Tilburgse inbreker overleden na vechtpartij met bewoners in Diessen

DIESSEN - Een 37-jarige inbreker uit Tilburg is maandagnacht overleden, na een gevecht met de bewoners van een huis aan de Rijtseweg in Diessen. De twee bewoners, een man en zijn vrouw, zijn bij de vechtpartij gewond geraakt.

De politie kreeg rond tien voor half vier 's nachts de melding dat er een inbreker bij het huis was. Buurtbewoners hoorden rond die tijd geschreeuw en pijnkreten vanuit de tuin van het echtpaar. Toen de agenten aankwamen bij het huis troffen ze beide bewoners en de inbreker gewond aan. De inbreker was buiten bewustzijn.

In ziekenhuis overleden
De Tilburger is gereanimeerd en samen met de bewoners naar het ziekenhuis gebracht. Kort nadat hij in het ziekenhuis was, overleed de inbreker aan zijn verwondingen. De bewoners zijn na medische behandeling op het politiebureau verhoord. Zij zijn niet gearresteerd.

Volgens buurtbewoners zou de inbreker het hebben voorzien op de vogels van de bewoners. Die hebben twee volières in de tuin staan. Twee maanden geleden zouden inbrekers al een poging hebben gedaan om de beestjes mee te nemen en ook verderop in de straat zijn vogels weggehaald. Daarom had de man zijn tuin al beveiligd door op een muur metalen pinnen aan te brengen. De politie kan dit nog niet bevestigen.

'Zulke lieve mensen'
Een buurvrouw werd om drie uur wakker van geschreeuw. Ze is erg geschrokken door het voorval. "Ik vind het verschrikkelijk voor de buren, het zijn zulke lieve mensen", zei ze geëmotioneerd.

De buurvrouw zei tegen Omroep Brabant dat de inbreker niet alleen was. Er stond volgens haar nog iemand anders bij die iets in een buitenlandse taal riep en wegrende. De politie zegt vooralsnog geen reden te hebben om aan te nemen dat er meerdere mensen bij de inbraak betrokken waren. Ook benadrukt een woordvoerder van de politie dat de overleden inbreker een autochtone Tilburger is.


Geen wapens
Bij het gevecht tussen het echtpaar en de inbreker zijn waarschijnlijk geen wapens gebruikt. De politie kan dit nog niet bevestigen, maar heeft vooralsnog geen reden om aan te nemen dat er wapens in het spel waren.

Op dit moment wordt er door forensisch rechercheurs een onderzoek ingesteld in en rond het huis aan de Rijtseweg in Diessen.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 25 september 2012 - 10:23
Auteur: Mathijs Pennings