Jamie van Lieshout wil via Warandeloop naar EK cross

TILBURG - Het deelnemersveld van de Warandeloop in Tilburg is dit weekend ongekend sterk. Tussen de vele toppers uit heel Europa komt ook de 21-jarige Jamie van Lieshout in actie. Zij ging dinsdag al even het parkoers van de Warandeloop verkennen.

Er staat voor Jamie van Lieshout veel op het spel aanstaande zondag in Tilburg. "Ik moet goed presteren en de bondscoaches er van overtuigen dat ik uitgezonden mag worden naar het EK cross in Budapest over twee weken. Dat is mijn doel en ik hoop dat ik zondag goed genoeg ben om dat doel te verwezenlijken", spreekt de geboren Bergeijkse na een verkenningstraining in de Warande.

Harde ondergrond
Het parkoers ligt er goed bij volgens de jonge atlete die met eigen ogen zag dat de vele bladeren over het hele parkoers aan de kant geblazen werden. "De ondergrond is hard en dat ligt mij wel. Ik kom van de baan dus ik hou wel van lange, rechte stukken harde ondergrond. Ik heb de afgelopen maand hard getraind, niet alleen afstand maar ook snelheid om zondag goed en snel de wedstrijd in te kunnen gaan. Ik ben zeer benieuwd hoe het allemaal gaat uitpakken. Hopelijk goed zodat ik naar de EK cross in Budapest mag. Heb ik niet voor niets mijn studie een jaar stilgelegd"   

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 20 november 2012 - 21:37
Auteur: Giessen Arjan van der