Breaking News: Kinderen onderkoeld bij wateractiviteit in Oosterplas in Den Bosch Lees verder Sluiten

WK veldrijden: Mathieu van der Poel prolongeert wereldtitel

LOUISVILLE - Mathieu van der Poel uit Hoogerheide heeft zijn wereldtitel veldrijden bij de junioren geprolongeerd.

Van der Poel reed op het besneeuwde parkoers al in de eerste ronde weg bij de concurrentie en fietste onbedreigd naar de overwinning. Martijn Budding eindigde als tweede op 57 seconden van zijn landgenoot. Het brons was voor de Tsjech Adam Toupalik.

"Het is een fantastisch gevoel om onder deze omstandigheden de titel te winnen'', aldus Van der Poel. "Het was niet echt een hele goede wedstrijd door die valpartij en ik maakte ook wat fouten. Maar ik ben toch tevreden. Ik heb ook steeds een hoog tempo gereden, want ik wilde die voorsprong zo groot mogelijk hebben.''

De 18-jarige Van der Poel won dit seizoen iedere wedstrijd waarin hij startte. Hij was de sterkste in onder meer alle races in de wereldbeker en werd Nederlands kampioen. Hij ging tijdens de race wel onderuit en moest van fiets wisselen. Maar zijn voorsprong was zo groot dat zijn titel nooit in gevaar kwam. Van der Poel is de zoon van Adrie van der Poel, de wereldkampioen veldrijden van 1996.

Andere wedstrijden
Marianne Vos greep zaterdag de wereldtitel bij de vrouwen. Ook zij was ongenaakbaar. Bij de beloften werd Corné van Kessel uit Veldhoven achtste en Michiel van der Heijden uit Drunen werd zevende.

Twan van den Brand uit Volkel haalde bij de senioren de finish niet. Hij was niet volledig hersteld van ziekte, verklaarde hij na afloop.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 1 februari 2013 - 15:18
Auteur: Twan Spierts