Fietsersbond boos over verdwijnen Beneluxtrein Fietsersbond boos over verdwijnen Beneluxtrein

Fietsersbond boos over verdwijnen Beneluxtrein

UTRECHT - Ook de Fietsersbond is ontstemd over het verdwijnen van de Beneluxtrein op 9 december. De bond stelt dat het dan vrijwel onmogelijk wordt om fietsen mee te nemen in de trein naar België. Want NS Hispeed staat geen fietsen toe in hogesnelheidstreinen.

In de Beneluxtrein die deze week voor het laatst rijdt, mochten fietsen worden meegenomen naar Antwerpen en Brussel. En van daaruit verder naar Frankrijk en Zuid-Europa.


In de Fyra Internationaal die vanaf 9 december gaat rijden tussen Amsterdam en Brussel, mogen geen fietsen mee worden genomen. Ook op de nieuwe Fyra-pendeldienst die vanaf april tussen Breda en Antwerpen gaat rijden, mogen geen fietsen mee, evenmin in de Thalys.

Blamage voor fietsland Nederland
Volgens de bond is het toelaten van fietsen tot nu toe onbespreekbaar voor de NS. De vertegenwoordiging van fietsend Nederland wijst er op dat in hoge snelheidstreinen elders in Europa er wel fietsen mee mogen.

De Fietsersbond noemt dit een blamage voor een fietsland als Nederland en roept NS Hispeed, staatssecretaris Mansveld en de Tweede Kamer op om dit te corrigeren.

Printen
Corrigeren
Publicatie: dinsdag 4 december 2012 - 17:10
Auteur: Peter Juda

Reacties (2)


[Blijf bij het onderwerp, de redactie]

[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 05-12-2012 om 13:08]
05-12-2012 om 11:51 uur | commtree

Als je zo graag fietst, doe dat dan !
05-12-2012 om 09:47 uur | xbr

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.