Rare brief in de brievenbus (Stock.xchng) Rare brief in de brievenbus (Stock.xchng)

Buurtbewoner Hoogerheide probeert bijeenkomst Boekingscentrale te stoppen: 'Het is pure oplichting'

HOOGERHEIDE - Paul Broekhuis uit Hoogerheide stond raar te kijken toen hij een brief in de bus kreeg waarin te lezen was dat hij een vouwfiets had gewonnen. Deze kan hij maandag 26 februari ophalen in het MFC Kloosterhof in Hoogerheide, samen met een gratis kopje koffie. Maar het blijkt iets te mooi om waar te zijn. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om oplichting.

De brief is afkomstig van de Boekingscentrale, een beruchte organisatie die op consumentenforums bekend is om het feit dat ze mensen naar bijeenkomsten lokken en ze daar producten wil aansmeren voor veel te hoge prijzen. "Het is een grote club oplichters. Ze veranderen om de twee maanden van postbusnummer en zijn niet te bereiken."    

Proberen bijeenkomst te voorkomen
Broekhuis heeft contact opgenomen met het MFC Kloosterhof om de bijeenkomst te voorkomen. "Ik heb nog niets van ze gehoord, maar in principe kunnen ze een organisatie eigenlijk niet weigeren. Op forums is te lezen dat dit eigenlijk niet kan en meestal niet lukt. Maar ik hoop dat het MFC Kloosterhof er wel iets mee gaat doen. Wellicht dat ze extra informatie aan de deur kunnen verspreiden."    

Het zijn volgens Broekhuis vooral ouderen die de dupe zijn van de Boekingscentrale. "Zo hebben ze zelfs brieven gestuurd naar van familie van mensen die al dood waren. Ouderen staan geestelijk wat minder sterk in hun schoenen. Ze worden echt bedreigd om wat te kopen."

Mensen op tijd inlichten
Broekhuis kan 26 februari vanwege zijn werk niet zelf bij de bijeenkomst zijn, maar hij roept anderen op dit wel te doen. "Ik heb mensen in de buurt gevraagd er bij te zijn. Zo kunnen we voorkomen dat mensen worden opgelicht. Die organisatie wil alleen maar geld zien, die geven niets om andere mensen."

Door nu de aandacht te zoeken hoopt Broekhuis dat oplichting wordt voorkomen. "Normaal wordt bij programma's als Radar pas naderhand bericht over zulke oplichting. Door van tevoren mensen hierop te wijzen, kan ik het wellicht voorkomen."

Printen
Corrigeren
Publicatie: zaterdag 16 februari 2013 - 20:53
Auteur: Bert van Doorn

Reacties (6)


@keeskruik en @vught55. De meeste van Bert's artikel zijn tenenkrommend. Ze wemelen van de fouten. Ik heb er al vaker melding van gemaakt dat ie zijn schoolgeld terug moet gaan halen. Het blijft een gebed zonder end. Maar fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.
Nog even een complimentje naar Paul Broekhuis dat hij de media opgezocht heeft. Hij heeft er in ieder geval voor gezorgd dat men gewaarschuwd is.
[Bericht gewijzigd door 'durske88' op 17-02-2013 om 14:11]
17-02-2013 om 14:05 uur | durske88

Je eigen bevriende notaris meenemen naar zo'n middag. Dan ben je in ieder geval verzekerd van de cadeau's.
[Bericht gewijzigd door 'domblondje' op 17-02-2013 om 16:14]
17-02-2013 om 13:53 uur | domblondje

[Aangepast, de Redactie]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 17-02-2013 om 14:47]
17-02-2013 om 08:09 uur | vught55

Ze hebben zelfs brieven gestuurd naar mensen die al dood waren en die mensen staan geestelijk wat minder sterk in hun schoenen? Volgens mij staan die helemaal niet meer!
17-02-2013 om 02:34 uur | keeskruik

Iedereen moet gewoon gaan en niets kopen. Fiets uiteraard wel meenemen. Als iedereen dat doet is het zo afgelopen want dan kost het ze geld en daar is het ze niet om te doen.
17-02-2013 om 00:02 uur | piet6

Gewoon een knokploeg naar toesturen en die organisatoren even een lesje leren, dan is het zo afgelopen met die gein. En de politie kijkt wel even de andere kant op want die ziet dat gajes ook liever gaan...
16-02-2013 om 23:31 uur | doeterniettoe

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.