'Verdachten mishandeling Eindhoven over één kam geschoren, journalisten respectloos'

EINDHOVEN - De advocaat van de hoofdverdachte in de Eindhovense mishandelingszaak, Brent L., wil dat er maatregelen genomen worden tegen 'respectloze' Nederlandse journalisten. Hij zei dit nadat zijn cliënt in Turnhout achterna werd gezeten door een PowNews-verslaggever. Een andere advocaat meent dat de verdachten in de media 'allemaal over één kam worden geschoren'.

De achtervolging van Brent L. gebeurde dinsdag bij de raadkamer in Turnhout, waar gesproken werd over de uitlevering van vijf verdachten. "Dit kan niet", zegt advocaat Freddy Mols over de achtervolging die door PowNews-verslaggever Danny Ghosen werd ingezet.

'Zeer agressief'
"Dit brengt het aanzien van de Nederlandse media in diskrediet. Het zou goed zijn dat de beroepsvereniging (de NVJ, red.) hier iets tegen gaat doen. PowNews is zeer agressief te werk gegaan."

De verslaggever van PowNews holde dinsdag tientallen meters achter L. aan. Hij trok ook de capuchon van een andere verdachte naar beneden.

'Brave jongen'
Tim Smet, de advocaat van Ismail B., noemt de beelden van de zware mishandeling 'alleszeggend en zeer schokkend, maar meent ook dat de verdachten 'over één kam worden geschoren'. B. behoort niet tot de hoofdverdachten van de daadwerkelijk mishandeling van het 22-jarige slachtoffer.

"Mijn cliënt is een brave jongeman, getuige ook zijn blanco strafblad. Een man met mogelijkheden", zei Smet over Ismail B. bij Pauw en Witteman.

Smet zei verder dat het verzet tegen uitzetting niet bedoeld is om te voorkomen dat de zaak in Nederland wordt behandeld, maar om niet meteen afstand te doen van een aantal rechten.

Lees alles over de mishandeling in Eindhoven op onze themasite.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 5 februari 2013 - 15:55
Auteur: Ronnie Vermonden