50Plus op 24 zetels, partijleider Henk Krol in spanning om uitspraak rechter

DEN HAAG - Vrijdag doet de rechter uitspraak in de zaak tegen Henk Krol, fractievoorzitter van de partij 50Plus. Krol staat terecht voor computervredebreuk, omdat hij de website van Diagnostiek voor U gehackt zou hebben om de slechte beveiliging van de site aan te tonen. Onrustige dagen dus voor de partijleider, juist op het moment dat de partij het beter doet dan ooit.

De Eindhovenaar wacht de uitspraak in spanning af: "Omdat je met de allerbeste bedoelingen iets gedaan hebt en je dan toch gebombardeerd wordt als verdachte." Justitie eiste eerder 1500 euro boete, waarvan 750 voorwaardelijk tegen Krol.

Gedoe rond groeiende partij
De partij van de oud-hoofdredacteur van de Gay Krant doet het goed in de peilingen, volgens de laatste peilingen staat 50Plus zelfs op 24 zetels, maar dat brengt ook gedoe met zich mee. Volgens een artikel in het AD zou het partijbestuur een rommeltje zijn.

De berichtgeving en het proces zijn niet goed voor het imago van 50Plus. "Iedereen die weet hoe het zit, weet dat het heel anders is. Het is vervelend dat in de politiek dit soort valsigheidjes worden uitgehaald juist op het moment dat het goed gaat met een partij."

print corrigeer
Publicatie: donderdag 14 februari 2013 - 16:52
Auteur: Rob van Kaathoven