan de Roeselarestraat in Breda. De politie onderzoekt of de branden iets met elkaar te maken hebben en of ze zijn aangestoken. Een politiehelikopter heeft opnamen vanuit de lucht gemaakt van beide locaties.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 14 september 2012 - 06:31
Auteur: Youssef Zerrouk