Verkeer in Oost-Brabant veel last van sneeuwval: files eindelijk opgelost

EINDHOVEN - De sneeuwval heeft woensdagochtend vooral in Oost-Brabant voor veel overlast gezorgd op de weg. De snelweg A2 tussen Den Bosch en Utrecht en de snelweg A50 tussen Oss en Eindhoven liepen volledig vast. Met tientallen kilometers file als gevolg. Inmiddels zijn de files opgelost en is het grootste leed achter de rug.

Het bleef niet bij de files op de A2 en de A50. Ook op de snelweg A27 tussen Hank en Werkendam stond een file, net als tussen knooppunt Gorinchem en Noordeloos. De spitsstrook aan de linkerzijde van de rijbaan werd afgesloten.

A2 en A50: lange files
Op de A50 (Eindhoven - Oss) liep het verkeer in beide richtingen vast, rond 9 uur woensdagochtend stond het verkeer daar in beide richting vast in een file van tientallen kilometers. Dat overkwam ook het verkeer tussen Den Bosch en Utrecht.

Op de A67 tussen Eindhoven en Venlo schaarde een vrachtwagen waardoor file ontstond. Volgens de ANWB veranderde de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch in een ijsbaan.

Aangepaste dienstregeling
De sneeuw blijft woensdag niet liggen want het wordt overdag een paar graden boven nul. De NS besloot dinsdag al om over te gaan op een aangepaste dienstregeling.

De ANWB gaf dinsdag ook al aan dat ze rekende op een drukke ochtendspits woensdag. Een compleet overzicht van de files in Brabant vind je op onze verkeerspagina.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 6 februari 2013 - 06:57
Auteur: Lobke Kapteijns