Verkeer in Oost-Brabant veel last van sneeuwval: files eindelijk opgelost

EINDHOVEN - De sneeuwval heeft woensdagochtend vooral in Oost-Brabant voor veel overlast gezorgd op de weg. De snelweg A2 tussen Den Bosch en Utrecht en de snelweg A50 tussen Oss en Eindhoven liepen volledig vast. Met tientallen kilometers file als gevolg. Inmiddels zijn de files opgelost en is het grootste leed achter de rug.

Het bleef niet bij de files op de A2 en de A50. Ook op de snelweg A27 tussen Hank en Werkendam stond een file, net als tussen knooppunt Gorinchem en Noordeloos. De spitsstrook aan de linkerzijde van de rijbaan werd afgesloten.

A2 en A50: lange files
Op de A50 (Eindhoven - Oss) liep het verkeer in beide richtingen vast, rond 9 uur woensdagochtend stond het verkeer daar in beide richting vast in een file van tientallen kilometers. Dat overkwam ook het verkeer tussen Den Bosch en Utrecht.

Op de A67 tussen Eindhoven en Venlo schaarde een vrachtwagen waardoor file ontstond. Volgens de ANWB veranderde de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch in een ijsbaan.

Aangepaste dienstregeling
De sneeuw blijft woensdag niet liggen want het wordt overdag een paar graden boven nul. De NS besloot dinsdag al om over te gaan op een aangepaste dienstregeling.

De ANWB gaf dinsdag ook al aan dat ze rekende op een drukke ochtendspits woensdag. Een compleet overzicht van de files in Brabant vind je op onze verkeerspagina.

Printen
Corrigeren
Publicatie: woensdag 6 februari 2013 - 10:08
Auteur: Lobke Kapteijns

Reacties (5)


@timblanks, knap zeg dat jij weet waar Dornbirn en Bregenz liggen.
Helaas voor jou, weet ik echt wel waar ik over praat, doordat ik zelf in het bregenzerwald heb gewoond. (Wolfurt). 8 winters heb ik er mee gemaakt, en als buschauffeur er ook in de winter gewoon altijd gereden. Het verschil is dat er in Oostenrijk niemand bang is voor sneeuw. en een gemiddelde Oostenrijker binnen 5 minuten sneeuwkettingen legt op zijn auto. Nederlanders gemiddeld 3 uur en rijden dus zonder. trouwens 40 cm bij gevallen, er lag al 60 cm. is heel iets anders als hier die 3 cm.
Gruss Gott, ik ga nu slapen.
06-02-2013 om 23:33 uur | fraaanske

@duiker33 en @fraanske, kunnen jullie dan verklaren waarom volgens deze regionale nieuwspagina uit de Vorarlberg (waar Bregenz en Dornbirn liggen) er erg veel hinder was door het winterse weer?
http:/www.vol.at/starke-verkehrsbehinderungen-in-vorarlberg/3478733
06-02-2013 om 13:06 uur | timblanks

in oostenrijk staat alleen file als die hollanders weer op vakantie gaan.echt lachen in dit land
06-02-2013 om 11:20 uur | duiker33

Ik heb zojuist de link gestuurd naar vrienden van mij in Bregenz , Alberschwende, en Dornbirn.
In Dornbirn is vannacht 40 cm bij gevallen, en al het verkeer rijd gewoon. Wat zullen ze in Oostenrijk weer lachen om de snee feiglingen angst hase .
06-02-2013 om 10:30 uur | fraaanske

hier in West brabant ligt geen sneeuwvlokje.
06-02-2013 om 10:18 uur | jan1511

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.