Vreemde brief in de brievenbus Vreemde brief in de brievenbus

MFC Kloosterhof annuleert bijeenkomst Boekingscentrale in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - De beladen bijeenkomst van de Boekingscentrale in Hoogerheide wordt afgeblazen. Dat heeft een woordvoerder van het MFC Kloosterhof laten weten aan Omroep Brabant. Buurtbewoners konden daar volgens een verdachte brief op 26 februari gewonnen vouwfiets ophalen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om oplichting.

Een aantal jaren geleden is de Boekingscentrale ook al in Hoogerheide geweest. Toen had de woordvoerder van MFC Kloosterhof ook al bedenkingen over de organisatie. 

'Laat vouwfiets opsturen'
Meerdere mensen hebben al naar het MFC Kloosterhof gebeld over hun gewonnen vouwfiets. De woordvoerder raadt aan om deze te laten opsturen door de Boekingscentrale en de fietsen niet zelf af te gaan halen.

De zaak kwam aan het rollen toen Paul Broekhuis uit Hoogerheide een brief in de bus kreeg waarin te lezen was dat hij een vouwfiets had gewonnen. Na onderzoek bleek dat het hoogstwaarschijnlijk om oplichting gaat. Bij dergelijke bijeenkomsten van de Boekingscentrale worden aanwezigen onder druk gezet om spullen te kopen tegen veel te hoge prijzen. Hierna probeerde Broekhuis de bijeenkomst te voorkomen, wat nu gelukt is. 

Printen
Corrigeren
Publicatie: zondag 17 februari 2013 - 13:20
Auteur: Bert van Doorn

Reacties (4)


Eén van de vele malafide praktijken dus. Opereren zal Boer Ewald, Boer Horst,Tiroler Boer, Bioboerderij enz. met allerlei smoesjes, zoals de boer die jarig is. Ik heb ook al eens een bijeenkomst kunnen voorkomen door het waarschuwen van de zaal. Helaas was de firma zo slim, dat ze twee zalen geboekt hadden op hetzelfde tijdstip. Waarschijnlijk met voorbedachte rade, dus het ging gewoon in de andere zaal door. Die zaaleigenaar was inmiddels volgens het contract van de boer, te laat om af te zeggen. De zaal schijnt te worden geboekt door een tussenpersoon. Die boekt alleen koffie en een lunch en de eigenaar van die zaal weet niet waar het om gaat. Wees op je hoede als je gratis uitjes krijgt aangeboden en vergeet nooit : Niets is gratis ! Die lui willen vet verdienen. Koop de spullen die je wilt hebben liever in een gewone winkel en lunch ergens in de stad, dan ben je veel voordeliger uit !
18-02-2013 om 09:46 uur | elsje

nou er moet wel heel wat gebeuren wil ik mij iets aan laten smeren hoor ,ben er 1x mee geweest met busreis mijn dochter en ik stiekem de zaal uit in het aangrenzende cafeetje gezeten iks kopen geen handtekening zetten nooit doen ,je handtekening daar moet je hel zuinig op zijn ! en ja deze was 30 jaar geleden ook al over de grens hoor dus niks nieuws,was wel mooi weer dus dagje uit geweest bus kreeg ook nog lekke band ,was spannend hoor accu leeg duwen die hele hap op autobaan in Duitsland!zonder koop toch een fijne dag gehad!eten was goed koffie ook praatje niet om aan te horen lul verhaal dus
17-02-2013 om 16:15 uur | omabeertje68

Zo moesten ze het allemaal doen. Geef die lui geen kans om mensen op te lichten met bedden/kussens/matrassen en noem maar op. Hier kunnen velen een voorbeeld aan nemen chapeau!
17-02-2013 om 15:24 uur | amreg

Goed gedaan jochie ! Moesten ze overal doen, want er zijn legio van dat soort bijeenkomsten.
De uitnodigingen die je krijgt van die firma's uit o.a. Denekamp, Ter Apel , Stadskanaal etc. beloven
allemaal hetzelfde en als je dan niets koopt wordt de stemming er meestal niet beter door. En zeker oudere personen zijn vaak het slachtoffer. Ik ga niet zeggen dat het oplichters zijn maar dat hun produkten veel te duur zijn is duidelijk. En als je zo'n (goedkope) vakantiereis bij ze boekt , blijkt er daar plaatse tijdens die reis er ook nog eens zo'n bijeenkomst aan vast te zitten met weer zo'n verkoopdemonstratie. Maar ook die firma's worden creatiever want ze organiseren al een tijd reisjes met een verkoopdemonstratie net over de grens.
17-02-2013 om 14:18 uur | jeanluc216

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.