Wethouder overweegt homo-ontmoetingsplaats bij Engelermeer Den Bosch

DEN BOSCH - Er komt misschien een officiële homo-ontmoetingsplaats bij het Engelermeer in Den Bosch. Wethouder Huib van Olden zegt donderdag tegen Omroep Brabant dat een van de mogelijkheden zo'n ontmoetingsplek is.

Van Olden sluit een officiële homo-ontmoetingsplaats niet uit, omdat de overlast van homo's die in het openbaar seks hebben in het recreatiegebied ervoor zorgt dat 'gewone' recreanten wegblijven.

Blauwe meer is 'homo-hotspot'
Eerder sprak homobelangenorganisatie COC al de wens voor een dergelijke plaats in Den Bosch uit. Het gebied rondom het Engelermeer is in Brabant een bekende 'homo-hotspot'.

Volgens de wijkraad is het een komen en gaan van homo's die openlijk de liefde met elkaar bedrijven. Dat vindt ze aanstootgevend gedrag, dat ervoor zorgt dat mensen liever niet meer naar het Engelermeer gaan.

De wijkraad heeft de noodklok geluid bij wethouder van Olden, die donderdag persoonlijk een kijkje kwam nemen in het gebied. Van Olden zegt ook dat aanstootgevend gedrag in het openbaar strafbaar is en hij wil harder gaan optreden tegen mensen die dat doen.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 27 september 2012 - 17:30
Auteur: Hessel Rippe