Twee verdachten van mishandeling Eindhoven dertig dagen langer vast

TURNHOUT - De twee Nederlandse verdachten van de mishandeling aan de Vestdijk in Eindhoven moeten dertig dagen langer vast blijven zitten. Het gaat om jongens van 15 en 17 jaar.

Het verzoek tot schorsing werd afgewezen door de rechter-commissaris in Den Bosch, vanwege de ernstige feiten en de rol van de twee verdachten in de zaak. Het tweetal wordt verdacht van poging tot doodslag.

België
De beslissing over uitlevering van de Belgische verdachten van de mishandeling aan de Vestdijk in Eindhoven is volgende week. Volgende week dinsdag zal er in de raadkamer in Turnhout een besluit worden genomen.

"De voorzitter van de raadkamer heeft de zaken in beraad genomen en uitspraak gesteld op de zitting van 12 februari'', aldus een verklaring van de persrechter dinsdag. Advocaten van de verdachten zeggen dat ze in het dossier argumenten hebben gevonden om zich tegen de uitlevering te verzetten. Welke argumenten dat zijn, wilden ze dinsdag niet zeggen.

Advocaat Freddy Mols van de minderjarige hoofdverdachte Brent L. reageerde dinsdag voor het eerst. Hij zegt dat zijn cliënt zwaar onder de indruk is van de commotie en de feiten. Hij houdt zich beschikbaar en wil op een serene manier berecht worden, zegt de raadsman over de heksenjacht die ontstond na de publicatie van het filmpje van de mishandeling.

Verzet
De vijf verdachten verzetten zich tegen de uitlevering naar Nederland. Als volgende week tot een uitlevering wordt besloten, dan kunnen de verdachten nog in hoger beroep gaan.

Beelden Bureau Brabant
De vijf meldden zich bij de Belgische politie nadat het opsporingsprogramma Bureau Brabant beelden van de molestatie op Omroep Brabant TV had laten zien. De videobeelden, waar duidelijk te zien is hoe het slachtoffer in elkaar wordt getrapt, zorgde voor grote commotie op social media.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 5 februari 2013 - 10:03
Auteur: Karin Kamp