Mathieu van der Poel  Mathieu van der Poel

WK veldrijden: Mathieu van der Poel prolongeert wereldtitel

LOUISVILLE - Mathieu van der Poel uit Hoogerheide heeft zijn wereldtitel veldrijden bij de junioren geprolongeerd.

Van der Poel reed op het besneeuwde parkoers al in de eerste ronde weg bij de concurrentie en fietste onbedreigd naar de overwinning. Martijn Budding eindigde als tweede op 57 seconden van zijn landgenoot. Het brons was voor de Tsjech Adam Toupalik.

"Het is een fantastisch gevoel om onder deze omstandigheden de titel te winnen'', aldus Van der Poel. "Het was niet echt een hele goede wedstrijd door die valpartij en ik maakte ook wat fouten. Maar ik ben toch tevreden. Ik heb ook steeds een hoog tempo gereden, want ik wilde die voorsprong zo groot mogelijk hebben.''

De 18-jarige Van der Poel won dit seizoen iedere wedstrijd waarin hij startte. Hij was de sterkste in onder meer alle races in de wereldbeker en werd Nederlands kampioen. Hij ging tijdens de race wel onderuit en moest van fiets wisselen. Maar zijn voorsprong was zo groot dat zijn titel nooit in gevaar kwam. Van der Poel is de zoon van Adrie van der Poel, de wereldkampioen veldrijden van 1996.

Andere wedstrijden
Marianne Vos greep zaterdag de wereldtitel bij de vrouwen. Ook zij was ongenaakbaar. Bij de beloften werd Corné van Kessel uit Veldhoven achtste en Michiel van der Heijden uit Drunen werd zevende.

Twan van den Brand uit Volkel haalde bij de senioren de finish niet. Hij was niet volledig hersteld van ziekte, verklaarde hij na afloop.

Printen
Corrigeren
Publicatie: zaterdag 2 februari 2013 - 16:38
Auteur: Twan Spierts

Reacties (3)


Wat een klasbakken die NL-veldrijders!
03-02-2013 om 00:23 uur | newsalert

Poeleke gefeliciteerd jongen.
02-02-2013 om 17:29 uur | cvgn

"Het WK wordt zaterdagavond om 20:30 uur afgesloten met de heren, maar daar doen geen Brabanders mee. Wel gaat Nederlands kampioen Lars van der Haar een gooi doen naar de wereldtitel."
Wat dachten jullie van de Volkelse Twan van den Brand! Volkel ligt toch echt in Brabant.
Hij zit in de ploeg van Orange Babies Cyclingteam.
01-02-2013 om 17:05 uur | martje11

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.