Vermoorde Eindhovense drugscrimineel Aran de Jong vrijdag begraven

EINDHOVEN - Drugscrimineel Aran de Jong wordt vrijdag begraven in Eindhoven. De Jong werd zaterdag doodgeschoten. Hij zat in zijn auto, die rond vijf uur 's ochtends aan de Diamantring in Eindhoven onder vuur werd genomen.

Vrijdagmiddag om twaalf uur is er een afscheidsdienst voor De Jong in de Sint Joriskerk aan het Pastoor Harkxplein in Eindhoven. Daarna wordt hij in besloten kring begraven.

'Wat zullen we jou missen'
In het Eindhovens Dagblad van woensdag staan verschillende rouwadvertenties voor de 41-jarige Eindhovenaar. "Je dacht altijd aan andere personen, maar toch ben je van ons afgenomen", schrijft de familie. "Wat zullen we jou missen, je keeperstalent, je gezelligheid en je eeuwige lach", staat in de advertentie van zijn zaalvoetbalteam.

Leider grote drugsbende
De politie heeft 25 rechercheurs op de dood van Aran de Jong gezet. De Jong werd vorig jaar opgepakt bij een grote drugsactie, maar eerder dit jaar werd hij vrijgelaten. De drugscrimineel zou leiding geven aan een grote drugsbende, zo blijkt uit een politiedossier dat Omroep Brabant in handen heeft.

De Jong wordt in 'de zaak Maskerbij' verdacht van het importeren en exporteren van duizenden kilo's softdrugs, het aannemen van grote geldbedragen en, zoals in het politiedossier staat, het witwassen van auto's. Het is niet bekend wat er precies bedoeld wordt met het witwassen van auto's.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 21 november 2012 - 08:30
Auteur: Twan Spierts