Koen de Kort is een echte prof geworden

VALKENBURG - Wielrenner Koen de Kort uit Liempde is het afgelopen seizoen van 'leuke' renner uitgegroeid tot echte prof. Als beloning werd hij door bondscoach Leo van Vliet geselecteerd voor het WK wielrennen. Komende zondag hoopt de Kort provinciegenoot Lars Boom aan de wereldtitel te helpen.

Op zijn dertigste lijkt Koen de Kort doorgebroken te zijn als renner. Hij trok zich binnen zijn ploeg Argos-Shimano op aan toppers als John Degenkolb en Marcel Kittel.

Echte prof
In de Vuelta hielp De Kort Degenkolb aan vijf etappezeges. "Ik heb wel het idee dat ik een behoorlijke stap vooruit heb gemaakt en dat ik echt een goed seizoen heb gedraaid", denkt de Liempdenaar. En dat kan bondscoach Leo van Vliet alleen maar beamen. "De laatste weken hebben we dingen gezien waardoor ik denk: het is een echte prof geworden", zei Van Vliet over De Kort op de dag dat hij zijn WK-selectie bekendmaakte.

De Kort heeft de voorbije jaren wel eens in de rats gezeten over zijn kwaliteiten als renner. Hij wachtte steeds maar op de echte doorbraak. "Als je 28, 29 jaar bent en het is nog steeds niet gebeurd, dan denk je wel: misschien kan ik toch niet helemaal wat ik dacht dat ik kon. Nu komt het er gelukkig wel uit."

'Lars heeft goede kans op wereldtitel'
De Kort speelt een belangrijke rol in de Nederlandse WK-ploeg. In de koers als wegkapitein, daarbuiten als verlengstuk van de bondscaoch. "We hebben zeker talent. We hebben de jongens om me te doen om de wereldtitel", denkt De Kort.

Als luitenant van Vlijmenaar Lars Boom hoopt hij op een nieuw succes in dit fraaie seizoen. "Lars kan dit. Hij heeft ook een goede sprint. Ik denk dat hij één van de jongens is met eeen goede kans op de titel . Ik ken Lars al heel lang en ik zou het heel mooi vinden om hem aan een wereldtitel te helpen."

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 18 september 2012 - 17:47
Auteur: Marjolein Kronenberg