Huizenhoge vlammen bij uitslaande brand in schuur Stevensbeek

STEVENSBEEK - Bij een grote brand in een schuur in Stevensbeek is donderdagavond asbest vrijgekomen. De vlammen sloegen metershoog uit het dak van de grote schuur aan de Lactariaweg. De brand sloeg ook over naar twee naastgelegen kleinere schuren. Rond middernacht was de brand onder controle.

De schuren zijn geheel verloren gegaan, maar het bijbehorende woonhuis is gered. Niemand raakte gewond. Omstanders werden op flinke afstand gehouden vanwege de asbest. Er staan verder geen huizen in de directe omgeving, dus niemand hoefde geƫvacueerd te worden.

Wat was er in de schuur?
De politie wil niet zeggen wat er in de afgebrande schuren zat. De schuren waren verhuurd en ook de eigenaar weet niet wat er in zat. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Het nablussen van de brand duurde nog tot diep in de nacht.

De brandweer rukte met groot materiaal uit. Brandweerwagens uit Boxmeer, Oss, Veghel, Wanroij, Cuijk en Sint Anthonis kwamen op de brand af. De brandweer haalde bluswater uit de nabijgelegen Radioplassen.

De getroffen schuren staan in het buitengebied van Stevensbeek, niet ver van de A73. De rook trok echter niet over de snelweg heen.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 27 september 2012 - 21:59
Auteur: Jesse van Kalmthout