Eindhovense rapper Fresku beste hiphopartiest van Nederland: 'Het was perfect'

ROTTERDAM - De Eindhovense rapper Fresku is door de lezers van State Magazine uitgeroepen tot beste hiphopartiest van Nederland. Uit handen van de Jamaicaanse reggaezanger Shaggy ontving hij donderdagavond tijdens het hiphopfestival Buma Rotterdam Beats de bijbehorende State Award

Fresku ging ook aan de haal met de State Award voor beste album, voor zijn plaat Maskerade. De avond had niet beter kunnen uitpakken voor de Eindhovenaar. "Het was perfect. Ik ben superblij met de erkenning die ik krijg voor het album", zegt Fresku.

Bloed, zweet en tranen
Volgens Fresku was de avond best wel spannend. "Er hing echt zo'n apart sfeertje. Bij iedere hand of knuffel voelde ik het ondertoontje dat zei: ik wil winnen. Ik heb geprobeerd me nederig op te stellen."

Het album Maskerade heeft bloed, zweet en tranen gekost bij de Eindhovense rapper. "Ik maak autobiografische muziek en heb heel veel van mezelf in het album zitten. Dat is best wel heftig. De hele plaat is een zoektocht naar mezelf, naar mijn karakter. Uiteindelijk trek ik de conslusie dat ik altijd moet blijven zoeken, want er is wat dat betreft geen waarheid."

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 16 november 2012 - 00:53
Auteur: Jesse van Kalmthout