Eindhovense wethouder Mary Fiers springt uit de band in filmpje

EINDHOVEN - Ze kan het. Na een week oefenen kan de Eindhovense wethouder Mary Fiers freerunnen. Voor wie het niet gelooft heeft ze een filmpje gemaakt.

De wethouder gebruikt dat om zich te verantwoorden tegenover de gemeenteraadsleden. Want ze had beloofd dat ze zou gaan oefenen in freerunnen. En wethouders die iets beloven moeten dat waar maken. En ze moeten zich verantwoorden tegenover de gemeenteraad.

Salto's en radslagen
Freerunnen is een sport voor in de stad. Die wordt vooral beoefend door jongeren. Ze rennen en springen over alles wat op de route staat en maken daarbij salto's en radslagen als dat nodig is.

Hoe kwam Fiers er nou bij om dat ook te willen? Tijdens de raadsvergadering in december pleegde een groep jongeren van Jongerencentrum Dynamo een 'overval'. De jongeren vroegen in het kader van de Week van Jeugd aandacht voor hun situatie en vroegen  via de sociale media met hen in contact te blijven.

Op het moment dat de jongeren springend en muziek makend binnenkwamen volgde wethouder Fiers, enigszins verlaat, de jongeren in hun voetsporen. Dat ontlokte bij de raadsvoorzitter de vraag of zij de springtechnieken van de jongeren ook beheerste.

Toezegging
Fiers deed toen de toezegging - die de griffier vervolgens vastlegde - dat zij in de eerstvolgende raadsvergadering na de jaarwisseling haar kunsten zou vertonen. Die belofte heeft ze via YouTube op voorhand ingelost.

Fiers heeft hard geoefend. Het wachten is nu alleen nog op raadsvragen van politieke azijnpissers die wel eens willen weten hoe het komt dat Fiers niet, net als Epke Zonderland, stil staat na haar landing, maar zo ver door loopt dat ze even helemaal uit beeld verdwijnt.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 8 januari 2013 - 11:01
Auteur: Jan de Vries