Pastoor Pieter Scheepers uit Berkel-Enschot houdt van Sinterklaas zoals van God

EINDHOVEN - Sinterklaas is alweer even in het land. Spannende tijden voor veel kinderen, maar ook voor pastoor Pieter Scheepers uit Berkel-Enschot. Hij is dé Sint-expert van Brabant en zo blij als een kind met de jaarlijkse komst van de Goedheiligman.

Pastoor Pieter Scheepers was deze week te gast bij Onder Ons om te vertellen over zijn passie voor het sinterklaasfeest. Hij heeft op één jaar na nog geen intocht van Sinterklaas gemist. Als de Sint ergens komt, zingt hij de liedjes luidkeels mee. Zijn favoriet sinterklaasliedje is 'Zie Ginds Komt De Stoomboot'.

Gouden Pepernoot
De pastoor is niet alleen gek van Sinterklaas: hij is tevens jurylid van de Gouden Pepernoot. De Gouden Pepernoot is de belangrijkste prijs voor de organisatoren en uitvoerders van de sinterklaasactiviteiten een waardering voor personen en organisaties die zich inzetten om de sinterklaascultuur in een hoog vaandel te houden.

Gouden Pepernootgala
Op donderdag 6 december a.s. vindt het Gouden Pepernoot Gala 2012 plaats in het theater Gooiland in Hilversum. Quinty Trustfull en Jeroen Latijnhouwers zullen het gala presenteren. Op deze dag zullen de Gouden Pepernootawards in 12 verschillende categorieën worden uitgereikt. Denk hierbij aan beste Sinterklaasliedje, de beste Piet, de beste Sinterklaasintocht en de beste Sinterklaasfilm.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 22 november 2012 - 16:09
Auteur: Jamal Majiti