Circo Circolo trapt af met spetterende première, tien dagen circus in Liempde

LIEMPDE - Een irreëel plaatje blijft het. Tien grote en kleine circustenten in het buitengebied van Liempde. Het tiendaagse circusfestival Circo Circolo begon donderdag met een feestelijke première en de eerste voorstelling van Cirque Eloize. Bekijk de fotoserie voor een impressie.

Ellen ten Damme zong samen met de Duitse zanger Sven Ratzke een duet. Ook commissaris van de Koningin Wim van den Donk was aanwezig, hij opende het festival met een druk op de rode knop.

Cirque Eloize
Daarna was het de beurt aan Cirque Eloize. Dit gezelschap uit Canada brengt een mix van creatieve kunst, acrobatiek, muziek en fantasievolle dans. Het is voor het eerst dat de show 'Cirkopolis' in Nederland te zien is.

Het is de vierde keer dat de sprookjesachtige circusstad op Landgoed in Liempde herrijst. Tien dagen lang zijn er allerlei acts uit binnen- en buitenland te zien.

Het 'nieuwe' circus
Het enige wat onbreekt, is het traditionele circus. Dat is echt ouderwets. Volgens organisator Marc Eysink Smeets is het 'nieuwe' circus in Nederland aan populariteit aan het winnen. "Dat werd ook tijd, want we lopen erg achter op bijvoorbeeld Frankrijk en Canada." Cirque du Soleil kennen de meesten wel, en zulke voorstellingen zullen ook in Liempde de komende dagen te zien zijn.

Spreekstalmeester
"Het zijn voorstellingen die niet telkens aan elkaar gepraat worden door een spreekstalmeester. Het zijn complete optredens, waarin theater, acrobatiek, humor en dans in elkaar verweven zijn."

Donderdagmiddag kregen 1500 scholieren uit de omgeving de primeur. Zij mochten de eerste voorstelling op het terrein bijwonen. De jongeren waren stuk voor stuk onder de indruk. Was het niet vanwege de spectaculaire stunten, dan wel door de gevoelige dansact.

Het complete programma van de komende dagen is te vinden op de website van Circo Circolo.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 11 oktober 2012 - 17:01
Auteur: Femke de Jong / Karin Kamp