Dienstpistool Jan Petter gebruikt bij drama Kekerdom

KEKERDOM - Het dienstpistool van rechercheur Jan Petter is gebruikt in zijn huis in Kekerdom. Het stel René van de Wijdeven en Inge Kee zijn doodgeschoten, Jan Petter zelf kwam door een schotwond in zijn hoofd om het leven. Die details gaf de politie vrijdag vrij. De drie doden werden zondag in het huis van Jan Petter gevonden in Kekerdom, Gelderland. Van de Wijdeven en Kee hebben tot een jaar geleden in Rosmalen gewoond.

De politie had tot nu toe maar weinig bekend gemaakt over het drama in Kekerdom, maar liet donderdag al weten dat ze niet uitsluit dat een vierde persoon van buiten de moorden heeft gepleegd.

Agent mocht geen pistool in huis hebben
Aan het feit dat het dienstpistool van Petter is gebruikt, wil de politie nog geen conclusies verbinden.

Dat de politieman zijn dienstpistool in huis had is opmerkelijk, want hij zat al maanden thuis vanwege een knieoperatie. Het is gebruikelijk dat politiemensen hun wapen dan op het bureau achterlaten in een kluisje. Alleen in bijzondere gevallen wordt toestemming gegeven om het wapen mee naar huis te nemen.

Meerdere schoten in lichamen
René van de Wijdeven en Inge Kee zijn omgekomen door meerdere schotwonden in hun hoofd en lichaam, blijkt uit sectie op de lichamen. De lichamen zijn vrijdag vrijgegeven aan hun nabestaanden.

Het drietal kende elkaar goed. Wat hun relatie precies was, blijft echter onduidelijk. Bij Petter thuis is in ieder geval een hennepkwekerij gevonden. In het huis van Van de Wijdeven en Kee, in Millingen, trouwens ook. Het huis waar ze in woonden, huurden ze van een andere politieman die bij het korps Gelderland-Zuid werkt. De rijksrecherche doet daarom onderzoek binnen dat korps.

Duister verleden
Met name René van de Wijdeven heeft een duister verleden. Hij zat onder meer een jarenlange celstraf uit voor fraude en was eerder opgepakt voor het bezit van een handelsvoorraadje cocaïne en xtc. Hij moest nog voor de rechter verschijnen voor faillisementsfraude en valsheid in geschrifte. Een onafgerond failissement van zijn bedrijf Eindhovense Betonbouw B.V. liep gierend uit de klauwen. Uit een verslag van een maand geleden blijkt dat hij een schuld had van meer dan zeven ton.

Samen met Inge Kee, die jarenlang een sportschool in Veghel had, woonde Van de Wijdeven in Rosmalen. Het stel veroorzaakte overlast, betaalde de huur niet en is daar uiteindelijk uit huis gezet door de eigenaar.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 14 september 2012 - 14:39
Auteur: Stefan ten Teije