Mary Fiers free runt door het stadhuis Mary Fiers free runt door het stadhuis

Eindhovense wethouder Mary Fiers springt uit de band in filmpje

EINDHOVEN - Ze kan het. Na een week oefenen kan de Eindhovense wethouder Mary Fiers freerunnen. Voor wie het niet gelooft heeft ze een filmpje gemaakt.

De wethouder gebruikt dat om zich te verantwoorden tegenover de gemeenteraadsleden. Want ze had beloofd dat ze zou gaan oefenen in freerunnen. En wethouders die iets beloven moeten dat waar maken. En ze moeten zich verantwoorden tegenover de gemeenteraad.

Salto's en radslagen
Freerunnen is een sport voor in de stad. Die wordt vooral beoefend door jongeren. Ze rennen en springen over alles wat op de route staat en maken daarbij salto's en radslagen als dat nodig is.

Hoe kwam Fiers er nou bij om dat ook te willen? Tijdens de raadsvergadering in december pleegde een groep jongeren van Jongerencentrum Dynamo een 'overval'. De jongeren vroegen in het kader van de Week van Jeugd aandacht voor hun situatie en vroegen  via de sociale media met hen in contact te blijven.

Op het moment dat de jongeren springend en muziek makend binnenkwamen volgde wethouder Fiers, enigszins verlaat, de jongeren in hun voetsporen. Dat ontlokte bij de raadsvoorzitter de vraag of zij de springtechnieken van de jongeren ook beheerste.

Toezegging
Fiers deed toen de toezegging - die de griffier vervolgens vastlegde - dat zij in de eerstvolgende raadsvergadering na de jaarwisseling haar kunsten zou vertonen. Die belofte heeft ze via YouTube op voorhand ingelost.

Fiers heeft hard geoefend. Het wachten is nu alleen nog op raadsvragen van politieke azijnpissers die wel eens willen weten hoe het komt dat Fiers niet, net als Epke Zonderland, stil staat na haar landing, maar zo ver door loopt dat ze even helemaal uit beeld verdwijnt.

Printen
Corrigeren
Publicatie: dinsdag 8 januari 2013 - 10:37
Auteur: Jan de Vries

Reacties (8)


[Bericht is verwijderd door 'gebruikertje']
08-01-2013 om 19:03 uur | gebruikertje

Als je van de Partij vd Afbraak bent dan kun je dit soort capriolen verwachten!
08-01-2013 om 17:55 uur | pierewaaier

@ Fransvan: omdat het wellicht voor jou wat lastig te zien is de uitleg: Op 28 seconden springt The Real Guy in een trainingsbroek met opdruk op zijn linker been en op 30 seconden komt mevrouw de neppert in een effen zwarte broek terug gelopen... Kortom een treurig film leugen voor eigen bestwil wat inderdaad hopelijk niet van belasting geld is gefinancierd... Groeten alle mensen die jij beticht van zuurpruim zijn!
08-01-2013 om 17:40 uur | gebruikertje

Wat zijn die lui die hebben gereageerd toch zuurpruimende azijnpissers. Bah. Kost geen belastinggeld en is geen truc.
08-01-2013 om 16:21 uur | fransvan

Duidelijk een trucopname het is duidelijk iemand anders die springt.
Bewegen is goed, maar dit is en beetje een gevaalijke hobby volgens mij.
08-01-2013 om 15:34 uur | ineke14

En nu maar hopen dat dit filmpje niet gefinancierd is vanuit onze belastingcenten!
08-01-2013 om 13:36 uur | hmmmm

Wat een fake...bah!
08-01-2013 om 12:21 uur | ookeenreactie

Mary Fiers kan helemaal geen sprongetje... Als je goed kijkt ziet je het verschil tussen de echte Free Runner en haar...Vooral te zien aan de buik, die bij de freerunner wel in proportie is... Wederom maken onze wethouders en politici dus niks klaar en liegen ze weer om er zelf beter van te worden..Bah bah
08-01-2013 om 11:44 uur | gebruikertje

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.