Annie de Musical in première in Den Bosch

DEN BOSCH - De musical Annie ging zondag in première in Theater aan de Parade in Den Bosch. Zeven jaar geleden was de productie voor het laatst te zien. Producent Albert Verlinde uit Cromvoirt noemt het een 2.0 versie van de musical klassieker.

1.200 meisjes deden een gooi naar de hoofdrol en zes daarvan zijn geselecteerd. Venna van den Bosch uit Ooijen is een van de Annies. Dat is de zus van Vajèn, die een hoofdrol heeft in Shrek. Venna moest voor de rol 81 pagina's tekst uit haar hoofd leren. Overigens speelde niet zij de premiere voorstelling maar zat ze in de zaal. Dat vond ze maar raar, zo zei ze achteraf. Toch vond ze het ook wel eens leuk om vanuit de zaal te kijken.

Bekende Nederlanders
Veel bekende Nederlanders kwamen graag naar Den Bosch om de naar de vernieuwde Annie te komen kijken. Frans Bauer kwam met Mariska en twee van zijn zoons. Voor hen was het de eerste keer dat ze een musical zagen. De familie was achteraf enthousiast. Mariska liet weten zo weer te gaan. En Frans vindt het een absolute aanrader. Ook Jeroen van den Boom kwam met zijn kinderen.

In totaal doen er 36 kinderen mee aan de musical. Die werden geselecteerd na een talentenjacht op tv. Kinderen mogen maximaal 24 voorstellingen per jaar spelen. In de musical is ook een rol weggelegd voor hond Sandy. Sandy deed zeven jaar geleden ook al mee in de produktie.

Weeshuis
Annie slijt haar dagen in het weeshuis van de altijd liederlijk bezopen Miss Hannigan. Dan wordt ze gevraagd om Kerstmis te vieren bij een van de rijkste mannen van Amerika: Oliver Warbucks. Eerst is Warbucks erg nors, maar al snel ontstaat een vriendschap voor het leven tussen de miljonair en het straatschoffie.

Jenny Arean speelt de gemene Miss Hannigan en Tony Neef kruipt in de rol van Oliver Warbucks.

print corrigeer
Publicatie: zondag 25 november 2012 - 15:17
Auteur: Stefan ten Teije