Straaljager neergestort in Valkenswaard. Foto: Rico Vogels / SQ Vision Straaljager neergestort in Valkenswaard. Foto: Rico Vogels / SQ Vision

Gewonde na neerstorten straaljager in weiland Valkenswaard

VALKENSWAARD - In Valkenswaard is zaterdagavond in een weiland een straaljager neergestort. De twee inzittenden hebben parachutes gebruikt. Een van de piloten is ongedeerd, de ander is met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. De straaljager, een kleine jet van het Franse Breitling-team, had meegedaan aan een luchtshow in Den Helder en was onderweg naar vliegbasis Kleine Brogel in België.

Waarom de piloten een schietstoel moesten gebruiken, is nog onbekend. De straaljager kwam in een afgelegen weiland terecht bij de Berkheuvels in Valkenswaard.

Vuurbal door de lucht
Een omwonende is de piloten te hulp geschoten. Hij zag 'iets vurigs door de lucht vliegen' en een parachute. Hij is samen met een vriend naar het weiland gegaan en heeft de piloten geholpen. Ze spraken Frans. Een van hen, een 27-jarige Franse piloot, was gewond aan zijn rug door de schietstoel. De andere is 52 jaar. Hij bleef ongedeerd.

Het vliegtuigje is een jet van het Breitling-team. Volgens de politie deed hij mee aan een vliegshow in Den Helder, waar een paar uur voor deze crash ook al een vliegtuigje was neergestort.

Geen brand in vliegtuig
Toen het vliegtuigje neerstortte, ontstond er geen brand. Er is ook geen kerosine geloosd, laat de burgemeester van Valkenswaard, Anton Ederveen, via Twitter weten. In het vliegtuig zat nog 600 kilo kerosine.

De piloten worden verhoord, zodat de oorzaak van de crash kan worden achterhaald. Onderzocht wordt of er stoffen zijn vrijgekomen. Het is onduidelijk hoe lang het wrak nog blijft liggen.

Printen
Corrigeren
Publicatie: zaterdag 15 september 2012 - 15:48
Auteur: Stefan ten Teije

Reacties (8)


Domblondje denkt altijd leuk te zijn. Serieuze onderwerpen kan ze niet serieus maar wel verontwaardigd op reageren. Heeft ze zwart haar of is zij geblondeerd?
16-09-2012 om 15:56 uur | joep2

@Domblondje Grapje: Gelukkig ligt het niet aan jou.
16-09-2012 om 10:09 uur | kvg

@drjohn Grapje: Als het aan mij ligt zal er nooit een Nederlandse F-35 Lightning II kunnen neerstorten.
16-09-2012 om 01:55 uur | domblondje

Domblondje, je bent vooral de laatste tijd wel heel erg cynisch aan het reageren. Ik mag je humor best wel, maar ik vraag me tegelijkertijd ook wel af, waar het mogelijk in jouw jeugdjaren mis is gegaan. Want je bent wel erg dwangmatig overal een zuur geintje van aan het maken. Jammer.Trakteer ons ook eens op een vrolijke kwinkslag, het is in ieder geval de moeite waard om het eens een keer te proberen want ik ben er van overtuigd, dat je die capaciteit ook in huis hebt.
15-09-2012 om 21:33 uur | drjohn

Wat een geluk inderdaad dat ie niet in een dorp os stad terecht komt ! Pfff...
15-09-2012 om 21:18 uur | elsje

Gelukkig stortte het niet neer in een woonwijk!
15-09-2012 om 21:04 uur | ananjas90

Nou hoef niet naar buiten want het hele huis stinkt. Wel raar zo'n ding voor je deur in het weiland. Die aardappels zijn natuurlijk niets meer waard.
15-09-2012 om 20:49 uur | lhaperen

Gauw gaan kijken dan kun je nog wat hydrazine opsnuiven!
15-09-2012 om 20:25 uur | domblondje

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.