NOC*NSF hakt in op topsportbudget schermer Bas Verwijlen, ook discuswerper Cadeé ondersteund

EINDHOVEN - Schermer Bas Verwijlen uit Oss wordt door NOC*NSF flink gekort op zijn topsportbudget. De schermbond diende bij de sportbond een plan in richting de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Slechts de helft van het aangevraagde budget is toegewezen. Discuswerper Erik Cadée uit Den Bosch is ook individuele ondersteuning en een deel van het budget toegezegd.

Roel Verwijlen kan aanblijven als bondscoach van Bas en de andere Nederlandse schermers. De schermbond wilde met Bas Verwijlen, Tristan Tulen uit Den Bosch en nog twee andere talenten van Schermclub Den Bosch richting Rio gaan werken. Met als doel zich als team te plaatsen voor de Spelen. Voor de twee talenten heeft NOC*NSF geen geld over. Wel voor Verwijlen en Tulen, maar zij moeten het dus met de helft minder doen.

'Uitgeklede versie'
"Gelukkig houden we wel een bondscoach, dus mijn vader houdt zijn baan", aldus Bas Verwijlen. "Maar ten opzichte van de weg naar Londen is dit de uitgeklede versie." Roel Verwijlen is tevreden met het geld dat de schermbond toegewezen heeft gekregen, maar ook hij beseft dat het anders moet. "Het is aan de krappe kant. We zullen creatief moeten zijn bij het bepalen waarvoor we het geld inzetten. We moeten op de kleintjes letten, maar we zijn er altijd goed uitgekomen, dus het komt nu ook goed."

Overigens wil directeur Teun Plantinga van de schermbond nog niet bevestigen dat er een bondscoach blijft en dat dat Roel Verwijlen zal zijn. "We moeten eerst nog bepalen hoe het programma er precies uit zal zien."

Beste tien sportlanden ter wereld
NOC*NSF maakte dinsdag bekend welke sporten de komende jaren financieel ondersteund worden. De toekenning van deze budgetten wordt gebaseerd op de 'toptien-ambitie' van de nationale sportkoepel. Deze ambitie staat voor een plaats bij de beste tien sportlanden in de ranking van het Olympisch Comité. De exacte verdeling van het budget over de diverse sporten is vindbaar op de site van het NOC*NSF.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 4 december 2012 - 13:07
Auteur: Marjolein Kronenberg