Buurtbewoner Hoogerheide probeert bijeenkomst Boekingscentrale te stoppen: 'Het is pure oplichting'

HOOGERHEIDE - Paul Broekhuis uit Hoogerheide stond raar te kijken toen hij een brief in de bus kreeg waarin te lezen was dat hij een vouwfiets had gewonnen. Deze kan hij maandag 26 februari ophalen in het MFC Kloosterhof in Hoogerheide, samen met een gratis kopje koffie. Maar het blijkt iets te mooi om waar te zijn. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om oplichting.

De brief is afkomstig van de Boekingscentrale, een beruchte organisatie die op consumentenforums bekend is om het feit dat ze mensen naar bijeenkomsten lokken en ze daar producten wil aansmeren voor veel te hoge prijzen. "Het is een grote club oplichters. Ze veranderen om de twee maanden van postbusnummer en zijn niet te bereiken."    

Proberen bijeenkomst te voorkomen
Broekhuis heeft contact opgenomen met het MFC Kloosterhof om de bijeenkomst te voorkomen. "Ik heb nog niets van ze gehoord, maar in principe kunnen ze een organisatie eigenlijk niet weigeren. Op forums is te lezen dat dit eigenlijk niet kan en meestal niet lukt. Maar ik hoop dat het MFC Kloosterhof er wel iets mee gaat doen. Wellicht dat ze extra informatie aan de deur kunnen verspreiden."    

Het zijn volgens Broekhuis vooral ouderen die de dupe zijn van de Boekingscentrale. "Zo hebben ze zelfs brieven gestuurd naar van familie van mensen die al dood waren. Ouderen staan geestelijk wat minder sterk in hun schoenen. Ze worden echt bedreigd om wat te kopen."

Mensen op tijd inlichten
Broekhuis kan 26 februari vanwege zijn werk niet zelf bij de bijeenkomst zijn, maar hij roept anderen op dit wel te doen. "Ik heb mensen in de buurt gevraagd er bij te zijn. Zo kunnen we voorkomen dat mensen worden opgelicht. Die organisatie wil alleen maar geld zien, die geven niets om andere mensen."

Door nu de aandacht te zoeken hoopt Broekhuis dat oplichting wordt voorkomen. "Normaal wordt bij programma's als Radar pas naderhand bericht over zulke oplichting. Door van tevoren mensen hierop te wijzen, kan ik het wellicht voorkomen."

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 16 februari 2013 - 21:30
Auteur: Bert van Doorn