Thaibokslegende Ramon Dekkers (43) uit Breda onverwacht overleden

BREDA - Thaibokslegende Ramon Dekkers (43) uit Breda is woensdagmiddag onverwacht overleden. Hij werd onwel toen hij aan het trainen was op zijn racefiets. "De grootste thaibokser ter wereld is vandaag overleden."

Sportschool Golden Glory, waar Dekkers kind aan huis was, is tot nader order gesloten. Alle trainingen van woensdag werden afgelast. Bekenden van Dekkers reageerden aangeslagen. "Het nieuws is ingeslagen als een bom. Het kwam totaal onverwacht. Ramon was een fitte vent en mankeerde niks. Hij was de Mohammed Ali van Breda."

Ook kickbokser Peters Aerts uit Eindhoven is geschokt. "Ongelooflijk. Wat een drama. Ik schrik ervan, man. Hoe is 't mogelijk op zo'n leeftijd?"

Aerts en Dekkers kenden elkaar 'heel goed'. "Hij was absolute wereldtop toen ik begon. Ramon was een voorbeeld voor me en een super thaibokser."

Onwel tijdens fietstocht
Dekkers viel in het tunneltje bij de kruising met de Emerparklaan. Hulpdiensten rukten massaal uit met zes politiewagens, drie ambulances en een traumahelikopter. Ook omstanders schoten te hulp. Reanimatie mocht niet baten. Het verkeer werd door het ongeluk tijdelijk omgeleid.

Achtvoudig wereldkampioen
De Bredanaar, bijgenaamd The Diamond, was achtvoudig Muay Thai- en kickbokswereldkampioen. Eind vorige eeuw was hij de bekendste buitenlandse thaibokser in Thailand. Daar kreeg hij zelfs een koninklijke onderscheiding. Dekkers was de eerste buitenlander die de titel Thaibokser van het Jaar kreeg.

'De grootste thaibokser ter wereld is overleden'
De plotselinge dood van Dekkers houdt de gemoederen in de bokswereld bezig. Oud-bokser Bas Rutten, geboren in Tilburg en nu woonachtig in Amerika, twijfelt er niet over: "Ja, het is waar. De grootste thaibokser ter wereld is vandaag overleden." De Amerikaanse kickbokser Vinny Magalhaes twittert dat Dekkers 'een legende was'. Collega Duke Roufus gelooft dat Dekkers 'velen onder ons heeft geïnspireerd in trainen en vechten'.

Op condoleancesite Mensenlinq stromen de reacties binnen. Ook op onze Facebookpagina wordt geschokt gereageerd. "Top sporter. Fit. En dan dit... Daar ben ik toch wel even stil van", zo schrijft Erik Leonard.

Bloemen in Emertunnel
Op de plaats waar Dekkers om het leven kwam zijn bloemen neergelegd. Er lagen donderdagmorgen zo'n vijf bosjes ter nagedachtenis aan de thaibokslegende die in de Emertunnel neerstortte tijdens een training op zijn racaefiets. Een aantal uur later bleken drie bosjes te zijn meegenomen

Printen
Corrigeren
Publicatie: woensdag 27 februari 2013 - 19:17
Auteur: Yoeri Nijs en Jesse van Kalmthout

Reacties (7)


Eenmaal ontmoet in Belgie..en eenmaal was genoeg om te weten wat een zalig mens en een grootheid hij was,spijtig,belachelijk,triest,ongeloofl rot,dat deze man al zijn geliefden moet verlaten,hopelijk word er nog eeuwen over deze goede man gesproken,en word deze kanjer geeerd,en dat kunnen alleen wij als mensen die in hem geloofden en lief had,heel veel sterkte aan de hele familie, en mensen dicht bij hem, met heel mijn hart.
Mick from Belgium
04-03-2013 om 20:30 uur | bruce67

Ramon was is de beste !
famillie veel sterkte
28-02-2013 om 15:49 uur | honda24

Ramon was ook voor mij een voorbeeld leeftijdsgenoot in het Muay Thai.
Sterkte aan de familei.
28-02-2013 om 07:11 uur | dla

Ramon was een fitte vent en mankeerde niks. Blijkbaar toch wel.
27-02-2013 om 22:16 uur | silbertanne

Eerlijk gezegd ken ik hem niet, maar het is triest als een man zo in de bloei van het leven hier wordt weg genomen.
Familie en vrienden, veel sterkte.
27-02-2013 om 21:47 uur | marmot

Ramon R.I.P... Sterkte aan familie en bekenden.
27-02-2013 om 20:37 uur | brabotje

Nooit van hem gehoord. Triest, sterkte voor de nabestaanden.
27-02-2013 om 20:29 uur | audrey1972

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.