Deel winkelcentrum De Burcht in Breda verwoest door brand, vermoedelijk brandstichting

BREDA - Een grote brand heeft vrijdagochtend vroeg een deel van winkelcentrum De Burcht in Breda verwoest. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Volgens de brandweer is de schade onherstelbaar en moet een deel van het winkelcentrum worden gesloopt.

In het winkelcentrum ging een vestiging van drogisterij DA in vlammen op. Niemand raakte gewond. Een boekenwinkel en een verfwinkel liepen veel rook- en waterschade op. Een deel van het winkelcentrum bleef vrijdag dicht. Per winkel werd bekeken of het veilig genoeg is om open te gaan.

De brand woedde voornamelijk aan de achterkant, waar de voorraden binnenkomen, en was rond acht uur onder controle. De brandweer is nog aan het nablussen.

Inbraken in DA
Volgens medewerkers van de DA is de afgelopen maanden al drie keer geprobeerd in te breken in de winkel. De politie onderzoekt of de inbraken iets te maken hebben met de brand en roept getuigen op om zich te melden.

"Vanochtend belde de eigenaar op dat ik niet hoefde komen te werken", zegt een van de personeelsleden. "We zijn allemaal toch gekomen om de baas en elkaar te steunen". De eigenaar van de DA was vanmorgen niet in staat om te reageren. "Het is allemaal nog te vers", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Ramen en deuren dicht
Door de brand ontstond een grote rookwolk. Niemand hoefde zijn huis te verlaten. Wel wordt buurtbewoners aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden. Korpsen uit de wijde omgeving kwamen assisteren bij het blussen. Ook uit Tilburg en Roosendaal werden wagens opgeroepen.

Vrijdagochtend vroeg woedde ook al een brand in een flat aan de Roeselarestraat in Breda. De politie onderzoekt of de branden iets met elkaar te maken hebben en of ze zijn aangestoken. Een politiehelikopter heeft opnamen vanuit de lucht gemaakt van beide locaties.

Printen
Corrigeren
Publicatie: vrijdag 14 september 2012 - 06:27
Auteur: Youssef Zerrouk

Reacties (7)


de gevolgen van de crisis slaan overal toe
15-09-2012 om 15:01 uur | ert

@erwin1
Dus dan is de brand bij De Burcht toch eerder ontstaan dan bij de Roeselarestraat. Inmiddels is bovenstaande tekst up-to-date. Toen ik mijn eerdere reactie plaatste stond de volgorde nog verkeerd. Bij het plaatsen van dit item was het nog erg vroeg en nog niet alles was bekend.
14-09-2012 om 14:10 uur | vicking

@vicking
had begrepen dat eerste instantie kleine brand was in de burcht, waarna ze weer weg zijn gegaan na dit te hebben geblust, daarna melding roeselarestraat, echter in tussentijd was de brand bij de burcht weer gaan smeulen/oplaaien met dit resultaat.
14-09-2012 om 13:45 uur | erwin1

De brand aan De Burcht woedde eerder dan de brand aan de Roeselarestraat, volgens de melding op 112meldigen.nl en brandweerspotters.n. In bovenstaande tekst staat het dus andersom.
14-09-2012 om 11:07 uur | vicking

ja hoor, gezellig bezig weer. Brandstichting = triest.
1 winkel verwoest, 2 met rook-en waterschade.
Denk toch eens aan de ondernemers. Die hebben het al niet zo breed en dan neem je ze ook nog hun inkomsten af.
Ik hoop dat ze de brandstichter snel te pakken krijgen. Wat mij betreft: de fik in zijn/haar huis !
14-09-2012 om 10:34 uur | audrey1972

Ik denk dat de pyromaan van Dorts naar Breda verhuist is :s
En dan woont ie waarschijnlijk ergens in Noord!
14-09-2012 om 09:53 uur | dimpie

Als OB dit bericht eerst eens goed doet doorgelezen zien ze wat er niet goed staat: Eerst staat er dat er niemand gewond is geraakt en iets verder op staat dat er niet bekend is of er gewonden zijn.
[is inmiddels aangepast. De redactie.]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 14-09-2012 om 08:01]
14-09-2012 om 07:51 uur | miep

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.