Arnulfus den Brabander en zijn konijnen

EINDHOVEN - Konijn en bier daar gaat het vandaag om en hier in Roosendaal hebben we daar Arnulfus voor. Maar een mooie echte Geuze mag natuurlijk ook. Rustig laten stoven en verse groenten erbij.


Wat heb je nodig
2 Konijnenruggen in vier stukken gesneden
1 flesje Arnulfus (Geuze van Lindemans of Oude Geuze van Boon)
Grove Brabantse mosterd
2 dl kippenbouillon
Peper en zout
paprikapoeder
800 gr verse groenten zoals koolraap, chioggia biet, gele biet, spruitjes en wortel.
800 gr aardappelen

Hoe te maken
De ruggen licht peperen en zouten en een beetje bestrooien met paprikapoeder.
De konijnen ruggen aan beide kanten aanbakken, vervolgens  insmeren met mosterd en blussen met het bier en de kippenbouillon. Laat de konijn in een pan langzaam gaar sudderen.
De groenten schoonmaken en kort blancheren.
Het konijn uit de jus halen en warm houden onder wat folie
De groenten kort aanbakken in roomboter en blussen met de jus.
De groenten nu samen met de ruggen terug in de pan leggen en nog even laten stoven.
De aardappelen tourneren an afkoken, vervolgens de borden mooi opmaken.

En wat drinken wij daarbij?
Arnulfus of natuurlijk een heerlijke traditionele geuze, een biertje met een beetje zuur erin.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 7 december 2012 - 15:54
Auteur: Bob Schellens