Henk Krol: 50Plus uiteindelijk overbodig

EINDHOVEN - Lijsttrekker Henk Krol van ouderenpartij 50Plus denkt dat zijn partij op termijn overbodig wordt. Dat zei hij zaterdag tijdens het radioprogramma Alles Mag op Zaterdag.

"De toekomst van mijn partij is mede in handen van andere partijen en ik hoop dat ze heel snel wakker worden", aldus Krol. "Op het moment dat ouderen volledig geïntegreerd zijn in de maatschappij en niet meer apart worden gezet, is een partij als 50Plus niet nodig." De lijsttrekker voegt eraan toe dat hij bang is dat tijdens zijn leven niet meer mee te maken. Henk Krol is 62 jaar.

Emancipatiestrijd
Krol wijst erop dat zijn leven tot nu toe in het teken heeft gestaan van emancipatiestrijd. Eerst als voorvechter voor gelijke rechten voor homo's, nu voor ouderen.

50Plus doet het erg goed in de peilingen. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de partij volgens Maurice de Hond 16 zetels halen. Bij de Politieke Barometer zijn dat er 17, bij TNS Nipo zelfs 24. Fors meer dan de twee zetels waarmee de partij in september zijn opwachting maakte in de Tweede Kamer.

'Meer zorgen'
Toch hoopt Krol niet dat er op korte termijn verkiezingen zijn. De peilingen geven hem "meer zorgen, meer verantwoordelijkheidsgevoel" omdat er nog onvoldoende goede mensen zijn om flink meer zetels te kunnen vullen. "Veel mensen melden zich. Daar moeten we zorgvuldig naar kijken."

Krol zei tips te krijgen van zijn buurvrouw Jet Nijpels, die in de jaren 90 in de Tweede Kamer kwam met het Algemeen Ouderenverbond.

De afgelopen weken kwam Krol diverse keren op een negatieve manier in het nieuws. Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad bleek onder meer dat hij zijn nevenfuncties niet had opgegeven hoewel dat wel verplicht is. De commotie zorgde ervoor dat Krol zijn aandelen van de Gay Krant van de hand deed.

Boete
Eerder al legde hij zijn hoofdredacteurschap neer. Verder kreeg Krol vorige week van de rechtbank in Den Bosch 750 euro boete opgelegd nadat hij de website van het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U had gehackt.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 23 februari 2013 - 14:23
Auteur: Christel van Bebber