Helmond wil meetstations om onrust bij inwoners over verkeersoverlast weg te nemen

HELMOND - De gemeente Helmond wil de luchtkwaliteit in kaart brengen langs de N279 en de N270. Dit zijn twee drukke wegen die door Helmond en omgeving lopen. Burgemeester en Wethouders hopen met de plaatsing van twee meetstations onrust onder de inwoners weg te nemen.

Onder anderen de leden van actiegroep Brouwberg vinden dat het verkeer op de N279 en de N270 te veel vervuiling veroorzaakt. Ze maken zich ook zorgen over de plannen van de provincie om de N279 te verbreden.

Bang voor veel extra verkeer
Die plannen maken deel uit van de Noordoostcorridor, de toekomstige wegenstructuur ten oosten van Eindhoven en ten noorden van Helmond. Stichting Brouwberg is bang dat een verbrede N279 ‘veel extra (niet regiogebonden) verkeer aan gaat trekken’. Ze stoort zich ook aan Ruud van Heugten. De provinciebestuurder heeft in de ogen van de belangenclub de toekomstige verkeerstoename ‘sterk gebagatelisseerd’.

B en W hebben de plaatsing van de twee meetstations aangekaart bij Gedeputeerde Staten. Het is niet bekend of het dagelijks bestuur van de provincie hieraan wil meewerken. Overigens plaatste Milieudefensie in januari al een meetpunt voor luchtkwaliteit aan het Dr. Knippenberghof, vlakbij de N279 in Helmond. Dit gebeurde op initiatief van de Stichting Brouwhuis.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 6 maart 2013 - 17:54
Auteur: Hans Janssen