Vermoorde Eindhovense drugscrimineel Aran de Jong vrijdag begraven

EINDHOVEN - Drugscrimineel Aran de Jong wordt vrijdag begraven in Eindhoven. De Jong werd zaterdag doodgeschoten. Hij zat in zijn auto, die rond vijf uur 's ochtends aan de Diamantring in Eindhoven onder vuur werd genomen.

Vrijdagmiddag om twaalf uur is er een afscheidsdienst voor De Jong in de Sint Joriskerk aan het Pastoor Harkxplein in Eindhoven. Daarna wordt hij in besloten kring begraven.

'Wat zullen we jou missen'
In het Eindhovens Dagblad van woensdag staan verschillende rouwadvertenties voor de 41-jarige Eindhovenaar. "Je dacht altijd aan andere personen, maar toch ben je van ons afgenomen", schrijft de familie. "Wat zullen we jou missen, je keeperstalent, je gezelligheid en je eeuwige lach", staat in de advertentie van zijn zaalvoetbalteam.

Leider grote drugsbende
De politie heeft 25 rechercheurs op de dood van Aran de Jong gezet. De Jong werd vorig jaar opgepakt bij een grote drugsactie, maar eerder dit jaar werd hij vrijgelaten. De drugscrimineel zou leiding geven aan een grote drugsbende, zo blijkt uit een politiedossier dat Omroep Brabant in handen heeft.

De Jong wordt in 'de zaak Maskerbij' verdacht van het importeren en exporteren van duizenden kilo's softdrugs, het aannemen van grote geldbedragen en, zoals in het politiedossier staat, het witwassen van auto's. Het is niet bekend wat er precies bedoeld wordt met het witwassen van auto's.

Printen
Corrigeren
Publicatie: woensdag 21 november 2012 - 07:56
Auteur: Twan Spierts

Reacties (21)


Heel Nederland staat op zijn achterste wanneer het om privacy gaat. Heb geen enkele behoefte om krimi's te verdedigen of in bescherming te nemen. Het is echter onvoorstelbaar op welke wijze OB en het plebs rond deze affaire reageren. Fatsoensnormen worden gewoonweg overschreden.
23-11-2012 om 11:20 uur | joep2

Zand erover,klaar!
22-11-2012 om 19:35 uur | youthoftoday

Tsjonge jonge wat kunnen we allemaal toch lekker oordelen en veroordelen en omroep brabant werkt hieraan lekker mee. De ene keer Aran een zakenman noemen de andere keer een drugcrimineel, dan weer leider van een internationale drugsbende. Zorg eerst is dat je je huiswerk goed doet voor dat je vanalles over mensen gaat roepen. Ok, je kan verdachte zijn van een delict maar het is nog steeds zo dat zolang je niet veroordeeld bent, je nog steeds verdachte bent en niets anders dan dat. Je bent hier in Nederland nog steeds onschuldig tot het tegendeel is bewezen en als deze jongen zoveel op zijn kerfstok zou hebben zou justitie zijn zaakjes wel beter op orde hebben en liep hij echt niet vrij rond in afwachting van zijn proces. Makkelijk om vanalles te roepen nu Aran zich niet meer kan verdedigen. Aran rust zacht en veel sterkte voor de nabestaanden. Hopelijk wordt de dader van deze laffe daad snel gepakt en krijgt deze lafaard zijn verdiende loon.
22-11-2012 om 17:29 uur | tbone

Les 1:
Het is zeer onnalatig om met je gezin ''onbepantserd'' in je autootje te rijden terwijl je een grote leider bent van een internationale drugsbende.
Hij had toch ook persoonsbeveileging ,dus wist zelf ook dat z,n liquidatie aanzienlijk was.
[Bericht gewijzigd door 'ikwaserbij' op 22-11-2012 om 07:42]
22-11-2012 om 07:27 uur | ikwaserbij

Dat de collegacriminelen vrijdag hun vrouw en kroost nog maar eens goed bekijken en denken Met deze handel maken we zulke gezinnen kapot! en ik kan het volgende "slachtoffer"zijn. Maar ja terug naar een normaal inkomen lonkt ook niet.
21-11-2012 om 18:07 uur | wolderse

Op diverse openbare plaatsen komen ook criminelen die zonder enige schroom andere criminelen neerknallen,met het doel er zelf beter van te worden.
Als je ver weg blijft uit dat drugswereldje is de kans dat je bovenstaand feit meemaakt sterk gereduceerd.
Ellenlange zielige verhaaltjes dragen dan ook niets bij tot het oplossen van deze problematiek!
21-11-2012 om 17:32 uur | pierewaaier

@Ergenis. Ik begrijp u helemaal en ben het volledig met u eens. Op de diverse fora komen ook mensen die zonder enige schroom de actualiteit negatief voeden met het doel discussie op gang te krijgen die niet ter zake doet, mensen beschadigen en pijn doen. U heeft uw punt gemaakt. Heel respectvol. Maar soms zijn er dingen die je maar beter kunt laten lopen.
21-11-2012 om 16:41 uur | sbok1250

@ ergernis jouw kinderen zijn bevriend met zijn kinderen? Ik ben benieuwd als die afrekening gebeurd zou zijn als een van jouw kids daar in huis rond zou hebben gelopen, of je dan nog zo ruimdenkend zou zijn geweest?
[Bericht gewijzigd door 'belle' op 21-11-2012 om 15:36]
21-11-2012 om 15:29 uur | belle

In een rouw advertentie kun je blijkbaar alles wat krom is recht praten. Fijn dat de naaste omgeving veel om hem geeft, dat geloof ik wel, ooit gedacht aan die ouders waar zijn drugs verkocht is aan diens kinderen? Jongeren de vernieling in geholpen met zijn troep, alleen maar op zoek naar nog meer geld en macht? Goh, wat was het toch een goeie vent, dacht eerst aan anderen en dan aan zich zelf, not!
En mevr. De Jong heeft meer moeten weten dat haar man dit niet verdiende met kei hard en eerlijk te werken, dus medeleven echt niet. En voor de kids is het zuur maar, die leren misschien nu dat dit niet de manier is om je centen te verdienen. En voor iedereen die hem mist succes, ik zie dat heel anders.
21-11-2012 om 15:25 uur | belle

@essie77 Wat een venijn. Ons medeleven is oprecht, en net als vrijwel alle buurtbewoners hebben we nooit last gehad van deze man of zijn gezin, wat je er ook over in de krant leest. Afscheid nemen doen wij niet 24/7, er moet gewoon gewerkt worden in ons gezin. Mij treft gewoon dat mensen (niet in deze zaak, en niet alleen op dit forum, maar overal) zo ijskoud vergeten dat degene die nu achter blijven net zoveel verdriet hebben als wanneer de achtergronden 'normaal' zouden zijn. Deze mensen zijn net zo ontredderd als ieder ander dat bij een sterfgeval is. We weten het allemaal beter, dat geldt voor u, maar ook voor mij, en voor al die anderen die reageren. Voor mij staat vast dat deze mensen oprecht verdriet hebben. En niemand vraagt volgens mij of 'we met z'n allen hypocriet moeten gaan janken' zoals drjohn stelt. Ik denk dat daar helemaal geen sprake van is.
21-11-2012 om 14:33 uur | ergernis

Dr John mag natuurlijk schrijven en denken wat hij wil. Het zou echter wel fijn zijn als het over het onderwerp gaat en niet over personen die hier een mening neerzetten welke kennelijk niet gerespecteerd lijkt en hem niet bevalt. Dr John lijkt kennelijk niet te begrijpen dat er mensen uit de naaste omgeving van de heer de Jong zijn die veel om hem geven. Advertenties op mensenlinq zijn overduidelijk. Er is toch niets mis met mensen die daar wel oog voor hebben.
Zo blijkt opnieuw dat "producten" van een recentere datum niet allemaal behept zijn met algemene normen en waarden.
21-11-2012 om 12:25 uur | sbok1250

Tuurlijk zullen ze hem missen! Nu moeten ze alsnog gaan werken voor hun geld!
@ergenis
Dat jij verbijsterd bent over de "dommigheid" van mensen op dit forum vind ik een beetje vreemd!
Dommigheid wil ik het niet noemen realistisch waarschijnlijk wel en als jij zo druk bezig bent met afscheid nemen en het steunen van zijn familie heb jij dan nog wel tijd om op dit forum te reageren?
God weet hoe jij en je doodnormale buurtbewoners hem al die jaren vervloekt hebben om de dubieuze zaakjes die deze meneer regelde en nu hij er niet meer is wordt hij de hemel ingeprezen?!?!
Dat noem ik pas dommigheid en hypocriet!
21-11-2012 om 12:00 uur | essie77

Sbok1250, bent u nu een produkt van de 19e of toch nog net van de 20e eeuw? Staphorst is best een eind tippelen (wat een ondeugende relatie leg ik hier nou toch weer neer) van ons gemoedelijke en vredelievende Brabant. Er wordt een misdadiger begraven, moeten we met zijn allen nu een potje, hypocriet, gaan staan janken? Nee toch zeker!
[Bericht gewijzigd door 'drjohn' op 21-11-2012 om 11:53]
21-11-2012 om 11:52 uur | drjohn

Succes in de hemel Aran.
21-11-2012 om 11:45 uur | evert

Erg vervelend voor de nabestaanden.
Maar om nu te zeggen dat het oneerlijk en onverwacht is,dat niet echt.
Risico van het vak zullen we maar zeggen.
21-11-2012 om 11:45 uur | daantje836

Rust in vrede maat!
21-11-2012 om 11:10 uur | knapster

21-11-2012 om 10:44 uur | ergernis
Ik ben het helemaal met u eens. Gelukkig mag u zo iets schrijven. Mijn bijdragen van gelijke strekking worden in het belachelijke getrokken. Natuurlijk is deze man een echtgenoot en vader. Zijn naaste zullen hem met node missen. Sterkte !
21-11-2012 om 10:55 uur | sbok1250

Pas als je zoiets van dichtbij meemaakt, zoals wij, doodnormale buurtbewoners en ouders wiens kinderen bevriend zijn met Aran's kinderen, en ze dus ook gewoon kent, en over de vloer komt, merk je hoe verdrietig en ingrijpend het is. Ongeacht de achtergronden, zijn vrouw en kinderen houden van hem. Ben verbijsterd over de dommigheid van alle mensen die het allemaal zo goed weten. Boontje komt om zijn loontje: en wie heeft daar nu nog wat aan dan? Wij gaan in elk geval afscheid van Aran nemen, en het gezin bijstaan waar we kunnen.
21-11-2012 om 10:44 uur | ergernis

De familie zal 'm missen. Alle drugs-slachtoffers iets minder.
21-11-2012 om 10:37 uur | flopcohen

@ liefblondje. Liever aan hem wat geld en wat inkt gespendeerd dan aan Griekenland,Spanje en Italie en cyprus. Rust zacht Aran.
21-11-2012 om 10:17 uur | fraaanske

Er wordt een hoop drukinkt aan gespendeerd.
21-11-2012 om 09:42 uur | domblondje

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.