Wethouder Huib van Olden (R) en Wilfries Saebu van de wijkraad Engelen en Bokhoven. Wethouder Huib van Olden (R) en Wilfries Saebu van de wijkraad Engelen en Bokhoven.

Wethouder overweegt homo-ontmoetingsplaats bij Engelermeer Den Bosch

DEN BOSCH - Er komt misschien een officiële homo-ontmoetingsplaats bij het Engelermeer in Den Bosch. Wethouder Huib van Olden zegt donderdag tegen Omroep Brabant dat een van de mogelijkheden zo'n ontmoetingsplek is.

Van Olden sluit een officiële homo-ontmoetingsplaats niet uit, omdat de overlast van homo's die in het openbaar seks hebben in het recreatiegebied ervoor zorgt dat 'gewone' recreanten wegblijven.

Blauwe meer is 'homo-hotspot'
Eerder sprak homobelangenorganisatie COC al de wens voor een dergelijke plaats in Den Bosch uit. Het gebied rondom het Engelermeer is in Brabant een bekende 'homo-hotspot'.

Volgens de wijkraad is het een komen en gaan van homo's die openlijk de liefde met elkaar bedrijven. Dat vindt ze aanstootgevend gedrag, dat ervoor zorgt dat mensen liever niet meer naar het Engelermeer gaan.

De wijkraad heeft de noodklok geluid bij wethouder van Olden, die donderdag persoonlijk een kijkje kwam nemen in het gebied. Van Olden zegt ook dat aanstootgevend gedrag in het openbaar strafbaar is en hij wil harder gaan optreden tegen mensen die dat doen.

Printen
Corrigeren
Publicatie: donderdag 27 september 2012 - 17:13
Auteur: Hessel Rippe

Reacties (25)


die afwerk plekken baba
hang er maar een condoom automaat er neer
voordat ze straks iedereen besmetten met rare ziektes
29-09-2012 om 13:21 uur | antwan

@ wammes Lezen is ook een kunst. Ik heb geschreven dat wilde zwijnen worden afgeknald en dat deze viezerikken een bos toegewezen krijgen.
Schrijf ik dan dat wide zwijnen en viezerikken hetzelfde zijn? Nee!
Niet zeuren over homo's die niet geaccepteerd worden, want ze hebben in Nederland een status aparte.
Ook op de tv is het homo wat de klok slaat. Als je hetero bent hoef je blijkbaar niet eens te solliciteren.
Verder heb ik geen problemen met mensen die homo zijn, maar vind het zeer onsmakelijk dat ze zo nodig op openbaar terrein sex moeten bedrijven.
Het stoort mij ook enorm dat er bossen speciaal aangewezen gaan worden voor homo's! Dit is pure discriminatie. De bossen zijn voor iedereen,blanken zwarten,aziaten,hetero's, homo's, maar vooral voor de dieren die er wonen, onder andere het wilde zwijn.
[Bericht gewijzigd door 'pierewaaier' op 28-09-2012 om 19:03]
28-09-2012 om 16:59 uur | pierewaaier

Oost,West, thuisdoen is het best!
28-09-2012 om 11:47 uur | joriss

@pierewaaier; homo's vergelijken met (wilde) zwijnen? Goh, dat doen ze in Iran ook , en dergelijke geluiden horen we ook uit islamitische kringen. Maar door religieuze dwang, kunnen gevoelens niet onderdrukt worden, dat is niet in de katholieke kerk gelukt, in Iran ondanks zeer zware represailles ook niet. Ook onder maarschappelijke druk is het ook al niet gelukt, godzijdank! Laat n ieder in zijn/haar waarde, en ga anders geaarden enz niet met varkens vergelijken a.u.b. Door dat soort opmerkingen plegen helaas elk jaar jongeren nog steeds zelfmoord, raken mensen vreselijk in de knoop omdat ze zich niet geaccepteerd voelen, ja zelfs veracht voelen, met dank aan dit soort opmerkingen Het zal je kind maar wezen die er mee worstelt...Kro's uit de kast blijkt helaas (en vooral in religieuze/"vrome" gezinnen) bikkelhard nodig! En de brave huisvaders die op die banen hun pleziertjes zoeken, zijn heus niet allemaal viespeuken, maar mannen die er achterkomen dat er meer blijkt te zijn dan heterogevoelens, en dat ze vaak op jonge leeftijd (omdat het van ze verwacht werd, of niet anders durfden) de keus voor heterorelatie gemaakt hebben. Triest, maar is niet anders...
[Bericht gewijzigd door 'wammes' op 28-09-2012 om 09:31]
27-09-2012 om 23:36 uur | wammes

Ik ben in het verre verleden ook wel eens op dergelijke ontmoetingsplaatsen geweest en ik heb daar heel veel trouwringen gezien. Het zijn lang niet alleen homo geaarden die daar komen voor sex maar heel veel z.g. nette hetero's die daar hun lusten komen opzoeken / uitvoeren. Als homo hoef je echt niet naar dergelijke plaatsen te gaan. Er zijn genoeg heel wat veiligere plaatsen en gelegenheden waar men naar toe kan.
Overigens, is het triest om te vernemen dat er personen zijn die homo's als viespeuken e.d. bestempelen.
Het is alom bekend, dat velen met anti-homo geluiden zelf maar eens goed in de spiegel moeten kijken.
[Bericht gewijzigd door 'clo' op 27-09-2012 om 23:30]
27-09-2012 om 22:55 uur | clo

commentaar is te verwachten; maar ga eens kijken bij n gemiddelde homo-ontmoetinghsplaats (op parkeerplaatsen langs de snelwegen); veel gezinsauto's met kinderzitjes achterin. Brave huisvaders dus, die hun heimelijke pleziertjes daar moeten zoeken, omdat ze ergens anders niet durven/kunnen. Die uitlaatklep heeft dus wél n functie. Het zou dus zomaar je broer/vader/man/neef enz kunnen zijn die daar enz enz. Dus ik vind dat aan de ene kant goed (zolang anderen er geen last/hinder van hebben), aan de andere kant wil ik niet met sex op die plaatsen geconfronteerd worden als ik er met mijn kinderen ben, niet van homo's en niet van hetero's, ook niet op naaktzwemgelegenheden bij vennen enz. Ik ben er dubbel in dus.
[Bericht gewijzigd door 'wammes' op 27-09-2012 om 22:48]
27-09-2012 om 22:47 uur | wammes

Oeps, dubbel geplaatst.
[Bericht gewijzigd door 'ezeltje' op 27-09-2012 om 21:47]
27-09-2012 om 21:46 uur | ezeltje

@Joma, ik hoor wel vaker "gewone" en "Normale" mensen. Maarja, dat zeg ik soms ook wel. En dat verander ik vaak dan wel weer terug. Gewoon automatisme. Ik ben totaal niet homofoob natuurlijk, integendeel. Maar doe het wel soms. perongelijk.
Ik heb niet zozeer het idee dat pierewaaer homofoob is ofzo. Ik snap het viespeukerij en viezerikken wel. Ik neem tenminste aan dat dit over seksende mensen in het openbaar gaat. En niet dat alle homo's viezerikken zijn.
Heilige homoseksualiteit, ja, goh. Het lijkt soms ook alsof we het allemaal maar goed moeten vinden wat homo's doen. Want anders ben je gelijk homofoob. Homo's voelen zich gewoon snel aangevallen. Ik persoonlijk ook. Dat komt ook gewoon omdat veel mensen je aanvallen. en iets wat negatief lijkt/is, lijkt dan ook erg snel op een aanval richting homo's.
Ik heb homo's ook zo nu en dan op de hals als ik me keer tegen de gaypride, dit soort bossen en roze dagen ofzo. Hoewel ik absoluut niet homofoob ben.
@cb002701
En ja, sommige dingen moeten maar prachtig gevonden worden. We moeten gewoon gelijk behandeld worden en we moeten eigenlijk maar eens geaccepteerd zijn. Tenslotte is er amper verschil tussen homo's en hetero's. Behalve dat de parner van een hetero borsten en nog wat heeft. En de partner van een homo een piemel en geen borsten. Ja, is dat nu zo erg... Maar vele mensen denken er toch maar om dat ze daardoor ons anders kunnen behandelen.
27-09-2012 om 21:44 uur | ezeltje

@ joma Bossen aanwijzen voor bepaalde bevolkingsgroepen is discriminatie, en niks anders!
Dit heeft ook totaal niets met allochtonen te maken.
Om over de hygiëne en veiligheid nog maar te zwijgen, op die ontmoetingsplaatsen. Deze lieden vinden het ook nog vreemd dat ze ziektes oplopen op die donkere, afgelegen plaatsen, met personen die ze vaak niet eens kennen.
[Bericht gewijzigd door 'pierewaaier' op 27-09-2012 om 21:39]
27-09-2012 om 21:29 uur | pierewaaier

Pierewaaier, nu wordt er overal gesekst, waar mensen er last van ondervinden. Nu willen ze een bepaald gebied ter beschikking stellen om te seksen, zodat andere mensen er geen last van ondervinden als ze die plekken mijden. Het is een soort compromis sluiten. Homo's/mensen kunnen seksen in de open lucht en overige mensen die de hond uit laten of whatever die worden niet meer geconfronteerd met seksuele dingen.
Opzich mooi natuurlijk. Maar seks in het openbaar vind ik nergens op slaan, het mag niet, doe het dus ook niet.
Maar tenslotte hebben we ook geen hetero seks bossen. Gek eigenlijk. Als je zoiets nu als seksbos maakt, ja oke... Maar een homobos ben ik geen fan van. Dat is generaliserend enzo dat homo's alleen uit zijn op seks... met anderen... in bossen/parkeerplaatsen. Ik houd daar totaal niet van. Dat is maar een beperkt aantal homo's die dat doen. Zelfde geld voor hetero's. Maar ik heb nog nooit van een heterobos gehoord.
27-09-2012 om 21:28 uur | ezeltje

@pierewaaier: Ik geef juist aan dat die aparte status van mij niet hoeft en jij bevestgt mijn opmerking over de homofobe opmerkingen met je: "zo discrimineer je normale mensen" maw...homo's zijn niet normaal. Zo zie je maar weer dat veel allochtonen niet zoveel verschillen van autochtonen, maar ja...die mogen de homo's niet bestempelen als "niet normaal"
27-09-2012 om 21:01 uur | joma

@joma Ik ben een allochtoon.
27-09-2012 om 20:20 uur | domblondje

[Bericht is verwijderd door 'chriesje1']
27-09-2012 om 20:17 uur | chriesje1

Heeft zon wethouder nu echt helemaal niks beters te doen of hoe zit t... ik denk dat hij er zelf baat bij heeft anders ga je zoiets niet bedenken... doe waar je voor aangenomen bent !
27-09-2012 om 20:17 uur | chriesje1

@ joma Bossen zijn voor iedereen. Als je bepaalde bossen gaat aanwijzen als homo sexbos, dan discrimineer je de normale mensen, want die zullen zich daar niet meer vertonen!
27-09-2012 om 20:08 uur | pierewaaier

aan de foto te zien zou je zeggen het bestaat al
27-09-2012 om 19:57 uur | altijdweerhommeles

Hoewel ik het ook niet zo heb op sexen van welke geaardheid dan ook, in het openbaar, verbaas ik me over een aantal reacties hier. Homo's worden gelijk gesteld aan vierpeukerijen, vunzig en heilige homoseksualiteit. Zou een gemiddelde allochtoon zich in deze bewoordingen uiten, dan zou de wereld, in dit geval het forum van OB te klein zijn en bol van verontwaardiging staan. Over selectieve reactie gesproken...
27-09-2012 om 19:56 uur | joma

27-09-2012 om 18:30 uur | ezeltje
Het is allemaal wat dubbel. Van "afwerkplaatsen" viel/valt ook niemand achterover, dan zegt ook niemand doe dat maar thuis.Dus wel of niet, ik weet het niet.Wel lijkt het me anno 2012 een behoorlijk risico zo`n bos ( lees concentratie) plaats, de tollerantie swingt niet echt de pan meer uit.
27-09-2012 om 19:20 uur | bergenaartje

Homo sex bos word dus ook nog gepromoot !?
Onbegrijpelijk zeg,
27-09-2012 om 19:04 uur | jetje1

Wat zijn we weer discriminerend bezig gemeente Den Bosch.
Mijn vrouw en ik willen ook zo'n bos waar we seks kunnen hebben.
En dan nog een bos voor pedofielen, sm-ers, bisexuelen etc. etc.
Denkt de wethouder ook aan ecohomoviaducten zodat men van het ene bos naar het andere kan overlopen.
En vergeet u ook niet het sanitairblok met douches en toiletten.
Nederland wordt steeds mooier.
27-09-2012 om 18:59 uur | hub1960

Aanstootgevend gedrag in het openbaar is strafbaar en daarom gaan ze het dus gedogen in een eigen vunzig bos bij het Blauwe Meer...dat is Nederlandse bestuurlijke logica.
27-09-2012 om 18:44 uur | domblondje

Klopt cb002701, bij sommige homo's ben je dan gelijk een homohater/homofoob. Ja helaas werkt het voor sommige zo.
Ik ben zelf homo, maar ik ben hier fel op tegen. We moeten die bossen juist weg halen, niet bij planten. Seks in het openbaar is terecht verboden volgens mij. Dus waarom het ineens gaan gedogen hier.
Hoewel dit natuurlijk niet zozeer met homoseksualiteit te maken heeft. Want heteroseksuelen seksen net zo goed in bossen en op andere plaatsen. Toch stoor ik me er erg aan dat het vaak gelijk aan homoseksuelen wordt gelinkt om seks in bossen te hebben. Maar dat geld ook voor erg veel hetero's.
Maar let wel allen, je stopt het toch zomaar niet. ook niet met bekeuringen enzo. Dus ja, misschien moet je het ook bij elkaar houden zodat het makkelijk te mijden is ofzo. Maar toch snap ik het niet hoor. Doe het inderdaad gewoon thuis is ook mijn gedachte!
Het is een lastige situatie denk ik zo. Ene kant moet je natuurlijk dit gewoon voorkomen. Andere kant, ja als die mensen dat leuk vinden... geef ze een eigen mijdbaar bos en niemand hoeft er eigenlijk last van te hebben.
Maar stop alsjeblieft met dat "homo-ontmoetingsplaats" gadverdamme daar walg ik echt van van dat woord/zin/whatever.
27-09-2012 om 18:30 uur | ezeltje

Ruim baan voor de geslachtziekte. En o wee, o wee, als je de verwording ook maar een strobreed in de weg legt. Iedere kritische kanttekening kan rekenen op hevige verontwaardiging. De heilige homoseksualiteit duldt geen enkele nuancering; we moeten het allemaal even prachtig vinden.
27-09-2012 om 18:22 uur | cb002701

Die foto...zijn dat de nieuwe Koot en Bie, verhuisd van Juinen naar Den Bosch ?!
27-09-2012 om 18:19 uur | iefke

Waarom moet die viespeukerij altijd in het openbaar worden beoefend,en waarom doen ze dat niet gewoon thuis?
Nee, als je in Nederland afwijkend gedrag vertoond, dan wordt overal de rode loper voor je uitgelegd. De wilde zwijnen worden in Brabant afgeknald en deze viezerikken krijgen straks hun eigen bos!
27-09-2012 om 18:10 uur | pierewaaier

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.