VVD Schijndel: 'Inkomensafhankelijke zorgpremie is blunder van kabinet'

SCHIJNDEL - Het kabinet begaat een blunder door in het regeerakkoord de inkomensafhankelijke zorgpremie op te nemen. Dat schrijft de VVD uit Schijndel in een open brief aan haar Tweedekamerfractie en aan het partijbestuur.

Volgens de Schijndelse VVD worden niet alleen miljoenen gezinnen hierdoor geraakt maar zal het ook slecht zijn voor de Nederlandse economie omdat de bestedingen drastisch zullen teruglopen.

Te rooskleurig
De plaatselijke liberalen durven te stellen dat de berekeningen van het CBS rond de zorgpremie niet kloppen en te rooskleurig zijn. Ze eist dat het voorstel aan de VVD-leden wordt voorgelegd.

In de brief schrijft de plaatselijke VVD-fractie: "En het is toch te gek voor woorden dat een gelegenheidscombinatie van PVV, CDA, D'66 en SP dit voorstel zal moeten gaan blokkeren in de Eerste Kamer. Als VVD-fractie Schijndel eisen wij dan ook dat dit voorstel voorgelegd gaat worden aan de leden van de VVD. Wij wensen als fractie te benadrukken dat wij unaniem van mening zijn dat dit onzalige voorstel per direct van tafel gehaald dient te worden."

print corrigeer
Publicatie: woensdag 31 oktober 2012 - 15:44
Auteur: Jacqueline Hermans