Breaking News: Kinderen onderkoeld bij wateractiviteit in Oosterplas in Den Bosch Lees verder Sluiten

MFC Kloosterhof annuleert bijeenkomst Boekingscentrale in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - De beladen bijeenkomst van de Boekingscentrale in Hoogerheide wordt afgeblazen. Dat heeft een woordvoerder van het MFC Kloosterhof laten weten aan Omroep Brabant. Buurtbewoners konden daar volgens een verdachte brief op 26 februari gewonnen vouwfiets ophalen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om oplichting.

Een aantal jaren geleden is de Boekingscentrale ook al in Hoogerheide geweest. Toen had de woordvoerder van MFC Kloosterhof ook al bedenkingen over de organisatie. 

'Laat vouwfiets opsturen'
Meerdere mensen hebben al naar het MFC Kloosterhof gebeld over hun gewonnen vouwfiets. De woordvoerder raadt aan om deze te laten opsturen door de Boekingscentrale en de fietsen niet zelf af te gaan halen.

De zaak kwam aan het rollen toen Paul Broekhuis uit Hoogerheide een brief in de bus kreeg waarin te lezen was dat hij een vouwfiets had gewonnen. Na onderzoek bleek dat het hoogstwaarschijnlijk om oplichting gaat. Bij dergelijke bijeenkomsten van de Boekingscentrale worden aanwezigen onder druk gezet om spullen te kopen tegen veel te hoge prijzen. Hierna probeerde Broekhuis de bijeenkomst te voorkomen, wat nu gelukt is. 

print corrigeer
Publicatie: zondag 17 februari 2013 - 13:49
Auteur: Bert van Doorn