Diagnostiek voor U gaat 1000 euro eisen van Eindhovenaar Henk Krol

EINDHOVEN - Diagnostiek voor U in Eindhoven gaat op 1 februari bij de rechtbank in Den Bosch een schadevergoeding van 1000 euro vragen aan Henk Krol. Als de eis wordt ingewilligd, dan gaat het bedrag naar een goed doel.

Het huidige Tweede-Kamerlid Krol maakte vorig jaar april gegevens van patiënten van het diagnostisch centrum openbaar. De Eindhovenaar moet hiervoor op 1 februari voor de rechter komen. Diagnostiek voor U wil in deze zaak worden gehoord, omdat de instelling vindt dat de privacy van haar cliënten is geschaad.

Volgens een woordvoerster kon Diagnostiek voor U alleen worden gehoord, wanneer ze als gedupeerde een (symbolische) schadevergoeding zou eisen.

Orde op zaken
Het bedrag is gelijk aan de kosten, die het laboratorium heeft moeten maken om orde op zaken te stellen nadat Krol het bestand van Diagnostiek voor U had gehackt. Een woordvoerster heeft dit gezegd, maar er is volgens haar geen sprake van dat de schadevergoeding zo hoog zou moeten uitvallen.

Krol wilde aantonen dat de beveiliging van de website van het bedrijf erg slecht is. Een partijgenoot die hem daarop had gewezen, zal ook vervolgd worden.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 15 januari 2013 - 13:12
Auteur: Hans Janssen