Auto's, boot en 125.000 euro in beslag genomen bij hennepactie, vijf aanhoudingen

NISTELRODE - Bij invallen op twaalf plekken in Eindhoven, Geldrop, Schijndel en Nistelrode zijn dinsdag onder meer vier auto’s, een motor, een boot, vuurwapens, munitie en 125.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Vijf mensen zijn aangehouden op verdenking van hennepteelt en drugshandel.

Drie mannen (41 tot 46) uit Eindhoven en Schijndel worden gezien als de hoofdverdachten van een hennepnetwerk, dat met de invallen werd aangepakt.

Aan de actie deden ruim 120 mensen mee van de belastingdienst, Defensie, de gemeente, Justitie en politie. Hierbij werden in Eindhoven en Geldrop ook nog een 45-jarige vrouw en een 30-jarige man opgepakt.

Auto's, boot en munitie
Er zijn ook invallen gedaan in huizen en bedrijfspanden in Geldrop, Schijndel en aan de Loosbroekseweg in Nistelrode. Op deze laatste plek vond de politie de grootste hennepkwekerij: hier werden ongeveer 1250 planten aangetroffen. In Eindhoven was het raak in een bedrijfspand aan de Ondernemingenweg. Hier werden verscheidene onderdelen van een hennepkwekerij opgespoord.

Porsche Cayenne
Tot de auto’s die in beslag zijn genomen, behoorden een Porsche Cayenne en een Audi A7.  De Porsche werd vanaf de Auvergnelaan in Eindhoven meegenomen. Elders namen de medewerkers aan de actie quads en dure damestassen mee.

De actie maakt deel uit van de strategie van de Taskforce B5 om criminele samenwerkingsverbanden in Brabant aan te pakken. "We nemen de criminelen de statussymbolen af, maar natuurlijk willen we ze ook achter de dikke deur krijgen. Wat ze doen, is illegaal", aldus politiewoordvoerder Dion Luyten.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 5 februari 2013 - 11:35
Auteur: Corné Verschuren