Iamsterdam? Ha! WEindhoven, denk

EINDHOVEN - WEindhoven. Wat zegt u? WEindhoven. Iamsterdam, het bekende logo van Amsterdam zorgde voor inspiratie tot het maken van het logo WEindhoven. Een combinatie van Wij en Eindhoven.

Want wat ze in Amsterdam kunnen, dat kunnen de Eindhovenaren ook. Sterker nog, dat kunnen ze beter. Dus dat Iamsterdam op het Museumplein, dat zet Eindhoven gewoon op de Markt, maar niet in die lullige kleine lettertjes van 140 pts. Nee, de lichtstad pakt het groots aan. Dat het de Heuvel Galerie in hoogte ontstijgt, dat ze het in Tilburg kunnen lezen, of beter nog...in Amsterdam. Dat iedereen kan lezen, wie de stad is en waar ze voor staat. Op zo'n manier niemand er omheen kan.

Zelfverheerlijking
De maker van het logo, Bert Verlaan, is al voorstander. "Ik zag op Twitter een opmerking over WEindhoven staan en ben meteen iets gaan ontwerpen in de stijl van Iamsterdam." Want zijn bedrijf Metaalplan in Uden maakte het logo Iamsterdam, maar zou met WEindhoven echt de kroon op het werk leveren.

Misschien kunnen er evenementen aan gekoppeld worden. De kampioensschaal aan PSV wordt niet vanaf het bordes aan de fans getoond, maar vanaf het logo. Kunnen ze het in Amsterdam ook zien. En tijdens Glow wordt het zo uitgelicht dat André Kuijpers er tijdens zijn volgende ruimtemissie foto's van op Twitter kan zetten.

Humor
Goed, uiteraard is het Eindhovense logo gewoon een geintje. Een grapje. Een dolletje als reactie op het individualistische Iamsterdam. Burgemeester Van Gijzel ziet de humor van een Eindhovens logo wel in. Tijdens het evenement Het Wonder van Eindhoven dat in Amsterdam werd gehouden zei van Gijzel tegen Studio040 dat hij een logo van WIJ-Eindhoven wel zou waarderen.

Bert Verlaan zag zijn kans schoon en ging als reactie op Van Gijzel aan de slag met Photoshop. "Maar", zo zegt hij, "als dit leidt tot een opdracht van de gemeente Eindhoven dan zou ik daar zeker achter staan!"

print corrigeer
Publicatie: maandag 25 februari 2013 - 17:31
Auteur: Youssef Zerrouk