Uitvaartdienst Rucphense wethouder Jan Suijkerbuijk gehouden

SINT WILLEBRORD - In de Sint Willibrorduskerk in Sint Willebrord is vrijdagochtend afscheid genomen van de overleden Rucphense wethouder Jan Suijkerbuijk. Er waren ruim 600 mensen aanwezig, onder wie bestuurlijke collega's.

Onder aanwezigen waren burgemeester Van der Velden van Breda, en provinciebestuurder Yves de Boer. Burgemeester van Rucphen, Van der Meer Mohr roemde Suijkerbuijk om zijn 'veelzijdige kwaliteiten'. "Om in wielertermen te spreken: hij was renner, kopman, koerskapitein, ploegmanager en koersdirecteur in één."

Rini Wagtmans en Jacques Hanegraaf, uit de wielerwereld, waren ook aanwezig.

De uitvaartdienst begon om halfelf. Vanwege de grote belangstelling is in gemeenschapshuis De Lanteern een ruimte ingericht waar de plechtigheid op een groot scherm gevolgd kan worden. Na de uitvaartdienst vindt de crematie plaats in Zegestede in Roosendaal.

Hartaanval
Jan Suijkerbuijk overleed zaterdagmiddag tijdens de toertocht Yellow Jersey Classic in Sint Willebrord. Hij kreeg op de fiets een hartaanval en overleed later in het ziekenhuis. De wethouder van Sport is 54 jaar oud geworden. Hij maakte de toertocht mede mogelijk.

Tegelijkertijd met de uitvaart in Sint Willebrord werd in het Limburgse Berg en Terblijt een gebedsdienst gehouden voor de wethouder. Veel mensen uit de gemeente Rucphen zijn vrijdag in Limburg voor het WK wielrennen.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 21 september 2012 - 10:29
Auteur: Robert te Veele