Musicalzusjes Vajèn en Venna van den Bosch uit Oijen stelen de show

SON - Vajèn en Venna van den Bosch zijn pas 14 en 11 jaar oud maar hun talent is niet onopgemerkt gebleven. Ze speelden in vele producties. Nu speelt Vajèn in Shrek en Venna steelt de show in Annie.

Vajèn zag haar eerste musical toen ze vier jaar oud was. Toen ze 'The Lion King' zag wist ze dat ze dat ook wilde. Ze ging bij het jeugdtheater en toen ze 9 jaar oud was deed ze auditie voor 'The sound of Music'. Daarna speelde ze in onder meer 'Mary Poppins', 'Joseph' en 'Droomvlucht'. Daar speelde ze avond aan avond het meisje Lila.

Albert Verlinde
Producent Albert Verlinde zag haar in 'Droomvlucht' en wist dat hij haar in een van zijn produkties wilde hebben. Het werd de rol van kleine Fiona in de musical Shrek. Een grote productie die maar liefst drie miljoen euro kost.

Het tv-programma The Voice Kids zorgde voor grote bekendheid van de nu 14-jarige. Coach Marco Borsato ziet voor haar nog steeds een grote toekomst. "Ik gloei van trots" zei de zanger na afloop van de première van Shrek.

Venna
Het 11-jarige zusje van Venna zag haar grote zus spelen en wilde het ook proberen. Ook zij deed auditie voor 'The Sound of Music' en werd aangenomen. Inmiddels speelde ook zij in meerdere producties zoals Zorro. En nu staat ze als een van de zes Annies op de planken in de gelijknamige musical.

Ook 'Annie' is een productie van Albert Verlinde. De producent uit Cromvoirt wist echter niet dat Venna het jongere zusje was van Vajèn toen ze auditeerde. "Ze heeft het dus echt op eigen kracht gedaan", aldus Verlinde.

print corrigeer
Publicatie: maandag 3 december 2012 - 17:36
Auteur: Cindy de Koning