Internationale prijs beachvolleybalster Sophie van Gestel

LAUSANNE - Sophie van Gestel is door de internationale volleybalbond FIVB uitgeroepen tot speelster die zich het afgelopen jaar het best heeft ontwikkeld. De beachvolleybalster uit Oostelbeers kende, samen met dubbelpartner Madelein Meppelink, een topjaar.

Van Gestel en Meppelink presteerden, terwijl ze pas een jaar bij elkaar zijn, verrassend goed tijdens alle toptoernooien. Zodoende plaatsten ze zich zelfs voor de Olympische Spelen. Ook in Londen maakten Van Gestel en Meppelink indruk, door als jonkies de poulefase te overleven. In de achtste finale werd hen een halt toegeroepen door de Braziliaanse wereldkampioenen Larissa en Juliana

Een ander hoogtepunt was de zilveren medaille die Van Gestel en Meppelink vlak voor de Olympische Spelen wonnen tijdens het toernooi in Klagenfurt.

Marta Menegatti
Van Gestel neemt de titel 'Most improved player' over van de Italiaanse Marta Menegatti. Marleen van Iersel uit Goirle werd in 2009 uitgeroepen tot 'Most improved player'.

Nieuws via twitter
Van Gestel kreeg het nieuws op een aparte manier te horen. "Iemand twitterde het naar me", vertelt ze aan Omroep Brabant. "Ik ben heel trots op deze titel. Het is een mooi rijtje namen waar ik nu tussen sta. dat is toch wel bijzonder."

print corrigeer
Publicatie: maandag 5 november 2012 - 14:33
Auteur: Peter de Bekker