PSV blundert met jubileumpostzegel Frits Philips

EINDHOVEN - Een pijnlijke blunder van PSV. Clubicoon Frits Philips heet op zijn eigen jubileumpostzegel namelijk Frits Philip, dus zonder 's' op het einde. PSV presenteerde de jubileumpostzegels vrijdagavond ter ere van het honderdjarig bestaan van de club.

Op het velletje jubileumpostzegels staan naast 'Meneer Frits', zoals Frits Philips liefkozend genoemd werd, ook Willy van der Kuijlen en Phillip Cocu afgebeeld.

Excuses PSV
Volgens PSV zit de fout alleen in de kleine oplage die is uitgedeeld tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club. Op de postzegels die in de winkel komen te liggen, staat de naam van Frits Philips wel goed gespeld. De fout is overigens niet door PSV gemaakt, maar door het bedrijf dat de postzegels produceert.

"PSV betreurt ten zeerste dat deze postzegels in de omloop zijn gekomen. Frits Philips is een van onze grootste, zo niet het grootste clubicoon. Dit is een smetje op een verder uitstekende avond", meldt woordvoerder Jeroen van den Berk. PSV gaat excuses aanbieden aan de familie van Frits Philips.

Eerdere blunders
Het is niet de eerste keer dat PSV de fout in gaat met de spelling van namen. Zo speelde Luciano Narsingh in oktober tegen NAC Breda met de naam 'Narsigh' op zijn rug.

Een jaar eerder ging er ook al iets mis met het shirt van Georginio Wijnaldum tegen VVV. Op zijn rug stond te lezen dat hij 'Wijnaldem' heette.

Nieuwjaarsreceptie
Op de nieuwjaarsreceptie van PSV, waar de postzegels werden onthuld, werd ook onder andere bekend dat er een museum komt in het Philips Stadion.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 4 januari 2013 - 22:00
Auteur: Twan Spierts