Weer beelden van daders zware mishandeling in Bureau Brabant

EINDHOVEN - Bureau Brabant heeft maandagavond beelden getoond van een zware mishandeling in Eindhoven. De politie is dringend op zoek naar getuigen. Het is de tweede keer in korte tijd dat het opsporingsprogramma beelden van vermeende daders toont van een mishandeling. De politie had maandagavond nog geen tips binnen.

Op de beelden van Bureau Brabant is te zien hoe een 37-jarige man op het Stadhuisplein in Eindhoven zwaar wordt toegetakeld. Dit gebeurde op nieuwjaarsochtend om acht uur. Het slachtoffer kan zich weinig herinneren van wat er is gebeurd. De 37-jarige Eindhovenaar werd zonder aanwijsbare reden geslagen en geschopt en bleef bewusteloos achter. Hij brak tanden, scheurde zijn kaak en liep een zware hersenschudding op.

De bewakingsbeelden in het centrum laten zien dat twee mannen het slachtoffer aanvielen. Dezelfde mannen hebben tussen kwart over acht en halfacht 's ochtend ook anderen aangevallen, onder andere in de Molenstraat en Stratumseind.

Mishandeling Vestdijk in Eindhoven
Vorige week toonde het programma de beelden van de spraakmakende mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven. De beelden gingen in een sneltreinvaart het internet over. Binnen enkele dagen werden acht verdachten uit de omgeving van het Belgische Turnhout aangehouden, van wie er nu nog zeker twee vastzitten.

Justitie, burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven en de politie hebben ondanks de ophef over de beelden van de mishandeling op de Vestdijk besloten maandagavond weer beelden van een zware mishandeling uit te zenden. "Het opsporingsbelang heeft voor ons voorrang. We willen strafbare feiten oplossen. Het laten zien van beelden is een belangrijk instrument. Nieuwe onrust en het ongericht verspreiden van allerlei gegevens over verdachten gaat ons niet helpen bij het opsporen van daders", lieten ze weten in een verklaring.

Nieuwsblog GeenStijl dat vorige week de jacht op de daders aanvoerde, heeft het nieuwe filmpje maandag ook geplaatst en vraagt lezers om te helpen zoeken. Op het internet lijkt de jacht naar de daders weer losgebarsten.

print corrigeer
Publicatie: maandag 28 januari 2013 - 18:25
Auteur: Yoeri Nijs