Politie-agent kwam ermee weg  Politie-agent kwam ermee weg

Inbreker pleit agent die hem neerschoot vrij: ‘Ik denk dat hij niet zo’n goede conditie had'

OSS - Bernard Regter (29) uit Oss 'werkte' ruim tien jaar als inbreker. Tot hij bij een vluchtpoging na een inbraak in zijn woonplaats werd neergeschoten door een agent, anderhalf jaar geleden. Ondanks dat de agent fout zat, wordt hij niet vervolgd. Regter heeft daar niet zo'n moeite mee.

De inbreker, die tegenwoordig een normale baan heeft, eiste aanvankelijk een schadevergoeding. Omdat het een langslepende zaak zou worden, zag hij er vanaf. "Natuurlijk heb ik een dubbel gevoel, omdat de agent ook niet vervolgd wordt, maar we moeten verder met ons leven. Ik heb mijn leven op de rails en heb geen zin meer in deze rotzooi."

Het bewuste moment
Regter weet nog wat er die avond gebeurde. "Ik was aan het werk in een woning. Dat deed ik vijf of zes keer per week. Ik ben gezien door een buurvrouw, die de politie heeft gebeld. De agent zag mij wegrennen, riep een keer dat ik moest stoppen, en schoot me daarna in mijn linkerbovenbeen." De Ossenaar liep schade op aan pezen, spieren en het bot.

Anderhalf jaar na dato gaat de politieman vrijuit. Maar de Bond van Wetsovertreders wil daar nog een stokje voor steken.  Regter: "Dat hoeft van mij allemaal niet. Die agent deed zijn werk en ik deed mijn werk. Het is het risico van het vak. Ik denk dat de agent niet zo'n goede conditie heeft en daarom snel schoot."

"Ik wil verder", zegt de Ossenaar. "Dit is anderhalf jaar geleden. Voor mij is deze zaak gesloten."

Printen
Corrigeren
Publicatie: vrijdag 28 december 2012 - 16:59
Auteur: Ronnie Vermonden

Reacties (25)


Wel vreemd ikke88 dat je zo veel weet van alle, het rare er vanis dat beide al lang niets kunnen ivm met wat u zelf aan geeft de een zit vast en de ander zit met zijn been, hoe verklaar jij dan de golf inbraken die erna zijn geweest? Of vergeet je misschien iets en ben jij misschien ook wel iemand die op dat zelfde pad loopt, of misschien ben jij wel iemand die kraag iemand aan de illegale wiet voorzient, jij kan ook misschien wel die snitz zijn en de centjes heb op gestreken, maar dan weet je ook dat jij ook steeds achterom moet blijven kijken en de heren Regter en Reuvers zitten gewoon hun straf uit. Of ben je misschien jaloers op dat jij nu alleen maar gezets uit kan spreken inplaats van dat de heren hun straatje schoon willen houden na afgestraft te zijn.Misschien heet jij ook wel Reuvers want in Oss daar wonen er veel van, velen hebben er van mee geprofiteerd van wat zij mee brachten, zit je nu opeens krap soms?
Je moet bij de les blijven en niet van die inhoudelijke rare dingen in het rond gooien.
31-12-2012 om 18:08 uur | fluffie

Op het moment dat een inbreker betrapt word op heterdaad dan heeft hij vaak al 10tallen inbraken gepleegt zonder betrapt te worden.Voor een inbreker is dit "gewoon "werk". Hij zal er mee doorgaan zolang ie kan en niet zelf zomaar ermee stoppen.Dus ik zeg wat ik altyd zeg:zachte heelmeesters...
30-12-2012 om 17:02 uur | mozus

Ongelooflijk. Deze crimineel moet vanwege zijn bekentenis "hij deed dit werk zo'n 6 keer per week" , alsnog een enorme gevangenisstraf krijgen, dan wel al zijn nu verdiende centen afstaan aan al zijn slachtoffers die een levenslang trauma hebben opgelopen vanwege "zijn werk". Wat een imbeciel. En dan zo'n bond van wetsovertreders: hoe is het mogelijk dat dergelijke organisaties in Nederland mogen worden opgericht en kunnen blijven bestaan. Waar halen die het geld vandaan?
30-12-2012 om 15:52 uur | newsalert

vreemd dat iemand met zo'n strafblad nog een normale baan krijgt. voorkeursbehandeling?
30-12-2012 om 13:46 uur | ert

michaelwittmann jij weet niet wat je zegt, alleen inderdaad verzekering vergoed alles. maar de spullen met emotionele waarde dan? Nee die zijn niet vergoeden door de verzekering. Bij mij is ooit in gebroken en spullen weg gehaald wat ik van mijn overlede oma heb gehad, waar moet ik dat terug krijgen volgens jou? En dan nog is de schade die je zelf oploopt als een alleenstaande jonge vrouw die lange tijd bang is in haar eigen huis?
Nou die agent heeft goed werk gedaan door te schieten, Moeten ze veel meer doen, en dan zo schieten dat ze nooit meer kunnen inbreken in beide benen graag.
30-12-2012 om 02:35 uur | anita

@michaelwittmann, Ben het helemaal met dutchart eens. U weet kennelijk niet wat de impact is als er bij u ingebroken wordt. Wij hebben het zelf meegemaakt. Ja, die spullen worden wel vergoed in de meeste gevallen. Maar de immateriële schade is des te groter. Na een inbraak in uw woning die op het moment van braak door uzelf werd afgesloten, is daarna voor uw gevoel, wekenlang een openbare gelegenheid geworden. En dit gevoel wordt echt niet weggenomen door uw sloten te veranderen. En daarbij uw onveilig gevoel op straat. Je bekeken voelen worden door de dader(s). Die precies weten waar uw spullen zijn gebleven. En u zich maar afvragen, zodra er een vreemde van afstand naar u lacht, of die er iets mee te maken heeft. Dit proces duurt voor de een langer dan de ander. Ik verzeker u, wat zult u zich klein en machteloos voelen.
29-12-2012 om 21:39 uur | grejan

ikke88 jou betoog staat los van het feit of het maatschappelijk aanvaardbaar is dat de politie sneller hun vuurwapen trekken voor in dit geval een inbraak, gaat het om een levensdelict dan ben ik ook voorstander van een wat hardere aanpak, maar zoals ik al aangaf ging het hier om een inbraak en ongeacht hoeveel de verdachte die heeft gepleegd, die jurisprudentie wordt door de rechterlijke macht wel gebruikt om eventueel een hogere straf op te leggen in geval van een veroordeling.
Ik begrijp ook de mensen die zeggen dat ze bij je binnen zijn geweest en dat is verontrustend, beveilig je huis en haard daarom goed tegen dit soort onverlaten zodat de kans dat je zoiets overkomt tot een minimum wordt beperkt
29-12-2012 om 21:37 uur | michaelwittmann

@michaelwittmaan volgens mij weet jij nie zo goed waar je het over hebt deze in breker is een koele kikker eerste klas die precies weet hoe het sesteem werkt en als je hem tegen komt snacht kan je beter weg gaan. en als je nie wil tot er bij jou ingebroken wordt moet je de boel op slot doen voor je gaat slapen . meneer de prater achter je laptop. je weet het allemaal wel. deze fam is bijna mee op het nieuws geweest als menig ander crimineel
29-12-2012 om 18:32 uur | ikke88

ik zal je wat zeggen over hem hij is een groote crimineel .. hij en heel zun fam en hij is er niet alleen eentje van regter maar ook een van reuvers . hij en zun broer zijn de grootste inbrekers van oss en omstrekken hun hebben er voor gezorgt voor die in braak golf van voorig jaar de politie was hun tweeen gewoon zat daarom schoten ze op hun om dat ze hem niet te pakken kregen. zun oudste broer zit een gevangenis straf uit van 18 maanden voor in braak zoon lieve fam is het . en hij iets op een rijtje nog nie meschien . hij jat alles wat los en vast zit. meneer regter. ok wel beer genoemd ... gebr reuvers allias bende van oss grtz ikke...ken heel die fam vertel mij er niks over hij praat zich schoon om van de politie af te zijn tot ze hem met rust laten tot ie verder kan met waar ie mee bezig was
29-12-2012 om 18:13 uur | ikke88

@michaelwittmann, Het gaat nog niet eens zozeer om, vaak onvervangbare, spullen, maar vooral om het feit dat een vreemde zich toegang tot jouw huis verschaft!
Dan vind ik eigenlijk dat de politie wat gerichter moet schieten.
29-12-2012 om 16:54 uur | dutchart

@michaelwittmann
vermeld even je adres dan wil ik je nog eens horen als er bij je is ingebroken.
Die inbreker ging doelbewust iemand anders zijn huis binnen om spullen te stelen, en wilde daarvor liever geen verantwoording voor afleggen tov de rechetr.
Als ik per ongeluk je geen voorrang verleen en daarvoor excuses maak, is dat toch wel iets heel anders hoop ik.
Want anders is het echt een onmogelijke samenleving geworden.
[Bericht gewijzigd door 'mijnwaarheid' op 29-12-2012 om 16:06]
29-12-2012 om 15:56 uur | mijnwaarheid

@mijnwaarheid dus als ik u goed begrijp en u verleent mij geen voorrang want dat zie ik dus ook als een overtreding dan mag ik u helemaal verrot trappen en krijg daar ook nog een schouderklopje voor...
Mensen laten we reeel blijven spullen die gestolen worden, worden wel weer vergoed door de verzekering maar om daarvoor iemand overhoop te schietten als een beest vind ik wel wat heel ver gezocht.
Door dit soort gedrag krijgen we in de toekomst dezelfde situatie als er in de VS heerst waar zowel de politie als de criminelen eerst schietten en dan pas vragen dit werkt voor iedereen veel gevaarlijkere situaties in de hand, dus als jij je overhoop wil laten schietten door een inbreker die toevallig je laptop heeft ontvreemd zou ik zeggen ga vooral zo door met die macho uitspraken...maar ik denk dat als puntje bij paaltje komt de meesten die hier voorstander zijn van het schietgedrag van agenten de stenen uit de grond lopen als ze zelf in een bedreigende situatie komen.
29-12-2012 om 14:59 uur | michaelwittmann

@michaelwittmann
Mijn spullen t.o.v. een crimineel ?
Ik denk dat je zelf wel kunt denken wat mijn antwoord zal zijn.
29-12-2012 om 12:34 uur | mijnwaarheid

Oke Maaike.
Zodra jij weer met je fietsje een bord passeert wat aangeeft dat jij voorrang moet verlenen en je doet het niet mag oom agent gericht op jou schieten.
Ook jij hebt te gehoorzamen aan de wet met dit verschil, de wet staat toe dat elkeen mag vluchten voor een opsporingsapparaat maar niet dat je door mag rijden als je voorrang moet verlenen.
29-12-2012 om 12:22 uur | kweetniks

Haha ik moet wel lachen om alle commentaren, ik zou gewoon tegen alle inbrekers zeggen indien je beschoten wordt schiet gewoon lekker terug dat hoort gewoon bij je wek en dat verhoogt de veiligheid nog meer.
Ik vind dat vuurwapengebruik door agenten aan perken gesteld moet worden er wordt steeds vaker zonder de risico's er van in te schatten geschoten door een diender die misschien wel geeneens de jaarlijkse schiettest heeft door staan, dit geeft mij het angstige gevoel da je zou er maar toevallig passant zijn en er wordt gemist... misschien wordt je dan wel geraakt...
Mensen die hier omtrent commentaar hebben gegeven in de trant van goed gedaan die moetten zich nodig even na laten kijken want welke materiele waarde staat equivalent aan een mensen leven?
29-12-2012 om 11:41 uur | michaelwittmann

Haha, ik moet toch wel lachen om de inbreker zijn uitspraak.
Waarom zou de agent vervolgd moeten worden, hij geeft een teken dat de inbreker moet stoppen, die geeft er geen gehoor aan. Dan mag er van mij geschoten worden.
Gewoon luisteren naar ome agent.
29-12-2012 om 09:18 uur | maaike

@ redactie wordt even wakker en verwijder snel foute reacties

28-12-2012 om 23:10 uur | mijnwaarheid

[Deze reactie is in strijd met de forumregels. Houd het netjes, de redactie]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 28-12-2012 om 23:52]
28-12-2012 om 22:46 uur | gradus

zal tegenwoordig wel tips geven over veilig hang en sluitwerk
28-12-2012 om 19:20 uur | altijdweerhommeles

die gek noemt het werken , ze moesten zijn kop eens Bijwerken.
Werken kan in nederland op een legale manier.
nu ze hem hebben neergeschoten is hij ineens afgekoeld.
ik bedoel eigenlijk bang geworden.
wat een [Houd het netjes, de redactie] rechtsysteem hebben wij toch in nederland .
hij binnen 1 uur vrij , de agent een proces aan zijn broek.
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 28-12-2012 om 23:51]
28-12-2012 om 19:20 uur | nelus

met zo n moel is de kans groot dat ie alsnog bij de verkeerde in de arm loopt,of in een gaffel
28-12-2012 om 18:54 uur | mozus

Jatten bij mensen en dan edelmoedig doen.
28-12-2012 om 18:42 uur | domblondje

Wat grootmoedig van die inbreker... (Het moet niet gekker worden!)
28-12-2012 om 17:59 uur | dutchart

Hahahaha...niet te geloven.
In Nederland kan ook écht alles. Waanzin.
28-12-2012 om 17:53 uur | weetje

Eindelijk een inbreker die verstandig is geworden.
Die linkse bond van wetsovertreders moet per direct verboden worden!
28-12-2012 om 17:28 uur | pierewaaier

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.