Fatale val parachutist Mark van den Boogaard geen misdrijf, maar waarschijnlijk zelfmoord

TEUGE - De fatale val van de 48-jarige parachutist Mark van den Boogaard uit Schijndel was niet het gevolg van een misdrijf. Ook zijn aan beide parachutes geen technische mankementen gevonden. Volgens een politiewoordvoerder is zelfmoord het meest waarschijnlijke scenario. De politie heeft het onderzoek afgerond.

Wat er dan wel is gebeurd, blijft onduidelijk. Het meest waarschijnlijke scenario is dat de parachutist een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Maar hij zou ook nog onwel geworden kunnen zijn toen hij sprong. De politie heeft echter besloten dat niet verder uit te zoeken en de zaak af te ronden, zegt een woordvoerder.

De Schijndelaar overleed na een sprong en lag negen dagen dood in een weiland totdat een jager hem bij toeval vond.

Een man die de bewuste zaterdag samen met de verongelukte Van den Boogaard een parachutesprong maakte, liet eerder aan Omroep Brabant weten dat hij niet gelooft dat het om een noodlottig ongeval gaat.

Een redelijk ervaren parachutespringer
De man was een redelijk ervaren parachutespringer en mocht alleen springen. Het Paracentrum kent geen afmeldplicht voor parachutisten, zodat onopgemerkt kon blijven dat de man niet terugkeerde van zijn sprong. Het onderzoek heeft uitgewezen dat Van den Boogaard kort voor zijn parachutesprong zijn eenmansbedrijfje had laten uitschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Het lichaam van de Van den Boogaard werd maandag gevonden in een weiland nabij Apeldoorn. Al snel bleek dat hij op zaterdag 8 december een parachutesprong vanaf Nationaal Paracentrum Teuge had gemaakt en daarbij was doodgevallen.

Totdat jagers zijn lichaam vonden was de alleenwonende man door niemand als vermist opgegeven.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 19 december 2012 - 18:04
Auteur: Hessel Rippe