Diagnostiek voor U laat schadeclaim tegen Henk Krol vallen

DEN BOSCH - Het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U was vorig jaar slachtoffer van de computerinbraak door politicus Henk Krol en diende daarom een schadeclaim van 80.000 euro in. Directeur Astrid van der Put heeft vrijdag gezegd dat Diagnostiek voor U de schadeclaim laat vallen.

"We betreuren de gebeurtenissen. We hebben ervan geleerd. Maar we beschouwen de zaak nu als gesloten", zei Van der Put in reactie op de veroordeling van Henk Krol. Vrijdagmiddag veroordeelde de rechtbank in Den Bosch hem tot 750 euro boete voor de computervredebreuk, omdat hij te snel de media had opgezocht en meer dossiers had bekeken dan nodig was.

80.000 euro schade
Het laboratorium schatte de totale schade van de computerinbraak op 80.000 euro en had de rechter gevraagd om een voorschot van 1000 euro. De claim werd afgewezen, omdat niet makkelijk te beoorelen is of de schade door de computerinbraak komt. Bovendien is niet zeker of Diagnastiek zelf schuld heeft aan de inbraak.

De directeur zegt dat door de uitspraak van de rechter is bevestigd dat Krol onrechtmatig toegang tot de gegevens heeft gekregen. Ze zegt dat er maatregelen zijn genomen en dat gebruikers moeilijkere inlognamen en wachtwoorden moeten kiezen.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 15 februari 2013 - 15:34
Auteur: Jolien van de Griendt