Arrestatieteam politie schept scooter in Eindhoven, Memphis van Veen (18) dood

EINDHOVEN - De 18-jarige Memphis van Veen uit Eindhoven is vrijdagmiddag overleden nadat ze geschept werd door een onopvallende politieauto. Het ongeluk gebeurde kort na een uur 's middags op de kruising van de Noord Brabantlaan en de Welschapsedijk.

Het slachtoffer woonde op het woonwagenkamp aan de Welschapsedijk. Ze studeerde verpleegkunde aan Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Arrestatieteam onderweg
Een arrestatieteam van de politie was met spoed onderweg vanwege een noodoproep over een verwarde man in Bergeijk met een pistool. Daarbij reed de politie in een onopvallende auto over de busbaan toen het meisje op de brommer onverwacht overstak. De politiewagen reed met zwaailichten en sirenes aan.

Op de Noord Brabantlaan werd een tent neergezet met daarin het lichaam van de vrouw. De straat was afgezet. De scooter lag beschadigd op de weg. Er waren schotten geplaatst om kijkers op een afstand te houden.

Politie uitgescholden: 'Ze reden als idioten'
Veel mensen verzamelden zich bij de plek van het ongeluk. Daarbij werd de politie uitgescholden door omstanders. De politie heeft geprobeerd ze te kalmeren. "Ze hebben als idioten over de busbaan gereden", aldus een boze ooggetuige vlak na het ongeluk tegen Omroep Brabant. "Dit ongeluk was nooit gebeurd als ze goed hadden opgelet."

Ook een student die in de buurt was zag de wagen met zeer hoge snelheid voorbijrijden. "Ik werd er gewoon bang van." Een andere ooggetuige, Dennis, zag meerdere wagens met hoge snelheid voorbij scheuren. "Een stuk of zes, zeven. De vrouw op de scooter reed door groen en een van de wagens reed er vol op. Alleen de wagen die de aanrijding veroorzaakte stopte, de rest reed door."

Onderzoek door Rijksrecherche
De leden van het arrestatieteam zijn opgevangen op het hoofdbureau. Het onderzoek is in handen van de politiekorps Zeeland en West-Brabant en de Rijksrecherche. Het is standaardprocedure dat een ongeluk waarbij de politie betrokken is niet door het eigen korps wordt onderzocht.

Op condoleancesite Mensenlinq is inmiddels een condoleanceregister voor Memphis geopend.

Printen
Corrigeren
Publicatie: vrijdag 15 maart 2013 - 13:24
Auteur: Bert van Doorn

Reacties (198)


Er zullen altijd situaties zijn waar spoed nodig is maar met 180 km (als dit klopt)door een drukke stad te rijden is vragen voor problemen,
Ook politie kan met deze snelheid niet meer tijdig reageren.
En Memphis, je dacht dat t kon, tuurlijk keek je of t veilig was maar dit ging te snel.
En alles wat is wordt was in enkele seconden.
Sterkte aan de nabestaanden. T wordt een lange weg, zorg goed voor elkaar...
18-03-2013 om 13:33 uur | anjat

[Bericht is verwijderd door 'vandijk']
17-03-2013 om 16:47 uur | vandijk

17-03-2013 om 13:51 uur | lonestar
dat zegt het wel zo'n beetje
Als nieuwe niet gemarkeerde auto's geen signaalverlichting voeren wordt het wel lastig om te zien of ze van een legitieme verkeersregels overtredende instantie zijn. Daarbij het je ook nog allerlei auto's van onbekende diensten dat je wel kunt betwijfelen of het die eigenlijk wel wettelijk is toegestaan. Denk maar aan de 'geheime' diensten, koningshuis of ministers. Hoewel voor de majesteit en haar familie of bezoek regelmatig een rijstrook op de a13 op rood wordt gezet.
Daar bij zijn er zoveel auto's met blauw licht die niet van een dienst zijn dat het wel erg ingewikkeld wordt. Waarom wordt hier niet op gehandhaafd? Als ik ze zie ziet de politie ze ook.
17-03-2013 om 14:15 uur | antjeha

[Bericht is verwijderd door 'lonestar']
17-03-2013 om 13:57 uur | lonestar

[Bericht is verwijderd door 'lonestar']
17-03-2013 om 13:56 uur | lonestar

Politie en in het algemeen hulpverleningsdiensten hoeven zich niet te houden aan de verkeersregelementen, dat wil echter niet zeggen dat zij alles mogen. De wegenverkeerswet geld ook voor hen, in het bijzonder artikel 5 en (hier helemaal van toepassing) artikel 6:
Artikel 6: "Het is een ieder die aan het verkeer deelneemt verboden zich zodanig te gedragen dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander wordt gedood of waardoor een ander zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht... "
Daarnaast is er de "Regeling optische en geluidssignalen 2009":
artkel 3.4.a :
"het negeren van een rood verkeerslicht gebeurt met een snelheid van maximaal 20 km per uur;"
en 3.4.c:
"de rijbaan wordt bereden met een snelheid van maximaal 40 km per uur boven de ter plaatse geldende maximumsnelheid. De politie mag hiervan in overleg met de meldkamer in uitzonderlijke gevallen afwijken."
Ook viel mij op dat het voertuig waarin het AT reed een vrij recente bmw staionwagen is, niet voorzien
van retroflecterende striping, tenzij dit voertuig van voor 1 maart 2009 is mag op dit voertuig volgens mij helemaal geen signaalverlichting voeren. (artikel 5)
Met andere woorden, bestuurders van hulpverleningvoertuigen moeten zich realiseren dat het negeren van de verkeersregels (wat ze mogen) gevaarlijk kan zijn, en dat dit alleen toegestaan is wanneer er zij dit veilig kunnen doen (zonder andere in gevaar te brengen).
17-03-2013 om 13:51 uur | lonestar

[Bericht is verwijderd door 'vandijk']
17-03-2013 om 13:31 uur | vandijk

citaat
Overigens betekenen een sirene en een zwaailicht niet dat politieambtenaren onbezonnen mogen rijden. Kruisingen moeten rustig en voorzichtig worden overgestoken, want ze moeten oog houden voor de andere verkeersdeelnemers. De politie heeft namelijk geen vrijstelling om andere weggebruikers in gevaar te brengen.
dit ter info
17-03-2013 om 13:06 uur | bavaria12

Zwaailicht en sirene
Wanneer worden toeters en bellen gebruikt?
Zwaailicht en sirene mogen niet zo maar worden gebruikt. Dit mag alleen in gevallen van nood en in situaties waarin snel optreden vereist is; een crimineel is nog in de buurt en moet snel in de kraag worden gevat of er is een ernstig ongeval gebeurd. Een agent mag alleen het zwaailicht en sirene gebruiken als daarvoor toestemming is gegeven door de meldkamer.
Wat betekenen de toeters en bellen?
Met zwaailichten en sirenes wordt een politievoertuig een voorrangsvoertuig. Dit betekent dat andere voertuigen op de weg voorrang moeten verlenen aan het politievoertuig.
Wat als alleen het blauwe zwaailicht wordt gevoerd?
Soms is het niet handig om naast de zwaailichten ook de sirene aan te zetten, bijvoorbeeld bij een overval of een inbraak. De daders zouden de politie al van verre horen aankomen en kunnen vluchten. Wettelijk gezien zijn politievoertuigen met zwaailicht zonder sirene geen voorrangsvoertuig. Wel zet de politie het zwaailicht aan om aan te geven dat ze haast hebben en dus voorrang willen krijgen van overige weggebruikers.
Hoe snel mag de politie rijden?
Overigens betekenen een sirene en een zwaailicht niet dat politieambtenaren onbezonnen mogen rijden. Kruisingen moeten rustig en voorzichtig worden overgestoken, want ze moeten oog houden voor de andere verkeersdeelnemers. De politie heeft namelijk geen vrijstelling om andere weggebruikers in gevaar te brengen.
Mag de politie ook zonder zwaailicht en sirene verkeersregels overtreden?
Ja, dat mag. Het is een misverstand dat de politie alleen verkeersregels mag overtreden als het zwaailicht en de sirene aan staan. De politie heeft altijd vrijstelling van de meeste verkeersregels, ook zonder zwaailicht en sirenes te gebruiken. Zo mag de politie bijvoorbeeld inhalen over een doorgetrokken streep om een ander voertuig (die bijvoorbeeld een overtreding gepleegd heeft) een stopteken te kunnen geven.
Wat is dan de meerwaarde van het zwaailicht en sirene?
Het zwaailicht en de sirene zijn er alleen om aan andere weggebruikers te laten weten dat ze voorrang moeten verlenen. Normaal hoeft de politie geen voorrang te krijgen van andere weggebruikers. Het zwaailicht en de sirene hebben geen invloed op de bevoegdheden van de politie in het verkeer.
Wat moet ik doen als ik op de weg toeters en bellen hoor?
Mocht u geconfronteerd worden met toeters en bellen, maak dan ruim baan. Want u kunt er dan vanuit gaan dat de nood aan de man is. Niemand is er echter bij gebaat dat u uzelf, het politievoertuig of anderen in gevaar brengt. Houd het hoofd dus koel en probeer te lokaliseren van welke richting het geluid vandaan komt. Zet uw radio zacht en kijk goed in uw spiegels. Geef richting aan om aan te geven dat u het politievoertuig hebt opgemerkt. Daarna maakt u zoveel mogelijk ruimte voor het politievoertuig, bijvoorbeeld door uw snelheid te verlagen en zoveel mogelijk rechts te rijden. Indien mogelijk brengt u uw voertuig tot stilstand naast de rijbaan. De politie houdt rekening met het wegbeeld en zoekt zelf naar een opening om andere weggebruikers in te halen. Als dat niet veilig kan, zal deze achter u blijven rijden en zoeken naar de eerstvolgende veilige opening. Als het wegbeeld het niet toe laat om de politie veilig voor te laten gaan, ga dan niet sneller voor de politie uit rijden. Blijf de maximumsnelheid aanhouden en zoek rustig naar een geschikte plaats om de politie voor te laten.
17-03-2013 om 13:04 uur | bavaria12

@vandijk.
U praat in de toekomst.
Uw bericht van 26-3-2013 !
Maar ook tegen U wil ik zeggen dat er wat oordelen en vooral de beantwoording van de schuldvraag wel degelijk (mede) wordt gedaan op basis van emotie cq voorgevallen publicatie(s).
De beoordeelaars laten, al dan niet gwild en bedoeld, zeker de publieke opinie meewegen in hun beslissing.
17-03-2013 om 12:44 uur | solly

[Bericht is verwijderd door 'vandijk']
17-03-2013 om 12:28 uur | vandijk

Ik ben blij te moeten constateren dat ik gelukkig niet de enige ben die deze visie op het hele gebeuren heeft.
Als U constateert dat mijn mening enigszins emotioneel beladen is dan is dat misschien wel juist.
Neemt niet weg dat ik de feiten heel goed zie.
Weet U overigens hoeveel rechters een uitspraak doen op basis van emotioneel voorgevallen feiten?
We zullen inderdaad zien wat het verdere verloop van het onderzoek teweeg gaat brengen.
Ik hoop dat het recht zal gaan zegevieren en de onderzoekers (rijksrecherche) objectief te werk zullen gaan.
Natuurlijk krijgen de ouders daarmee hun kleine meid niet terug, maar wellicht wel een bevestiging dat niet alles zomaar recht gepraat kan worden.

[Bericht gewijzigd door 'solly' op 17-03-2013 om 12:18]
17-03-2013 om 12:11 uur | solly

Solly ik ben het niet met uw mening eens. Geeft niet, maar u zult uw redenen hebben zo te denken. Uw reactie is niet helemaal opbjectief en ik vind deze nogal emotioneel beladen als het gaat om de oorzaak van dit ongeval. Reageren op basis van emotie is altijd beladen en het is moeilijk objectief te blijven. Ik beweer niet dat u visie niet juist is maar ik heb toch wel wat meer vertrouwen in het resultaat van het onderzoek wat loopt. We zullen zien !
17-03-2013 om 11:46 uur | sbok1250

@vandijk.
Teneerste zijn Antjeha en ik niet uniek in het feit dat we verkeersdeelnemers zijn hoor.
Dat bent U ook op het moment dat U ook maar een stap buiten de deur zet.
Als voetganger bent U namelijk al verkeersdeelnemer !
Verder ben ik erg blij te constateren dat U een eerder gedane uitspraak nuanceert.
Daar waar U eerder zei dat een hulpverleningsvoertuig per definitie voorrang heeft doet U nu de uitspraak: "Dat het voor verkeersdeelnemers wel raadzaam is om deze voertuigen voorrang te verlenen".
Een subtiel verschil.
U moet bovendien niet constateren dat ik de betekenis niet zou kennen van signalen die bestuurders van hulpverleningsvoertuigen zouden gebruiken om ergens snel ter plaatse te kunnen zijn.
Een constatering wat nergens op slaat.
Het enige waar ik steeds op gehamert heb is dat diezelfde bestuurders niet per definitie voorrang hebben en hun (verkeers) gedrag moeten aanpassen aan de omstandigheid en de proportionaliteit (handelen naar omstandigheid en feiten) in ogenschouw nemen.
En U heeft inderdaad een punt als U zegt dat postuum gelijk krijgen niet alles is.
De bestuurders hadden de risico's van te voren moeten bedenken en niet als beesten naar een melding toe snellen.
Nu achteraf het boetekleed aantrekken heeft geen zin.
Daarmee komt het lieve meisje niet terug.
17-03-2013 om 11:10 uur | solly

[Bericht is verwijderd door 'vandijk']
17-03-2013 om 10:26 uur | vandijk

Mama2005, dat dacht ik dus ook... maar de gewone personen auto had wel degelijk sirenes en zwaailicht aan.
Maar goed, het doet er allemaal niet toe hoe of wat... Het ergste is gewoon dat dat meisje in de bloei van dr jonge leventje eruit is geplukt, door een hardrijdende politiewagen, al dan niet undercover.
Ze reed door groen licht... het was haar fout toch niet dat zij zich aan de verkeersregels hield?
Zij kon er toch niets aan doen dat de politie hard reed?
Normaliter moeten ze rekening houden met de veiligheid van de mensen, ook in een haastige oproep dus waar is het mis gegaan vraag ik me af...
Ik wens familie en vrienden van Memphis heel veel sterkte toe.
17-03-2013 om 10:10 uur | ceet74

Ik wil het ten zoveelste male ook wel aan U uitleggen sbokt1250 wat men probeert recht te praten wat krom is.
Ten eerste het gegeven dat de onopvallende (politie) auto voorrang heeft dankzij de optische en geluidssignalen. Geloof me...niets is minder waar, anders moet U hierover maar eens de jurisprudentie nalezen.
Is geen klakkeloos gegeven verklaring van getuigen, maar een feit.
Wat ook een feit is dat de auto met formule 1 achtige snelheid over de weg heeft gereden, waarbij de chauffeur zich niet heeft vergewist van de gevaren welke zo'n gedrag met zich meebrengt in een drukke stad.
Dit zijn al 2 zwaarwegende feiten en geen dingen die uit de duim gezogen zijn.
U moet eens een keer de realiteit onder ogen willen zien.
Natuurlijk zijn de details nog niet duidelijk, maar de feiten, die in feite mede oorzaak zijn aan het ongeval, liggen toch wel heel duidelijk op tafel.
Dus ... hand in eigen boezem steken en terugkomen in een (realistische) wereld.
17-03-2013 om 09:45 uur | solly

17-03-2013 om 08:10 uur | solly
En ik solly begrijp absolut niet wat mensen bezielt uit de duim te zuigen wie wel of niet fout is aan dit vreselijke ongeluk. Kennelijk volgt u eveneens de verklaringen van getuigen klakkeloos. Nou ik niet. Hier is nog steeds niet duidelijk of er werkelijk recht is gepraat wat krom is !
17-03-2013 om 09:10 uur | sbok1250

Jij ziet het juist Antjeha.
Drol vandijk ! Ik dacht het,maar jij zegt het.
Ik snap werkelijk niet dat mensen het nog opnemen voor die wildwest figuren die denken dat ze Remy zijn, dus alleen op de wereld.
Dit omdat ze toevallig een door het Rijk verstrekte auto ter beschikking hebben gekregen welke ook nog eens voorzien is van optische en geluidssignalen.
Laten die Starsky en Hudge figuren zich nu maar eens achter de oren krabben wat ze daar aangericht hebben.
Wat de impact is geweest en vooral nog moet zijn voor de naaste familie, vrienden en bekenden.
Dus inderdaad mensen...je moet niet recht willen praten wat heeeeeeeeel krom is.
Het zal uiteindelijk maar je eigen dochter zijn die dit is overkomen.
[Bericht gewijzigd door 'solly' op 17-03-2013 om 08:10]
17-03-2013 om 08:10 uur | solly

16-03-2013 om 22:14 uur | vandijk
Drol van dijk. Voorrang hebben wil niet zeggen dat je mag doorrijden met de dood van een ander tot gevolg hebbend. Ook de politie niet.
Het door rood rijden en over een kruising scheuren alsof je voorrang zou hebben en krijgen is gewoon tegen iedere instructie.
Iedereen die recht wil praten wat hier duidelijk krom is dient zijn onbenullige opinie voor zich te houden en zich te schamen.
17-03-2013 om 00:17 uur | antjeha

ik heb nu pas dit bericht kunnen lezen gezien de impact van het verhaal.
je zal het bericht maar thuis krijgen dat je kind is overleden aan een verkeersongeluk, en ja wij hebben des tijds ook zo'n bericht gekregen, en toen ging het om mijn zus.
dit ongeluk had nooit mogen gebeuren, ik ben van mening dat de politie hir 100% schuld aan heeft zo ik de getuigen in dit bericht mag geloven, en ik geloof ook best dat dit zo gebeurd is.
de politie is 100% verantwoordelijk aan dit ongeluk.
ik leef intens mee met de ouders eventuele broers en zussen en de rest van de familie.
bij deze wens ik de ouders broers zussen en familie maar ook de mensen van het kamp waar ze vandaan kwam collega's en mede studenten van de verpleegkundige opleiding heel veel sterkte.
Memphis van Veen rust zacht meid
16-03-2013 om 23:56 uur | shirley

pff ik heb gisteren al heel veel reactie's gelezen ( en ook gereageerd) maar kan die nu niet meer terug lezen) heb nu net weer veel gelezen en met sommige ben ik het 100% eens EN met andere 200% dus niet, maar das mijn mening...ik ben er niet bij geweest, dus ik kan wel een mening hebben, maar die is van generlei waarde...want ik was ER niet bij...NOgmaals ik wens de ouders, opa .oma, broers/ zussen ,familie en vrienden van Memphis maar ook van desbetreffende politieagent heel veel sterkte toe...hopelijk komt er duidelijkheid...helaas krijgen hun , hun dochter, zus, kleindochter/nicht .enz er niet mee terug...!
Memphis, ik ken je niet...maar R.I.P...
meisje je had nog een heel leven voor je...
veel Liefde, Sterkte & Kracht voor jou nabestaanden...xxx
16-03-2013 om 23:52 uur | krin

Staat er iemand Bij stil dat de arrestatieteam in een gewone personenauto reed? Dus dit meisje heeft geen onzichtbare sirene gezien of gehoord! Want in undercover wagens zie en hoor je de sirenes niet! Rust zacht meid! En sterkte voor de familie
16-03-2013 om 23:22 uur | mama2005

[Bericht is verwijderd door 'vandijk']
16-03-2013 om 22:14 uur | vandijk

Ik vind het werkelijk ingenieus dat velen weten wat er in het hoofd van de betreffende politie-agent omgaat/-ging. Zijn jullie allemaal helderziend?
En volgens mij heeft niemand gezegd dat het 'eigen schuld, dikke bult' is voor dat meisje.
Het is werkelijk ontzettend tragisch wat er is gebeurd maar je maakt mij niet wijs dat het ook maar enigszins opzet van de bestuurder was.
Waarschijnlijk heeft hij/zij een trauma voor het leven opgedaan.
En nogmaals er is een onderzoek gaande en tot de uitkomst bekend wordt gemaakt, kunnen wij alleen maar speculeren over de oorzaak.
Maken jullie nooit fouten op je werk en deed je dat met opzet?
Politie-agenten zijn ook maar gewone mensen en mensen maken nu eenmaal fouten, hoe vervelend de afloop ook is.
16-03-2013 om 21:02 uur | lowlandsbezoeker

Om het meer dan tragische ongeval af te doen met "de politie deed simpelweg haar werk" vind ik wel erg ver gaan.
Je zegt nog net niet...eigen schuld dikke bult voor het verongelukte meisje.
Ook al is de politie of weg naar een spoedgeval dan nog rechtvaardigt het gedrag niet wat in Eindhoven te zien is geweest en de oorzaak was van dit verschrikkelijke ongeval.
Proportioneel handelen is kennelijk iets wat menig ATér moet leren.
Je bent niet alleen op de wereld.
Af en toe denken die lui dat wel.

16-03-2013 om 20:20 uur | solly

Dichtstbijzijnde serieuze bureau was Lommel, België, die ze hadden kunnen oproepen om assistentie, zeker als het om mensenlevens gaat, kan je aanspraak maken op je buitenlandse collega`s, die heel erg professioneel zijn op dat vlak. We hebben toch geen grenzen meer, en zitten toch allemaal in de fucking EU? Waarom moet er dan een arrestatieteam helemaal uit Eindhoven komen, meer dan 25 kilometer daarvandaan.
Lommel, Valkenswaard, Luijkgestel, Neerpelt, Hamont Achel. allemaal betere keuzes dan Eindhoven, dat midden in het centrum gelegen is, en je heel erg veel burgers moet doorkruisen hiervoor. Bloed en bloedlink dus.
Dat moet maar eens ter verantwoording gelegd worden. Lommel had de eerste keus moeten zijn.
Politie is politie. Klaar.
Mark Rutten, Diederik Samson met hun euro! daar zit je dan. De politie werkt nog niet eens samen aan de grensstreek!
16-03-2013 om 18:45 uur | basrutten

En bovendien als wij, burgers, een ongeluk veroorzaken, nee, meemaken, dan zijn wij verplicht om op de plaats (delict) te blijven, totdat de politie is gearriveerd. Zeker als het een dodelijk ongeval betreft.
Hier is niemand gebleven, en zijn de betrokkene meteen na het ongeval naar het bureau vertrokken.
Worden zij ook meteen apart gehouden net als wij, om verklaringen niet op elkaar af te kunnen stemmen. Dacht het niet.
Zij kunnen als collega`s van alles doorpraten over hoe en wat.
Ik wed dat ze dan ook met de best passende verklaring naar buiten komen, om hen zo min mogelijk te belasten. en dat deze verklaringen exact overeenkomen met elkaar.
Ik wijs naar niemand met een schuldige vinger, want het is heel erg voor iedereen, maar hier wordt met zekerheid met 2 maten gemeten. maatje burger, en maatje maatje van de politie. let maar op.
16-03-2013 om 18:44 uur | basrutten

Ik zou de geluidsopname van 112 wel eens willen horen, wat precies de melding was van de verwarde man...
Vreemd dat nu ineens de man op "politie" zou gaan schieten als die hem aan zouden houden.. Eerder was er sprake dat de man anderen dood zou schieten, bedoelende op burgers. Ik neem aan dat deze opname bewijsmateriaal wordt..
Goed ook om er dan veel "politie" op af te sturen.
En zeker vreemd als die in undercover auto`s als idioten door de straten van Eindhoven heen scheuren.
Met een normaal politievoertuig had dit misschien voorkomen kunnen worden, want wat is het nut van deze inzet met burgerauto, voor 1 lastig mannetje die niet eens een wapen bleek te hebben.
Is er in tussentijd niet door een surveilance eenheid polshoogte genomen, die waar had kunnen nemen dat de man niets bij zich had.Dan hadden deze mannen niet zo,n haast hoeven te hebben.
Een rit van Mathildelaan politie bureau Ehv, naar Bergeijk is te doen in 12 tot 15 minuten. In die tijd had er allang een politie unit kunnen zijn die kon rapporteren. Nu doet die rit er vele levens over, om hem te vergeten. Dit moet een hele dure, en serieuze les zijn voor de politie.. Want ik neem aan dat hier tonnen schadevergoeding betaald gaan worden, ook al zullen de nabestaanden hier geen stuiver van op willen maken.
16-03-2013 om 18:43 uur | basrutten

Dit is pure moord. De plaatselijke koddebeier had de verwarde man kunnen oppakken en deze agenten hielden een onderlinge race om er als eerste te zijn.
16-03-2013 om 16:37 uur | newsalert

[Bericht is verwijderd door 'hjkv']
16-03-2013 om 15:04 uur | hjkv

[Bericht is verwijderd door 'hjkv']
16-03-2013 om 15:04 uur | hjkv

Hier zie ik heel veel reacties die afgeven op de politie. De politie was echter onderweg naar een spoedgeval: een man die dreigde mensen neer te schieten. Uiteindelijk bleek inderdaad dat de man geen wapen bij zich had, maar dat doet niets af aan het feit dat er van tevoren een enorme dreiging was.
Gewone politieagenten gaan zo'n man uiteraard niet benaderen vanwege hun eigen veiligheid. De arrestatieteams zijn hiervoor getraind en deze zijn dan ook nodig om zo'n situatie op te lossen.
De politie reed inderdaad hard. Ze moesten nu eenmaal snel in Bergeijk zijn. Als die man in Bergeijk wel een wapen had gehad en om zich heen geschoten had, riep iedereen hier nu waar de politie nou weer uithing.
De eerste auto stopte waarschijnlijk om de kruising vrij te maken. Memphis zag dit helaas als teken dat ze door mocht rijden. Vanaf die kruising is de busbaan honderden meters te overzien, dus het is gewoon puur pech dat ze de andere auto's niet heeft gezien. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit gebeurd is, maar het is mijns inziens niet correct om af te geven op de politie. Die deed simpelweg haar werk.
16-03-2013 om 15:03 uur | hjkv

Ik sluit me aan bij de reactie van @sbok1250, van 13.28u.
16-03-2013 om 13:36 uur | marcelvds04

16-03-2013 om 11:57 uur | tigujan
Prima dat u zich kunt vinden in mijn reactie. Overigens ben ik er niet op uit zieltjes te winnen. Ik probeer gewoon een fatsoenlijke mening neer te zetten en corrigeer als reacties me qua stijl, inhoud (mits opruiend, onjuist en voedend) en woordgebruik niet aanstaan. Ook aangaande dit onderwerp valt van alles te zeggen. Ik ben zeer begaan met het lot wat deze familie treft en beschouw de bizarre gebeurtenis als een vreselijk ongeluk. Vreselijk dat er lezers zijn met de overtuiging dat de politieagenten hiervoor verantwoordelijk zijn terwijl er nog verdomde weinig duidelijk is.
16-03-2013 om 13:28 uur | sbok1250

Zeer triest ongeval. Zo hoe ik van omstanders hoor en zie is mijn vermoeden wel dat de politie het schuld is. Elk voorrangsvoertuig die gebruikt maakt van zijn optische licht en geluidssignalen dient voor een rood verkeerslicht te stoppen of met een maximale snelheid van 30km per uur het verkeerslicht voorbij te rijden. Dus ook een arristatieteam. Gezien de schade aan het voertuig en aan de scooter lijkt mij dit niet het geval. Maar straks zal wel weer blijken dat het niet waar is en de politie komt er weer met een waarschuwing van af. Zoals altijd..
Mijn medeleven met de familie en vrienden van het slachtoffer.
16-03-2013 om 13:19 uur | jordy24125

15-03-2013 om 20:58 uur | sbok1250. Ik ben het soms niet eens met jouw reactie, maar in dit geval voor 110%. Ik ben ook overtuigd dat deze agenten niet zijn vertrokken met het idee"nu zullen wij eens lekker tekeer gaan in het verkeer en een bromfietser plat rijden" Het is verschrikkelijk voor de ouders en overige familie van Memphis van Veen om om deze manier een kind te verliezen, maar de betreffende agent zal dit ook zijn leven lang met zich mee dragen. Ik vindt veel reacties op dit forum respectloos en niets anders dan een hoop kabaal zonder enige kennis van de werkelijke feiten wat precies past bij een IQ van een schaap.
16-03-2013 om 11:57 uur | tigujan

Wat een vooroordelen allemaal!
Het is erg wat er gebeurd is, maar laten we eerst het onderzoek afwachten.
Omdat er iemand met een IQ van een...in een interview gesuggereerd heeft, dat die wagen 180, 200 gereden zou hebben, wordt er al van alles geroepen.
En als ik dat volk zie, wat daar tekeer gaat tegen de politie, zegt al genoeg.
Het is heel erg voor de nabestaanden, maar ook voor de bestuurder van de politieauto en alle andere betrokkenen.
Ook hier blijkt weer, dat als je groen licht hebt, toch altijd goed moet uitkijken, zeker als je een helm op hebt, en/of oordopjes in met (harde) muziek.
Denk eerst na, voor je wat roept!
16-03-2013 om 10:42 uur | rickardo

Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden van Memphis het is te verschrikkelijk voor woorden wat deze mensen is overkomen.
16-03-2013 om 10:40 uur | michaelwittmann

Voor iedere hulpverlener (en soldaat) is het eerste beginsel om geen nieuwe slachtoffers te laten vallen. Dus de persoonlijke veiligheid en die van anderen staat altijd voorop.
Een voertuig wat met spoed rijdt en signalen voert zal bij elke kruising en mogelijkheid van onwetende burgers de situatie zo moeten benaderen dat er geen ongelukken kunnen gebeuren.
Het door rood rijden en over een kruising scheuren alsof je voorrang zou hebben en krijgen is gewoon tegen iedere instructie.
Er is ook staand beleid bij vele organisaties om zo min mogelijk met spoed en signalen te rijden. Vaak is er geen enkele noodzaak en is de tijdwinst zeer beperkt. De risico's voor de burgerij zijn wel aanzienlijk.
Iedereen die recht wil praten wat hier duidelijk krom is dient zijn onbenullige opinie voor zich te houden en zich te schamen.
16-03-2013 om 10:09 uur | antjeha

Sirene is amper te horen in auto zelfs als je geen radio aan hebt staan, die hoor je pas als ze al onderhand bij je zijn.
Mischien had dit meisje een bromscooter waarop ze een helm droeg, als iemand met 180 km komt aanrijden dan hoor je die sirene dus echt pas te laat !
-
Leef mee met de nabestaande van deze jonge meid die in de bloei van haar leven zat.
Triest, in en in triest !
16-03-2013 om 09:57 uur | jetje1

Eindoordeel onderzoek: Agent gaat vrijuit, en de ouders van het meisje moeten de schade betalen omdat ze geen voorrang heeft verleend aan rambo die nog snel ff wat puntjes wilde scoren. Al die at`s afschaffen, in meer dan 85% van de gevallen, konden dit soort zaken ook door een gewone agent afgehandeld worden, maar ja, als het ouder dan 15 is, piessen ze in hun broek. Veel sterkte aan de nabestaanden van het meisje, met dit groot verlies, wat nutteloost ten stand is gekomen.
16-03-2013 om 09:41 uur | stratumer

Als je 180 rijdt kun je nu eenmaal het overzicht niet behouden wat er om je heen gebeurt.
Dan kan wel op een autosnelweg, maar zeker niet binnen de bebouwde kom.
De bestuurder van de eerste politiewagen had die tegenwoordigheid van geest wel, maar die tweede passeerde hem als een bezetene met alle gevolgen van dien.
Na zo'n melding gieren de adrenaline door je keel.
Iedere hulpverlener wil maar een ding...snel te plaatse zijn.
Mensen die behoren bij een AT (Arrestatie Team) zitten in een keurslijf.
Die zijn, maar voelen zich toch zeker het summum van het politiekorps.
Verheven boven anderen, iets meer bevoegdheden dan hun "gewone straatagentjes".
Op en top macho's, die kicken op politiefilms waarin snelle verplaatsingen meer regel zijn dan uitzondering.
Ze rijden ook in auto's waarin dit mogelijk is.
Ik heb ze weleens op de autosnelweg zien rijden waarbij ik als normale bestuurder echt goed moet uitkijken.
Als die lui uitrukken schijnt werkelijk alles geoorloofd te zijn.
Sommige briefschrijvers reageren met ze reden met optische licht- en geluidssignalen...dus dient iedereen maar uit te kijken.
Zo is het dus mooi niet.
Aan hulpverleners dient de vrije doorgang verleent te worden, wat niet wil zeggen dat men per definitie voorrang moet nemen.
En dan het commentaar van een suffe politievoorlichter...die natuurlijk pleit voor z'n (politie) collega.
Het feit blijft dat deze actie, die achteraf niet eens nodig blijkt te zijn, als resultaat heeft dat een gezin zwaar ontwricht is.
Voor het leven verminkt.
Datum en plaats van het gebeuren onuitwisbaar uit hun geheugen.
Een meisje welke duidelijk bezig was met haar toekomst.
Bezig was om ook hulpverleenster (verpleegkundige) te willen worden.
Weg in een klap weg.
Ik wens de familie, vrienden en alle bekenden alle sterkte met dit zeer zware verlies.
Zoek kracht bij elkaar in jullie geweldige kring en woongemeenschap.
Mijn diepe respect gaat in ieder geval naar jullie en niet naar de veroorzakers die uitsluitend en alleen bezig zijn met hun werk en door tunnelvisie de realiteit soms niet onder ogen zien, gefixeerd op activiteiten die je alleen op films ziet.
16-03-2013 om 09:37 uur | solly

Wat een tragiek.
Had de chauffeur, van de onopvallende politiewagen, die te hard reed en het meisje op de scooter, Memphis, niet of zeker veel te laat gezien?
Hij was op weg naar een dreigende situatie,die achteraf niet dreigend was.
Had degene die de melding opneemt bij de centrale beter moeten doorvragen misschien?
En dat bij beter doorvragen hij of zij aan de centrale er achter kwam dat de man niet een dreiging vormde en deze man misschien al tot bedaren had gebracht dan was deze hele situatie er niet geweest.
En de man in Bergeijk, is er nu (hoop ik) op harde wijze van doordrongen dat het uiten van een dreiging enorm laf is.
Bij deze tragiek zijn er alleen maar verliezers.
Ik wens de ouders van Memphis dan ook heel veel sterkte en troost toe bij dit moeilijke verlies.
Ik ben sprakeloos en kan niets meer tegen jullie zeggen, rest mij dan alleen voor jullie te bidden.
16-03-2013 om 08:36 uur | mercy

@ kommentaator:
Of jij even je gemak wilt houden met je kwetsende woorden, die een familie heel diep raken die zojuist een meisje zijn verloren die alles voor hun betekende, en ook voor veel meer andere mensen die heel veel van haar hielden, anders ben ik genoodzaakt [Geen dreigementen, de redactie] en dan zal ik je het persoonlijk uit komen leggen waarom je dit niet kunt zeggen.
Die domme stompzinnige praat hou je maar voor je eigen familie, als die iets soortgelijks zou overkomen, wat ik nooit mag hopen.
Erwin Willemsen
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 16-03-2013 om 08:39]
16-03-2013 om 08:24 uur | machieleke

[Bericht is verwijderd door 'machieleke']
16-03-2013 om 08:16 uur | machieleke

[Houd het netjes, de redactie]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 16-03-2013 om 08:38]
16-03-2013 om 08:08 uur | kommentaatort

Juridisch bestaat er de zogenaamde garantenstellung (zoek maar op wat dat betekent op wikipedia). Oftewel, politieagenten hebben een bijzondere positie, ze moeten situaties inschatten, waaronder snelheid minderen bij een kruispunt, er is altijd een risico dat iemand je niet hoort of ziet (ow ja, dat zou weleens kunnen in een onopvallende auto). Je knalt er niet met 100 overheen. Natuurlijk wil die politieagent deze ellende ook niet maar dit is niet de eerste keer dat het op deze weg gebeurt met onopvallende auto's (zie ED december 2011). Heb je die zwaailichtjes gezien van die auto...kom op. Het is echt wat anders dan een opvallende politieauto met volledige geluid en lichtsignalen.
En voor al die leipo's hier, 'kale' Jan is een 200% kerel, een persoon die voor een ieder hier door het vuur zou gaan bij onrecht. Niks sensatiezoeker.
@sbok1250
Ik snap de bedoeling maar wat ik niet snap is dat er geen bewustwording is dat als je in een onopvallende auto rijdt dat het weleens zo zou kunnen zijn dat burgers je niet zien. Bij de training voor het rijden in een onopvallende auto moet juist de nadruk worden gelegd op dat aspect en nu kan je roepen dat dit gebeurt, maar google maar eens op "ongeluk onopvallende politie"...
Sterkte iedereen, zowel de nabestaanden als de mensen bij het politiekorps ZO.
[Bericht gewijzigd door 'doemaar293' op 16-03-2013 om 00:58]
16-03-2013 om 00:29 uur | doemaar293

onopvallende) politie-auto reed vervolgens de vrouw aan, rijdend OP DE busbaan. snelheid? hoog.
Chaufeurs in zieken wagens met een patient , nemen kruisingen altijd met achtzaamheid.
Zo dient het te gebeuren en niet anders.
De geschiedenis leert dat deze kruising vele hun leven heeft gekost.
Het was deze kruising , waar mijn schoonvader (w. Boumans) werdt aan gereden door een brandweerwagen van philips , zonder sirene en zonder een melding van brand . ook de auto van mijn schoon vader ramde. Men heeft het destijds de chaufeur het hand boven het hoofd gehouden.
mijn schoonvader heeft meer dan een jaar in binnengast ziekehuis ( wat in centrum, eindhoven lag) gerealivideerd,
16-03-2013 om 00:12 uur | rey

[Bericht is verwijderd door 'kommentaatort']
15-03-2013 om 23:32 uur | kommentaatort

[Blijf bij het onderwerp, de redactie]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 16-03-2013 om 08:37]
15-03-2013 om 23:28 uur | kommentaatort

Wat een negatieve reacties zeg. Dit ongeval heeft totaal niemand gewild. De politie had misschien wat vaart moeten minderen ondanks hun zwaailichten en sirene,s, Maar ook het meisje had moeten opletten, misschien als ze niet met haar oordopjes naar muziek luisterden, dan had ze wel de sirene gehoord.
Maar voor dat iedereen met negatieve reakties komen, laten we het onderzoek naar dit verschrikkelijk ongeluk afwachten. Dit voor de familie en de mensen die het ongeluk veroorzaakt hebben.
Wens de familie en vrienden van het meisje heel veel sterkte toe
15-03-2013 om 23:11 uur | anita

[Houd het netjes, de redactie]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 16-03-2013 om 08:32]
15-03-2013 om 23:10 uur | roland64

[Bericht is verwijderd door 'kommentaatort']
15-03-2013 om 23:08 uur | kommentaatort

[Bericht is verwijderd door 'kommentaatort']
15-03-2013 om 23:03 uur | kommentaatort

Natuurlijk werd er keihard gereden want de inzittenden waren leden van een arrestatieteam en waren op weg naar een melding dat ergens iemand met een wapen stond te zwaaien! De maatschappij verwacht dit van de politie en mijns inziens niet onterecht.
Even natuurlijk is het zeer tragisch dat hierbij een niet belanghebbende om het leven is gekomen en het moge duidelijk zijn dat dit nooit de bedoeling kan zijn geweest van de inzittenden.
Maar dat er dan direct weer enkel maar negatief geoordeeld dient te worden over deze politie-inzet zegt wel weer heel veel over de mentaliteit van de mensen.
15-03-2013 om 22:58 uur | unweit

Waar zijn de eerdere reacties gebleven?
15-03-2013 om 22:58 uur | antjeha

De politie bashers en nitwits hebben weer het hoogste woord.
15-03-2013 om 22:47 uur | butofcourse

ik loop in ieder geval in de stille tocht mee
15-03-2013 om 22:10 uur | bavaria12

[Bericht is verwijderd door 'bavaria12']
15-03-2013 om 22:06 uur | bavaria12

Er is al genoeg gezegd. De reactie van @sbok kan ik mij helemaal in vinden.
15-03-2013 om 21:56 uur | belle

als er een voertuig ambulance of politie met zwaailicht en sirene aan komt en je gaat dan nog oversteken, dan is er iets is met die persoon en kun je de bestuurder van dat voertuig niets verwijten. Stel dat je kind in nood is en er gebeurt hetzelfde, hoe zouden de stemmingmakers dan reageren...denk daar maar eens over na voordat je de volgende keer zo klakkeloos reageert.
15-03-2013 om 21:33 uur | geem02

toch meer agenten op straat in de woonkernen...? wellicht minder situaties waarbij interventieteams met een rotgang vanaf Eindhoven moeten racen om tijdig bij (mogelijke) ernstige dreigingen / delicten/ incidenten te kunnen zijn. Heel veel sterkte aan alle nabestaanden.
Hopelijk gaat politiek Den Haag toch eens minder in de portemonnee kijken en meer naar onze veiligheid.
15-03-2013 om 21:18 uur | 30tiger

Ik wil mij in geen enkele discussie mengen, er wordt al teveel gezegd.
Medeleven voor de familie en een rustzacht voor Memphis is hier beter op zijn plaats.
15-03-2013 om 21:13 uur | exstip

Gewoon een stelletje pubers in die racewagens.Net of ze alles mogen.En dat voor een [Houd het netjes, de redactie] incidentje IN bergeijk.
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 16-03-2013 om 01:45]
15-03-2013 om 21:11 uur | mozus

Tevens ook mijn grote ergernis naar die Marechaussee die in z'n bus met regelmaat alle verkeersregels overtreed bij alle kruisingen op de Boschdijk. ( ja die met "voortgezette rijopleiding op z'n achterkant") En dit geld ook voor de pupillen van de Vijfkamplaan. (doe dit voortaan op de trainingsbaan in Oirschot en voorkom hiermee verwarring in het normale verkeer)
[Bericht gewijzigd door 'sjefr' op 15-03-2013 om 21:12]
15-03-2013 om 21:08 uur | sjefr

Ik vraag me af wat een politie auto op de busbaan doet? het is toch geen bus?
Politiemensen denken ook dat ze alles mogen
Ze rijden over een fietspad zonder zwaailampen
Ze staan rechts voor gesorteerd en rijden rechtdoor zonder zwaailicht of sirene
Ze rijden door Rood zonder zwaailicht of sirene
Ik zie het vaak gebeuren.
Mogen wij ook de nummers van hun auto's noteren en doorgeven aan de korpsleiding
En doen die er ook iets mee dan
Politie wil toch hebben dat burgers respect tonen?
Begin dan is met je zelf.
IK wens de naaste familie van deze jonge dame heel veel sterkte met dit zware verlies.
En de Korpsleiding mag zich wel is achter de oren krabben
Wel mensen een bon geven die toevallig 7 km te hard reden , jullie moeten je diep schamen.
Jullie rijden wel 80 km te hard binnen de bebouwde kom
En dat mag dan wel.
15-03-2013 om 20:59 uur | ykgcuh6h7

Wat moet het gezag i.c. de politie zich beroerd voelen na de vele reacties met weinig nuance en kennis van feitelijkheden terzake dit noodlottig ongeval. Uit ervaring (als M.W) weet ik dat dit soort ongelukken een zware wissel trekt op de politieman in executieve dienst. Geen enkele politieman of vrouw wil dit meemaken. De agent (bestuurder) te overtuigen verder te gaan als politieman na een dergelijk ongeval is gewoon moeilijk. Geen enkele politieman wil dit meemaken. Het overkomt je. Je krijgt een opdracht en handelt volgens de regels. Plots ontmoet je in je werk iemand die je niet wilt tegen komen op dat moment, tijdens de uitoefening van je werk en op je pad. Triest maar wel de realiteit en puur pech. Juist daarom snap ik een ruim aantal reacties niet. Ik wil niets bagatelliseren maar er zijn zo van die dingen waar ik gewoon helemaal niets van begrijp. Het gebeurde is gewoon heel triest!
[Bericht gewijzigd door 'sbok1250' op 15-03-2013 om 21:01]
15-03-2013 om 20:58 uur | sbok1250

Nogmaals in Bergeijk, was niets aan de hand, hooguit een paar politieagenten die het dun in hun broek hadden. Maar waar hebben we het over, in Eindhoven is groot verdriet.
15-03-2013 om 20:38 uur | franss

Met eenzelfde kleur bmw maar dan een 3 serie, hadden zij enige tijd geleden ook al eens een aanrijding veroorzaakt! Toevallig ook op dezelfde busbaan en ditmaal richting het centrum. (ter hoogte van de onbemande BP tankstation aan de Noord Brabantlaan)
Doordat deze gasten zo op hun "case" zijn gebrand lijkt het erop dat er bij menig agent een tunnelvisie ontstaat zodat deze niet meer in staat is om te kunnen anticiperen.
Ook op de snelwegen zie ik ze (of andere onopvallende politiedienst) regelmatig gevaarlijk rijden.
Hiermee bedoel ik niet de hoge snelheden die ze dan bereiken maar wel het bumperkleven dat ze dan doen. ( jaa, 2 of 3 van die achter elkaar) Dit geheel op afraden van MR. Koos S. van blieken op de weg.
(net of deze sportmannen wel een snellere reactie hebben als de voorste plots in de ankers moet)
Nee doorgaans heb ik niet zo'n problemen met de agenten die wat sneller bij de Mc Donalds hopen te komen omdat ze toevallig een ontheffing voor deze busbaan hebben maar wel voor deze gasten van de speciale afdeling die bij mij niet overkomen of ze wel de juiste regels hanteren voor offensief / defensief rijden. (dan kom ik weer op tunnelvisie uit)
Mijn ergernis hieromtrent terzijde:
Alle nabestaande veel sterkte toegewenst met dit verlies!
15-03-2013 om 20:33 uur | sjefr

Als het idd klopt dat de een-na-laatste politiewagen voor haar stopte (waaròm in vredesnaam?!), en daarna de laatste politiewagen vol op haar inknalde, is m.i. die een-na-laatste wagen fout! Als je met sirenes en zwaailichten naar een noodoproep rijdt, en je bent al bijna de kruising gepasseerd: waarom zou je dan stoppen als politiewagen?! Daar kan de collega achter je niet op anticiperen.
Overigens: al die mensen die nu zeiken dat die poitiewagens bij dat kruispunt moesten afremmen: dat moest dan ook bij àlle kruispunten tot in Bergeijk toe. En als ze dan daardoor te laat in Bergeijk waren geweest, en die verwarde man had 4 omstanders neergeschoten, dan werd nu op dit forum de politie weggehoond dat ze zo nodig overal moesten afremmen ipv met spoed naar de spoedoproep.
Hopelijk hangen er camera's waarop te zien is wat er gebeurde!
15-03-2013 om 20:28 uur | toke1

De bemoeizucht van mensen over een verklaring naar de oorzaak van deze triest gebeurtenis wekt bij mij een enorme verbazing op. Waarom wijzen? Het is gewoon een dramatisch en een heel bizar ongeluk zoals nog al eens - ook elders - op deze aarde voorkomt. Laten we toch wat realistisch en helder proberen te denken.
15-03-2013 om 20:25 uur | sbok1250

Die 2e ooggetuige, zegt zelf: "ze reden hier veul te hard, heb ik heuren zeggen". (sic!). Hoezo, 'oog"-getuige? Hij heeft het van horen zeggen; napraten wat andere zeiden, maar niet zelf gezien? Dus die zou ik maar gauw als "' oog"-getuige schrappen Omroep Brabant
[Bericht gewijzigd door 'toke1' op 15-03-2013 om 20:31]
15-03-2013 om 20:18 uur | toke1

Laat één ding voor iedereen duidelijk zijn. In de wet staat dat, een bijzonder voertuig. Met optische en geluidssignalen weliswaar een voorrang voertuig is. Maar, Dat ze op of bij nadering van een kruising of splitsing net zo goed als een ander de nodige voorzichtigheid moeten betrachten. Dat is dus niet met 180 km de kruising naderen of oversteken. Ik heb jaren deze voertuigen gereden maar dit is een typisch staaltje onkunde Als chauffeur in dit vak zie je alles en snap je waar je mee bezig bent. Als ik dit beroep weer wil gaan uitvoeren, heeft de overheid bepaalt dat ik een dure bijscholing moet hebben. Terwijl ik al met Dikke Directeuren rond reed toen de chauffeurs van nu nog met Flippo's speelden. Ach zie dit als open sollicitatie. Ik zeg niet dat ik foutvrij ben. Maar zoiets was in mijn tijd nooit gebeurd. Wij waren bewust van wat we deden. En geen cowboys die op bivak mutsen en snelle auto's kicken. Als je van jezelf denkt een bmw 7 of audi A8 te kunnen rijden, zit je al fout. Zulke auto's laten zich rijden, het zijn kleine monsters waar jij als bestuurder gecontroleerd mee om moet gaan anders ben je ze kwijt. Maar hier komt het probleem van de tijd weer terug. De juiste mensen op de juiste plaats. En door moeilijke regelgeving van staat en overheid word dit steeds moeilijker.
Het allerergste vind ik het voor de ouders broers en zussen en andere familie vrienden en kennissen.mogen jullie bij elkaar de kracht vinden in deze zware tijd.
[Bericht gewijzigd door '8998' op 15-03-2013 om 20:27]
15-03-2013 om 20:09 uur | 8998

Volgens een ooggetuige (zie de geluids en beeldfragmenten rechtsboven) stopte één auto van het arrestatieteam wel voor het rode licht en liet de vrouw oversteken, de daaropvolgende (onopvallende) politie-auto reed vervolgens de vrouw aan.
Onderzoek moet uitwijzen ofdat er roekeloos gedrag in het spel was, daar kunnen we vooralsnog alleen over speculeren.
Desalniettemin vind ik het onterecht dat de verantwoordelijk bestuurder aan het kruis genageld wordt, hij/zij heeft het ongetwijfeld niet opzettelijk gedaan en ik geloof ook niet dat hij/zij morgen weer fluitend naar het werk gaat.
Hoe vaak lees je niet dat een voertuig met optische- en geluidsignalen een (dodelijk) ongeluk veroorzaakt heeft?
Dat wordt door velen afgedaan als vervelend, risico van het vak en inderdaad ook 'moeten ze maar beter uitkijken' en dat laatste geldt in mijn ogen voor zowel de chauffeur als voor het slachtoffer.
Maar als het over de politie gaat, hebben degenen met het beschuldigende vingertje de overhand.
Ik vind het verschrikkelijk tragisch wat er is gebeurd en ik wens de nabestaanden van deze jonge vrouw heel veel sterkte met hun verlies.
[Bericht gewijzigd door 'lowlandsbezoeker' op 15-03-2013 om 20:44]
15-03-2013 om 20:08 uur | lowlandsbezoeker

Echt een tragisch ongeval, maar bedenk wel dat als er met optische en geluidssignalen gereden wordt, er wel degelijk regels bestaan, zo dient een voorrangsvoortuig stapvoets door rood te rijden. Ik hoop dat er wel de nodige voorzichtigheid is genomen.
15-03-2013 om 19:52 uur | nieuws1963

Wat een emotie lees ik hier. Veel wat ik las is vaag, emotioneel en onredelijk. Fout is naar mijn mening de politie als verantwoordelijke aan te wijzen. De chauffeur - politieagent - heeft dit nooit gewild. Hij was bezig met de opdracht welke hij kreeg. Hier mag ook begrip voor zijn. Mevrouw was op dat moment op de verkeerde plaats. Ik weet zeker dat naast de familie ook de politie een trieste dag doormaakt. Ook de emotie van de politie is duidelijk. Hier moeten we serieus mee omgaan en respecteren zolang verwijtbaar handelen niet is aan getoond.
15-03-2013 om 19:43 uur | sbok1250

Ik vraag me bij de gevaarlijk snelle verplaatsingen van politie, brandweer en ambulance altijd af of de acute nood de gevaarzetting voor anderen ooit wel rechtvaardigt. Nood lenigen betekent toch niet een wisse dood incalculeren?
[Bericht gewijzigd door 'domblondje' op 15-03-2013 om 19:42]
15-03-2013 om 19:40 uur | domblondje

Ok, lebon 10 en bavaria 12
100%.
Niets in gemakkelijker dan met modder gooien.
Ik betreur het ongeval zeer en leef met de familie mee, ik weet uit eigen ervaring wat het met je doet als een lid van je gezin door een aanrijding niet meer thuiskomt.
En of het nu gebeurd door een zatlap of de politie dat maakt totaal geen verschil.
Die betweter Henk gaat ook tekeer als de politie niet op tijd is na een dreigende melding, dan roept deze persoon gegarandeerd dat de politie maar wat harder moet rijden.
Wat omroep Brabant betreft ben ik ook van mening dat dit soort nieuws totaal geen nut heeft.
15-03-2013 om 19:37 uur | snelle67rijder

15-03-2013 om 18:36 uur | lithe
ik wacht het onderzoek af,en ik ga niet op de man spelen hier,ik gaf gewoon een voorbeeld meer niet,maar ja lezen is weten he.
15-03-2013 om 19:09 uur | bavaria12

Ik verneem dat er vreselijk snel werd gereden. Daar maak ik uit op dat het heel aannemelijk is dat de uitrukkende politie al aardig opgefokt was. Dan moeten die niet gaan optreden tegen een verwarde man met pistool want het risico is dan heel erg groot dat het mis zal gaan.
15-03-2013 om 18:59 uur | hhbaas

Vreselijk dat dit ongeval is gebeurd. Ik wil iedereen uit de omgeving van het slachtoffer dan ook veel sterkte wensen.
Veel reacties in dit forum zijn echter ongepast en zeer onredelijk. Wat was de oorzaak, hoe is het gebeurd? Meteen staan mensen klaar met vingerwijzingen, Betweters zijn er natuurlijk altijd.
Het stelt me echter teleur dat Omroep Brabant iedereen maar meteen een podium biedt om onzin uit te kramen. Met name ene " Henk Daalder" heeft de onbeschoftheid om Politie en Belastingdienst onder de noemer criminele organisaties te plaatsen.Dit slaat natuurlijk nergens op, heeft ook niets te maken met vrijheid van meningsuiting.Het zou Omroep Brabant dan ook sieren om het betreffende bericht te verwijderen.
15-03-2013 om 18:53 uur | lebon10

louism32, volg even het nieuws, er was niets aan de hand in Bergeijk, die man in Bergeijk had alleen een probleem met de politie, dus ze hadden eerst rustig kunnen verzamelen en dan weer verder kunnen handelen, dit had veel verdriet gescheeld. Een schande van de politie!
15-03-2013 om 18:47 uur | franss

Iemand omschreef de bestuurder van de politieauto als "heldhaftig".
Niet te geloven.
Beseft de schrijver eigenlijk wel wat er gebeurt is?
Is die man wel van deze wereld?
Om U in herinnering te brengen mijnheer...er is een meisje van 18 jaar dood gereden door Uw held !
Hoe zou U het vinden als Uw "helden" bij U aan de deur komen met de mededeling dat Uw dochter dodelijk is aangereden omdat ze een heldenrol moesten vervullen.
Bekijk dus de situatie niet eenzijdig en probeer U te verplaatsen in dit gezin welke vanaf vandaag een gezinslid moeten missen.
Ik wil hierbij mijn volle steun en begrip overbrengen naar de ouders, familie en bekenden van het meisje.
Heel veel sterkte met het dragen van dit zware verlies.
[Bericht gewijzigd door 'solly' op 15-03-2013 om 18:49]
15-03-2013 om 18:40 uur | solly

Het leven bestaat eenmaal niet zonder risico's..
De Politie krijgt vaak op zijn flikker dat ze niet snel genoeg zijn.en dat het allemaal zolang duurt..
Mischien moest de arestatieteam uitrukken voor een ander levensgevaarlijke doodsbedreiging, wie zal het zeggen... Als ze dan te laat waren dan was het ook niet goed...
15-03-2013 om 18:38 uur | louism32

Aan Appie43 en Bavaria12...: zoals de ooggetuige meerdere malen meldt: een van de onopvallende politieauto's met zwaailicht en sirene heeft gestopt om het meisje over te laten steken, terwijl zijn fijne collega vervolgens vol op haar inreed...!
En dan zouden de burgers er niet op mogen reageren...?!?! Laat je effe fijn nakijken want er zit duidelijk iets fout in je bovenkamertje...!
Die betreffende politieman werkt met hart en ziel voor het uiterlijk vertoon van het betreffende korps en voor zichzelf schijnbaar. En het respect dient naar de familie van het slachtoffer te gaan en zeer zeker niet naar de veroorzaker van dit dodelijk ongeval.
[Bericht gewijzigd door 'lithe' op 15-03-2013 om 18:37]
15-03-2013 om 18:36 uur | lithe

beankt he rutte...
nog meer politie weg bezuinigen
loopt er in bergeijk dan echt geen politieagent rond die effe een dwaas neer kan schieten
moet daar wee zon stoer arrestatie team voor uitrukken
weer iemand de dupe geworden van dit zieke land.
rust zacht meisje.
15-03-2013 om 18:35 uur | maartten

Bromfietsers in het verkeer blijft voor vrijwel alle overige verkeersdeelnemers goed opletten en uitkijken.
15-03-2013 om 18:34 uur | vandijk

Voor al die mensen denken iets te weten of mee praten over iets kijk eersr de filmpjes van ooggetuigen
De eener laatste politie auto stopte voor Haar waarna de laatste haar aanreed dus wie is er dan fout
Waarom stopt een politie auto met haast voor haar is mijn vraag en ook had ze gewacht als hij niet gestopt had
Dus lees eerst beter en bekijk filpjes voor je hier dome dingen schrijft
Ik ben er van overtuigt dat de politie dit niet met opzet doet en zijn best doet masr er is hier iets fout gegaan die politie had nooit mogen stoppen voor haar want zij wachten gewoon als ie was door gereden was de laatste er nooit op geklapt
En denk ook aan de familie enz van deze jonge meid
15-03-2013 om 18:34 uur | prive1987

Dus wil benadruken zij stak niet onverwachts over ze wachten netjes
15-03-2013 om 18:33 uur | prive1987

Voor al die mensen denken iets te weten of mee praten over iets kijk eersr de filmpjes van ooggetuigen
De eener laatste politie auto stopte voor Haar waarna de laatste haar aanreed dus wie is er dan fout
Waarom stopt een politie auto met haast voor haar is mijn vraag en ook had ze gewacht als hij niet gestopt had
Dus lees eerst beter en bekijk filpjes voor je hier dome dingen schrijft
Ik ben er van overtuigt dat de politie dit niet met opzet doet en zijn best doet masr er is hier iets fout gegaan die politie had nooit mogen stoppen voor haar want zij wachten gewoon als ie was door gereden was de laatste er nooit op geklapt
En denk ook aan de familie enz van deze jonge meid
15-03-2013 om 18:31 uur | prive1987

Word het niet eens tijd dat er een systeem komt,( bijv als voor de stadsbus ), dat als de heren, dames vd politie als bezetenen menen te moeten rijden.
Het voor hun op groen springt en voor ons rood blijft. Zodat wij en zeker onze kinderen in de nabije toekomst beschermt worden tegen dit soort ongelukken. Heel veel sterkte voor de nabestaanden en betrokkenen.
15-03-2013 om 18:11 uur | gerritje69

sorry ik moet even wat kwijt,over de discussie politie reed te hard,politie reed door rood.
dadelijk blijkt uit het onderzoek dat het slachtoffer een i-pod,of ander hebbedingetje in haar oren had.
en de optische signalen nooit heeft kunnen horen.
en wat is er mis mee om naar links of naar rechts te kijken als je oversteekt,terwijl het groen is?
en ja ik heb me nu ook laten verleiden tot speculatie,alleen om het feit dat ik niet vind dat er op dit moment gewezen moet worden met het vingertje.
het onderzoek afwachten schijnt voor vele moeilijk te zijn schijnbaar.
dus ik heb het even van de andere kant belicht,want dat ken ook uit het onderzoek vort komen.
en tja dan zijn vele reactie`s hier niet meer van waarde.dus nogmaals sterkte nabestaande,betrokkenen.
15-03-2013 om 18:11 uur | bavaria12

deze heldhaftige bestuurder word door het slijk gehaald of het niets is,deze politieman werkt met hart en ziel voor onze gemeenschap met gevaar voor eigen leven. iets meer respect graag voor deze man.
[Bericht gewijzigd door 'appie43' op 15-03-2013 om 18:11]
15-03-2013 om 17:55 uur | appie43

Ik begrijp niet dat mensen reageren met "dat meisje had beter uit moeten kijken". Het zal je dochter maar zijn! Ja, ze had misschien beter moeten uitkijken, maar ze is wél overleden. Ik ben ook een keer ternauwernood aan een waarschijnlijk fatale aanrijding ontkomen toen ik nietsvermoedend op de Edenstraat vanuit een kantoor naar buiten stapte. Een grote donkere bmw reed mét zwaailicht - i.v.m. de spits - niet zomaar hard, maar keihard over de stoep. Ik kon nog nèt terugspringen anders was het niet goed afgelopen. De politie doet heel veel goeds en ik zal niet gauw op de politie schelden, maar dit was écht onverantwoord.
[Bericht gewijzigd door 'franskeehv' op 15-03-2013 om 17:56]
15-03-2013 om 17:50 uur | franskeehv

@
15-03-2013 om 17:46 uur | herman1953
En zu ist.
15-03-2013 om 17:50 uur | joep1234

Veel klagen meteen weer over de politie, Vast van die boze mannetjes / vrouwtjes die een keer een boete hebben gehad. Er staat duidelijk dat de politie de juiste signalen voerde. Er staat ook dat het meisje onverwacht oversteekt. Als je in het verkeer bent kun je een hulpverlenings voertuig verwchten. Maar je ziet steeds meer mensen, die denken van ikke ikke en de rest kan ... als ze een hulpverlenings voertuig zien. dit is gewoon een ernstig ongeluk. Sterkte voor de politie en de familie van het meisje. Maar ja politie dan is het al bij voorbaat fout, bij veel mensen.
[Bericht gewijzigd door 'piet' op 15-03-2013 om 17:51]
15-03-2013 om 17:50 uur | piet

Ongelooflijk wat erg, leert de politie hiervan dit verschrikkelijk ongeluk? Ze hebben als stieren gereden volgens ooggetuigen, in een onopvallende wagen met zwaailicht op het dashbord zegt al genoeg vinden wij, heel veel sterkte voor de nabestaande, echt niet te bevatten dit
15-03-2013 om 17:47 uur | dabenik

Dit is nog niet alles,zie ze regelmatig,met zogenaamde les wagens in Eindhoven rijden ,en als het dan rood licht is,kijken ze wel naar links en rechts,maar knallen toch maar gewoon door,Dit kunnen ze schijnbaar maar gewoon doen,en inderdaad dit gebeurd zonder toeters of bellen.Dit is wat jij niet hoeft te proberen.klaar bon of bajes.Vroeger zou je ze helpen onze mannen in het blauw,nu negeer je ze dikwijls om hun arrogante gedrag.
15-03-2013 om 17:46 uur | herman1953

15-03-2013 om 17:35 uur | soul
ik begrijp dat de mensen uit de naaste omgeving uit emotie reageren,en dat is ook normaal.
maar ik zou graag zien dat meeste hier die er niks mee te maken hebben of in hele andere stad wonen,even pas op de plaats te maken.
want ik vind respect naar de nabestaande en betrokkenen veel meer van belang nu.
nogmaals sterkte aan iedereen die hier direct of indirect bij betrokken is.
15-03-2013 om 17:45 uur | bavaria12

[Bericht is verwijderd door 'appie43']
15-03-2013 om 17:43 uur | appie43

[Niet speculeren, de redactie]
Even aangenomen dat de dodende auto door een politieman/vrouw bestuurd werd
Politie en belastingdienst staan in dit extreem gezagsgetrouwe land boven de wet.
Zo verworden beide tot [Houd het bij de feiten, de redactie]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 15-03-2013 om 19:47]
15-03-2013 om 17:43 uur | henkdaalder

dit is echt verschrikkelijk
kheb ze ook zien rijden met hoge snelheid en en alleen zwaailicht voor de raam
en dat allemaal in dure limosines zoals volvo passatcc bmw
allemaal voor n verwarde man ,had ook wel in n politiewagen kunnnen rijden maar moeten wel blijven opletten
t zal je dochter maar zijn
heel veel sterkte voor de familie
en appie43 vergeet je niet de familie van t meisje?
[Bericht gewijzigd door 'marlon' op 15-03-2013 om 17:42]
15-03-2013 om 17:41 uur | marlon

wat verschrikkelijk voor die agent die achter het stuur zat en zijn collega's in de auto, ik werk zelf bij de politie en weet van collega's dat dit soort voorvallen je niet in de koude kleren gaan zitten.
beste collega's, heel veel sterkte met het verwerken van dit vervelende ongeval.
15-03-2013 om 17:38 uur | appie43

@bavaria...dat veel mensen hier op reageren is omdat dit ook veel losmaakt bij mensen...
Niemand beweert hier dat deze rechercheur dit meisje moedwillig heeft doodgereden en dat dit geen tragedie is voor de nabestaanden van dit meisje en voor de rechercheur...sterker nog ik verwacht dat veel mensen dit enorm erg vinden en hun afschuw hier uiten...er zijn in het verleden ook al verschillende burgers het slachtoffer geworden door hardrijdende arrestatieteams of achtervolgingen van de politie...Ik wens alle betrokkenen sterkte toe en wens dat de politie hier wat van leert voor de toekomst!
[Bericht gewijzigd door 'soul' op 15-03-2013 om 17:41]
15-03-2013 om 17:35 uur | soul

Niemand is hier schuldig, het is een loop van omstandigheden die het meisje en de politie hadden voorkomen.
De politie deed zijn werk, ze hadden een oproep gekregen voor een arrestatie, dus ze moesten met haast gaan. Dan mogen ze hard, en door rood rijden. Ze hadden zwaailichten aan en sirene.
Het meisje had dan wel inderdaad groen, maar iedereen moet in het verkeerd politie, brandweer, en ambulance voor laten gaan als ze met sirenes en zwaailichten rijden. Het meisje had iets beter op moeten letten, want echt waar, tegenwoordig moet je ook om je heen kijken als het groen licht is voor je, want vele mensen vergeten dat mensen zoals de politie voorrang krijgen in dit soort situaties.
Niemand is hier schuldig aan, en ik vind het belachelijk dat mensen de politie zo durven uit te schelden. Mijn gedachtes gaan uit naar het meisje en haar familie, en ik wil iedereen condoleren die het meisje kent. Maar ga niet de politiemannen de schuld geven terwijl zij gewoon hun werk deden en hier ook niks aan konden doen. Het is nou eenmaal een gevaarlijke weg, en iedereen had net iets beter moeten opletten.
15-03-2013 om 17:34 uur | refreshh

Jammer dat er zo gereageerd wordt op dit noodlottige ongeval.
Wat als dit een ambulance geweest was op weg naar een ongeluk?
Ik geloff niet dat iemand dit zo gewild heeft en de politie,soms risico's moet nemen maar dat deze wel doordacht en afgewegen zijn.
Pech zal hierin een groot aandeel geweest zijn,mijn gedachtes gaan uit naar alle betrokkenen.
15-03-2013 om 17:33 uur | sideburns

Dat kan wel zijn dat de politie haar taak moet uitoefenen, maar als ze snoeihard binnen de bebouwde kom rijden is het rijden met grote riciso's en zeker in een "onopvallende" politie auto. Kies dan voor een opvallende herkenbare politie auto. Tegenwoordig is het onduidelijk wat te doen als je een met zwaailicht/sirene ambulance/ politieauto in je acheruitkijkspiegel ziet en je staat voor een stoplicht. Nee dit kan er bij mij niet in , ten alle tijde moet vooral onopvallende auto's van de politie met sirene en zwaailicht controlerend en beheerst door de bebouwde kom rijden. Veligheid voor de onschuldige weggebruikers staat voorop ondankt dat er ergens een verwarde man loopt. Het zou je kind zijn en ik begrijp volkomen de woede van de omstanders naar de politie.
15-03-2013 om 17:32 uur | giancarlo1968

ik had begrepen dat de politie bij achtervolgingen het publiek belang in de gaten houdt en wordt voorkomen dat het publiek in gevaar komt.Ze waren dit even vergeten? Duidelijk laakbaar gedrag van de politie.Maar de politieauto reed met sirene aan en met zwaailicht,dus behoorlijk opvallend.Vreemd en bijzonder triest dat de dame niets heeft gemerkt en met de dood moest bekopen.
15-03-2013 om 17:29 uur | pk49

respectloos om nu de discussie te gaan voeren wie schuld is,er is iemand overleden na een tragisch ongeluk.wacht het onderzoek af en ga niet speculeren.
hou ook rekening met de nabestaande en betrokkenen,die lezen dit ook.
15-03-2013 om 17:26 uur | bavaria12

Vreselijk! Hier konden we op wachten. Hoe groot kan de noodzaak zijn, dit is een moedwillig risico, het moet maar eens afgelopen zijn met die cowboypraktijken, zie ze vaak rijden in Eindhoven, niet normaal ! Nooit meer in een auto zetten.
[Bericht gewijzigd door 'franss' op 15-03-2013 om 17:30]
15-03-2013 om 17:22 uur | franss

sterkte voor de nabestaande,sterkte voor de chauffeur,en sterkte voor iedereen die er direct of indirect bij betrokken is.
15-03-2013 om 17:20 uur | bavaria12

Het mag misschien wel maar de politie brandweer en ambulance dient veilig te rijden. En zij dienen ongelukken te vermijden. Zij zijn zeer getraind (gelooft iemand dat) en zij weten dat ze door rood zullen gaan.
Het ongeluk is door het handelen van de politie ontstaan en niet door het kind.
Voor de rest kunt u uw pseudo expertise beter op verjaardagen spuien en niet in het openbaar.
15-03-2013 om 15:02 uur | rsf
15-03-2013 om 17:16 uur | antjeha

Het is vreselijk dat dit is gebeurt maar er zal beslist geen opzet in het spel zijn. Voor familie en mensen die haar kenden heel veel sterkte. Ook de mensen van politie sterkte ze moeten hier ook de rest van hun leven mee verder.
15-03-2013 om 17:14 uur | melito

Waarom nou zoooooo hard rijden?
Bij 20 km per uur minder hard kom je ook snel op de plaats van bestemming.
Maar dan hou je teminste overzicht en kun je tijdig remmen.
Net of de paar seconden iets uitmaken die ze sneller in Bergeijk zijn.Echt niet
15-03-2013 om 17:08 uur | deallesweterd

[Bericht is verwijderd door 'soul']
15-03-2013 om 17:04 uur | soul

Er valt wellicht van alles te zeggen of te verzinnen op dit vreselijke ongeluk. De emotie is duidelijk en daar is op zich niets mis mee. Ik vind niet alle reacties redelijk. Met het vingertje wijzen naar wie dan ook heeft eigenlijk op dit moment geen zin. Feit is dat deze jonge vrouw op een vreselijk ongelukkig moment op deze plaats was. Familie en vrienden wens ik heel veel sterkte.
15-03-2013 om 17:03 uur | sbok1250

De politie mag uiteraard met zwaailicht en sirenes de regels overtreden, maar dat wil niet zeggen dat ze dan ook maar alles aan hun laars lappen en gevaarlijk kunnen gaan rijden.
Ze mogen zonder sirene en zwaailicht door rood rijden en verkeersregels overtreden, maar als er wat gebeurd zijn ze altijd fout.
De meeste politie kikt er op om met sirene en zwaailichten te kunnen rijden.
Waarom stopt de ene politie auto wel voor het stoplicht (zie verhaal van een echte getuige) en laat de brommer oversteken omdat ze groen licht had en komt er een achterop die duidelijk zit te slapen en zijn voorganger niet ziet stil staan. Maar ze vinden het echt leuk om de stoere bink uit te hangen met hun zwaailicht (heb in mijn familie 2 politie agenten die daar ook op kikken)
Maar al met al zal het wel weer in de doofpot gestopt worden, ze dekken elkaar altijd.
Ik zou wel eens een gesprek willen hebben met de verkeers officier de heer Spee van wegmisbruikers, maar dan voor de televisie, maar trapt deze vogel niet in.
15-03-2013 om 17:00 uur | broerkonijn

Zelden zo'n nutteloze discussie gezien, iedereen probeert zijn of haar gelijk te halen. Een mens heeft een ander mens doodgereden, politieagent of niet zoiets doet niemand met opzet. Onderzoek zal uitwijzen wie de schuldige is maar hier zijn alleen verliezers, dit is voor alle betrokkenen een vreselijk ongeval.
15-03-2013 om 16:48 uur | zustertrudo

Heel erg veel sterkte voor de nabestaanden er zijn geen woorden voor.
15-03-2013 om 16:44 uur | 1engeltje1

Langs deze condoleer ik de familie van dit jong meisje.
Als je 36 km/u rijdt staat dit gelijk aan 10 m/sec.Hoe hard zou de politie gereden hebben terwijl voor hem rood was om de bromfietser niet te zien of niet op tijd te reageren.Hoe harder men rijdt hoe meer men tunnel visie krijgt.
15-03-2013 om 16:41 uur | jowenesbar

Ja,dat is verschrikkelijk,en ook voor de Politie,die waren natuurlijk onderweg naar een zaak,maar toch,nu is het meisje overleden,door hard rijden over de busbaan,mag uiteraard met geluid en lichtsignaal,uitschelden heeft geen zin,die mensen doen ook z'n werk,die zitten natuurlijk ook in een shock,dat ze iemand dood hebben gereden,allemaal heel heel veel sterkte met dit verschrikkelijk ongeval.
15-03-2013 om 16:30 uur | willy59

Erg zeg, sterkte voor de familie. Ik vraag me altijd af hoeveel tijdwinst wordt er nu eigenlijk behaald door met zwaailichten en hoge snelheden te rijden?
15-03-2013 om 16:29 uur | wittegijtbeter

[Denk aan de spelregels. - De redactie]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 15-03-2013 om 16:44]
15-03-2013 om 16:29 uur | kommentaatort

Sterkte voor de nabestaanden en niet te vergeten de inzittenden van de auto, heb zelf het zelfde meegemaakt als autobesturder.
Dus even pas op de plaats voor diegene die er niet over mee kunnen praten.
15-03-2013 om 16:29 uur | marietje1015

Sterkte voor de betrokkenen!
Als blijkt dat de bestuurder fout zat, gewoon vervolgen, zoals dat bij een burger ook zou gebeuren!
Klaar...
15-03-2013 om 16:29 uur | dimi974

Ik vind dat de politie wel degelijk iets te verwijten valt! Ik reed over de N2 en werd bijna van de weg gereden door een onopvallende grijs/groene auto met een klein zwaailampje er op. Hij reed met zo'n hoge snelheid dat je dit als medeweggebruiker onmogelijk goed kan zien aankomen. Welke terroristische dreiging of wat dan ook er mag zijn dan nog kun je niet op een drukke vrijdagmiddag zo als een idioot en roekeloos over de weg rijden. Dit is gewoon echt vragen om ongelukken! En nu lees ik ook nog dat er iemand onschuldig sterft omdat er in Bergeijk een verwarde man stond!? Nee dit kan echt niet!
15-03-2013 om 16:28 uur | alexv

Sterkte voor de betrokkenen!
Als blijkt dat de bestuurder fout zat, gewoon vervolgen, zoals dat bij een burger ook zou gebeuren!
Klaar...
15-03-2013 om 16:26 uur | dimi974

Wat een onvoorstelbare tragedie zowel voor het slachtoffer en haar nabestaanden als voor de politie. En dat allemaal dankzij een kerel die vindt dat hij met een pistool moet zwaaien waar de politie dan weer aan te pas moet komen met alle gevolgen vandien. Het zijn allemaal verliezers. Zelfs die mensen die zeer ongenuanceerd reageren met een beschuldigende vinger wijzen.
Hier past niets anders dan mededogen voor iedereen die er bij betrokken is: Voor het slachtoffer de familie en voor de politie.
15-03-2013 om 16:24 uur | fransvan

[Bericht is verwijderd door 'soul']
15-03-2013 om 16:24 uur | soul

Vreselijk zeg...
Stak dat meisje dan de Busbaan over?
Politie mag natuurlijk hard rijden met waarschuwingsseinen aan, zij doen dit toch niet bewust! Het erge is dat je het meisje er niet mee terug krijgt en dat is echt vreselijk.
Sterkte aan de familie en vrienden.
15-03-2013 om 16:22 uur | appeltje

@krin
dank, gelukkig is er nog iemand die snapt wat ik bedoel...
15-03-2013 om 16:05 uur | vrolijk

@dimi974: Ten eerste begrijp ik niet waarom je dit verhaal erbij haalt. Ten tweede heb je idd niet goed geanticipeerd op de weersomstandigheden, er had ook een voetganger over kunnen steken. Dan had je ook niet op tijd stil gestaan.
15-03-2013 om 15:58 uur | joost123

Ik sluit mij volledig aan bij @vrolijk...
flink wat reactie's terug...
Ik wil iedereen, alle nabestaande van het slachtoffer die helaas hier bij betrokken zijn heel veel sterkte wensen, met het verlies, maar ook de agenten en hun familie...!
wat ik verder storend vind, dat hier allerlei dingen geroepen worden die totaal niks te maken hebben met dit ongeluk...of met de toedracht daarvan..
maar iedereen wil als men in nood is, dat er zo snel mogelijk politie of AT ter plaatse is...
en dat gaat dus langer duren als ze maar 50, 60 of 70 rijden wat zou mogen...
Nogmaals sterkte voor alle betrokkenen...
15-03-2013 om 15:57 uur | krin

Het is weer gemakkelijk afgeven op de politie. Opvallend dat veel mensen al menen te weten wat er gebeurt is en aan wie er schuld heeft. Wacht eerst het onderzoek maar eens af voordat je conclusies trekt.
15-03-2013 om 15:54 uur | joost123

http:/www.youtube.com/watch?feature=playerembedded&v=PavtqrC55yM
15-03-2013 om 15:53 uur | doeterniettoe

[Bericht is verwijderd door 'dimi974']
15-03-2013 om 15:50 uur | dimi974

Triest ongeval maar het meisje op de scooter heeft alle signalen genegeerd, met zoiets van dat kan nog wel en helaas met de dood als gevolg.
15-03-2013 om 15:49 uur | moortje5684

Hoeft de politie zich niet aan de branche richtlijnen te houden net zoals de ambulances dit moeten?
Dit betekend maximaal 40 km/uur harder dan de toegestane snelheid!
Volgens mij geldt dat ook voor de politie
Kijk naar deze link http:/www.lfr.nl/projecten-producten/politie/Documents/Landelijke%2-03-2011.pdf
[Bericht gewijzigd door 'nazaterth' op 15-03-2013 om 16:43]
15-03-2013 om 15:46 uur | nazaterth

Inderdaad. Jij hebt er niet bijgestaan. Ik heb de politie zien rijden en ook na het ongeval reed de politie kei hard door de buurt. Dus het had zo nog voor een tweede keer kunnen gebeuren. Mij hoor je ook niet zeggen dat de politie 50 moet rijden als er iets aan de hand is maar zulk soort ongevallen gebeuren tegenwoordig te vaak. Daarom moeten er maatregelen worden genomen.
15-03-2013 om 15:45 uur | 040e

@mbansje indd
15-03-2013 om 15:45 uur | loontje

Dus ook dat die agent roekeloos heeft gereden en dat wil ik zeggen ik hoor te veel op het nieuws dat ze vrij uit gaan en vindt dat belachelijk!
15-03-2013 om 15:44 uur | loontje

De politie met toeters en bellen is ten alle tijden zich te houden aan het verkeersreglement.
De chauffeur blijft verantwoordelijk.
À v zelst
15-03-2013 om 15:44 uur | mbansje

xmischaaaa ze hoeven niet met 50 aan te komen rijden maar als je weet dat je op een weg zit waar kinderen en pubers ook fietsen of scooter rijden je daar rekening mee moet houden! vooral bij kruispunten... oversteekplekken...en dan rijdt je pas harder als dat dus ook kan ... en nu zijn er meerdere mensen de dupe van dat zo'n man met een geweer staat ze zwaaien...en dus ook meer slachtoffers... nee dat is goed...
[Bericht gewijzigd door 'loontje' op 15-03-2013 om 15:47]
15-03-2013 om 15:43 uur | loontje

@ 040e, omdat een bromfietser gelijkwaardig is aan een automobilist en een fietser niet. Daar zit een heel groot verschil in. ;) Hoe kun jij beoordelen dat de politie roekeloos reed? Als ze met 50 over de busbaan reden met zwaailichten en sirenes en het meisje op de brommer door rood reed met oordopjes in met harde muziek, is het voor mij duidelijk wie er fout is. Je weet toch niet wat er is gebeurd of wel dan? Heb je erbij gestaan? Ik niet, dus ik kan er ook niet over oordelen.
@ loontje
Ik zeg misschien, ik trek geen conclusies want ik was er niet bij. ;) Er zijn zoveel scenario's mogelijk.
15-03-2013 om 15:40 uur | xmischaaa

@xmischaaaa,
misschien mag ik niet oordelen maar dan moeten ze de wet aanpakken het gebeurd te vaaak en zoals je zelf al zegt je mag niet gissen dat doe je zelf nu ook door te zeggen misschien had ze wel oordopjes in... misschien hield zij zich wel aan de regels... en de agent niet...
15-03-2013 om 15:37 uur | loontje

Echt ongelooflijk om al deze reacties te lezen. Nood of niet, de politie moet ervoor zorgen dat ze niemand hinderen en al zeker niemand aanrijden met hun belachelijke acties. Als een burger een fietser aanrijdt dan is de bestuurder altijd fout en wordt er verteld dat ze beter moeten kijken. Waarom is het nu anders met de politie dan? Verschrikkelijk wat hier is gebeurd. Dit had nooit mogen gebeuren. Er valt niet te twisten over wie er fout is. De politie had voorzichtiger moeten zijn en hadden niet zo roekeloos moeten rijden. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies. Vreselijk dit. Ze was nog veel te jong.
15-03-2013 om 15:36 uur | 040e

@ loontje
Heb je enig idee wat je zegt?
Als er bij jou een inbreker met mes binnen staat moet de politie ook maar op hun gemakje met 50 aan komen rijden of wat? Wat een belachelijke redenering.
@ dianakok
Inderdaad, mensen beseffen niet dat de agenten hierdoor ook voor het leven getekend zijn. Net alsof ze het met opzet hebben gedaan pfft
15-03-2013 om 15:34 uur | xmischaaa

Haastige spoed is zelden goed dat zie je wel weer maar ook hun moeten kijken naar hun snelheid en zeker als er ook schoolkinderen fietsen of mensen daar met een scooter rijden de borden geven toch niet voor niets 50 of 70 aan! Dat wil zeggen voor de veiligheid! Nou dit soort dingen gebeuren dus als je je niet aan de snelheid houdt
15-03-2013 om 15:31 uur | loontje

ik vind dat er ook geluisterd moet worden naar de agenten die het veroorzaakt hebben die hebben misschien ook wel een shock je doet die ook niet zomaar het is makkelijk praten maar moet je zelf eens ien die situatie zijn hoe zal jij reageren en het is niet goed te praten dat dit gebeurd maar met commentaar geven komt dat meisje toch niet terug
15-03-2013 om 15:30 uur | dianekok

@ loontje
Ja, een opvallende politiewagen naar een melding sturen van een verwarde man met vuurwapen. Dan waren die agenten of omstanders misschien wel neergeschoten geweest en was het ongeluk misschien ook wel gebeurd. Speculeren heeft geen zin. Je weet niet wat er dan was gebeurd.
Er is in de wet geregeld dat politie/ambulance/brandweer altijd voorrang heeft als ze optische en geluidssignalen voeren.
Dat jij iemand omver rijdt en daarvoor de bak in gaat is een heel ander verhaal. Jij bent niet onderweg naar een spoedmelding en jij rijdt niet met zwaailichten en sirenes.
En hé, misschien reed dat meisje wel met oordopjes in en hoorde ze de sirenes niet eens. Zo zie ik mensen vaak genoeg levensgevaarlijke dingen uithalen. Wiens schuld is dat dan?
Zolang je niet weet wat er is gebeurd kun je niet oordelen. Simpel als iets. Het enige feit hierin blijft dat het verschrikkelijk is voor alle betrokkenen.
15-03-2013 om 15:29 uur | xmischaaa

Mensen wacht de uitkomst van het onderzoek af. Wat heb je eraan om nu al de politie de schuld te geven. Misschien was het Memphis haar eigen fout wel, misschien had ze oortjes in met muziek hard staan of wat dan ook. Het is al erg genoeg wat er gebeurd is ongeacht wie zijn fout/schuld het is.
Ik wil de familie en vrienden van Memphis heel veel sterkte wensen
15-03-2013 om 15:26 uur | eindhovense66

IK ben het eens met dat die mensen het niet express doen maar ik vind het zo erg dat als wij iets harder rijden en dan iemand omver rijden wij dik de bak in gaan omdat we beter op hadden moeten letten en hun er altijd vrij vanaf komen... Plus ze moeten eens stoppen met undercover agenten in auto's zette waarin ze niet te herkennen zijn als agenten... want waarschijnlijk als het een politieagent was met harde sirene en duidelijk een politie auto had die dame van 18 het misschien wel overleefd...
15-03-2013 om 15:24 uur | loontje

Hmm, volgens mij is het artikel aangepast want ik lees toch echt: "Hierbij reed de politie met zwaailichten en sirenes." De politie had dus voorrang en ontheffing voor de verkeersregels.
Het is een verschrikkelijk ongeval en ik wens de nabestaanden, betrokkenen en collega's heel veel sterkte toe.
Ik vind het trouwens wel apart dat een familielid zegt dat ze als idioten hebben gereden, was dat familielid erbij dan?
Niemand kan en mag oordelen over deze situatie als hij/zij er niet bij is geweest.
Bovendien zie ik in de reacties een hoop onjuistheden:
@ authoritieswatcher, een bromfietser is geen zwakkere verkeersdeelnemer. Alleen fietsers en voetgangers zijn dat. Een bromfietser is gelijkwaardig aan een automobilist.
@ anderen die zeggen dat de politie uit had moeten kijken, beide partijen hadden dat gemoeten. Misschien hebben ze dat ook wel gedaan, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. In de wet is geregeld dat een voorrangsvoertuig dat optische en geluidssignalen voert ontheffing voor de verkeersregels heeft en voorrang heeft.
Zoals eerder al is gezegd, laat het beoordelen/veroordelen/bekritiseren etc. over aan mensen die er verstand van hebben en die daadwerkelijk weten wat er is gebeurd.
[Bericht gewijzigd door 'xmischaaa' op 15-03-2013 om 15:25]
15-03-2013 om 15:16 uur | xmischaaa

veel sterkte voor de nabestaande,volgens mij schrijft de verkeerswet voor gebruik van zwaailicht en sirenes
en rood licht met gepaste snelheid passeren
15-03-2013 om 15:14 uur | chico2

Sterkte voor de nabestaanden en iedereen die bij het ongeluk betrokken is of het hebben zien gebeuren. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten.
Jammer dat veel mensen zoiets weer aan grijpen om de politie zwart te maken. Zo'n ongeluk kan overal gebeuren ... het is tragisch en er wordt onderzoek gedaan !
Ze waren onderweg naar een noodgeval en dan hebben ze bepaalde ontheffingen. De meeste keren gaat dat goed, nu helaas niet. Maar doe nu niet alsof ze dit expres hebben gedaan zeg. Dat verdienen ze niet.
15-03-2013 om 15:09 uur | audrey1972

@vrolijk
Mooi gezegd, ik ben het helemaal met u eens. Erg veel sterkte aan de nabestaanden!
15-03-2013 om 15:05 uur | missmuisje

Het laatste wat ik hier ga plaatsen. Mensen moeten gewoon even nadenken en zichzelf even verdiepen in de regelgeving omtrent de politie en zijn macht/ontheffingen.
Nogmaals Politie heeft ontheffing om verkeersregels te mogen "overtreden". Ik ga hier niet heel de wetgeving neer zetten, daar is google voor. dit geldt ook voor onopvallende voertuigen
Hieronder een filmpje (mits OB deze niet weghaald), waarin de politie uitlegt dat ze het wel mogen
http:/www.youtube.com/watch?feature=playerembedded&v=PavtqrC55yM
[Bericht gewijzigd door 'rsf' op 15-03-2013 om 15:03]
15-03-2013 om 15:02 uur | rsf

mensen , hou eens op met die respectloze discussie, want dat is het, respectloos tegenover alle betrokken van dit ongeval. niemand heeft hiervoor gekozen, de politie niet, zij niet. er is niemaand bij gebaat om hier een hoop ophef te maken, wens liever de nabestaanden sterkte ipv te gaan zeuren.
15-03-2013 om 15:01 uur | vrolijk

De vrouw is dood om niks.
Stuitend om dan die onzin op te hangen dat het haar eigen schuld zou zijn. De enige oorzaak is het negeren van de verkeersregels door de politiewagenbestuurder.
15-03-2013 om 14:42 uur | doeterniettoe
De suggestie dat de burgers maar het risico moeten dragen is gewoon stuitend.
Het is een broodje aap en lachwekkende nonsense dat een door rood rijder voorrang zou hebben volgens de markeringen of regels.
Dat een ongemarkeerd politievoertuig voorrang mag verwachten zonder signalen te voeren is gewoon even grote onzin. Hoe zou de burger moeten weten dat het politie is.

Laat je nakijken, hoepel op en hang die kletsverhalen maar op bij bruiloften en partijen.
[Bericht gewijzigd door 'antjeha' op 15-03-2013 om 15:01]
15-03-2013 om 14:57 uur | antjeha

knap dat iedereen het al weet, op dit moment past volgens mij alleen:
Sterkte aan de nabestaande en betrokkenen.
uit het onderzoek zal hopelijk de toedracht duidelijk worden.
voor die tijd is conclusie's trekken volgens mij niet mogelijk!
15-03-2013 om 14:51 uur | ocheijne

De politie zijn ook gewone mensen, en niemand weet de reden hoe en wat er precies gebeurt is, een ding is zeker dat het gewoon klote is hoe dit is afgelopen. Ik wens de nabestaande sterkte toe. En voor de bestuurder ook want zijn leven gaat verder en gaat niet in de koude kleren zitten.
Ik ken diverse mensen in mijn omgeving die een dodelijk hebben meegemaakt en zijn nooit meer de oude geworden. helaas gebeuren ongevallen met dodelijk afloop nog veel te veel.
Het is erg wat er gebeurt is, zeer heftig, maar let op morgen ben jij misschien wel een chauffeur met dodelijk afloop en dan zeggen we niks over de schuldvraag, iemand uit het leven beroven in de bloei van zijn leven kan nooit met opzet gebeuren. rust zacht vrouwke
15-03-2013 om 14:49 uur | buschauffeur

De politie mag zich als voorrangvoertuig gedragen zonder zwaailichten en/of Sirenen. Even wat meer verdiepen in de regelgeving voordat je iemand de schuld gaat geven.
Laat het onderzoek nou maar door de professionals gebeuren.
15-03-2013 om 14:48 uur | rsf

[Bericht is verwijderd door 'doeterniettoe']
15-03-2013 om 14:46 uur | doeterniettoe

Ik heb ze voorbij zien rijden op vanaf de kastanjelaan richting noord-brabantlaan. Op dat moment hadden ze zwaailichten EN sirenes aan..
15-03-2013 om 14:44 uur | robgeerts

Verdomme! En indirect veroorzaakt door een vuurwapen?! Alleen een verwarde man had niet de aandacht getrokken van een compleet arrestatieteam.
Heel veel sterkte aan de nabestaanden! Dit is echt een mega-drama!
15-03-2013 om 14:43 uur | reaguurder

Vreselijk voor de nabestaanden van het meisje en vreselijk voor degenen die haar aangereden hebben. Niet te bevatten. Maar het zal nog moeten blijken na onderzoek hoe dit heeft kunnen gebeuren. En zelfs dan nog is de vraag, in hoeverre kun je iemand als schuldige aanwijzen. Niemand heeft dit gewild,toch!
15-03-2013 om 14:42 uur | narsis

[Bericht is verwijderd door 'doeterniettoe']
15-03-2013 om 14:42 uur | doeterniettoe

15-03-2013 om 13:53 uur | doeterniettoe
Ondanks hun onopvallende auto's rijden ze naar een arrestatie wel met zwaailichten en sirenes aan
Hoe komt U op het idee dat er met sirene werd gereden?
In het artikel staat "Hierbij reed de politiewagen met zwaailichten aan".
Dus hoogstwaarschijnlijk is er alleen met zwaailicht gereden en dan hebben zij niet de bevoegdheid die zij hebben als zij met zwaailicht EN sirene hadden gereden!
Wel het artikel goed lezen!
15-03-2013 om 14:42 uur | loritta

wat een discussie weer...bah.
het enige wat ik wil zeggen is, heel veel sterkte voor de nabestaanden , maar ook voor de bestuurder van de politieauto. en degene die er getuige van waren.
15-03-2013 om 14:41 uur | vrolijk

@loritta
Incorrect, politie mag spoedritten rijden zonder ogs (Optisch en Geluids signalen), dus ook door rood.
15-03-2013 om 14:39 uur | rsf

[Bericht is verwijderd door 'doeterniettoe']
15-03-2013 om 14:36 uur | doeterniettoe

Volgens mij staat er dat het een 'onopvallende' auto van de politie was.
En even later staat er dat deze auto met zwaailicht reed.
Dat is dus onvoldoende! Zij hebben pas voorrang als ze met zwaailicht EN sirene rijden!
15-03-2013 om 14:35 uur | loritta

Ik weet niet hoe het met dt ongeluk zit.Maar een tijdje geleden was er wel een onderzoek en daar kwam uit dat de politie veel ongelukken veroorzaakt.Verder veel sterkte voor de nabestaande want het zou je dochter/zus maar zijn.
15-03-2013 om 14:34 uur | tiswe

Er is een regel dat men hulpverlenings-voertuigen met optische en geluidssignalen altijd voorrang moet verlenen ! Het is daarom niet eerlijk om deze politie mensen zo direct te beschuldigen van wangedrag terwijl ze hun (gevaarlijk) werk doen. Wat zou je zelf zeggen en klagen als hulpverleners te laat bij jou aankomen als jezelf in nood bent ? Maar. . .tegenwoordig heeft men vaak een koptelefoon op met keiharde muziek, of men is alsmaar aan het bellen, zodat men niks meer hoort of ziet en totaal niet meer in de gaten heeft wat er om zich heen op de weg gebeurd. Ik wil natuurlijk wel duidelijk aangeven dat ik niet weet of dat, in dit geval, ook een rol heeft gespeeld.
Verder moet iedereen goed opletten in het verkeer. En dat is niet eenzijdig.
Verder, heel veel sterkte aan alle betrokkenen.
. .
Enne joep2 (14.33) we kunnen het niet beter verwoorden.
[Bericht gewijzigd door 'clo' op 15-03-2013 om 14:44]
15-03-2013 om 14:34 uur | clo

[Bericht is verwijderd door 'doeterniettoe']
15-03-2013 om 14:33 uur | doeterniettoe

De grootste aso s reageren richting politie weer negatief op een schoferende wijze.
15-03-2013 om 14:33 uur | joep2

@ doeterniettoe: Citaat "de fouten van de andere weggebruiker zo onwaarschijnlijk waren dat de bestuurder hiermee geen rekening hoefde te houden. (hr 22 mei 1992, NJ 1992/527 (ABP/Winterthur). Het betekent dat in de praktijk overmacht niet snel wordt aangenomen."
15-03-2013 om 14:28 uur | authoritieswatcher

Verschrikkelijk, je krijg zulke bericht maar thuis, ik kan er helaas over meepraten.
En voor de bestuurder van die auto is het ook ontzettend erg.
Nabestaanden heel veel sterkte, en ook chauffeur en medepassagiers veel sterkte.
Niemand vraagt om zoiets, het heet niet voor niets 'ongeluk', maar het is erg triest.
15-03-2013 om 14:27 uur | ans99

[Bericht is verwijderd door 'doeterniettoe']
15-03-2013 om 14:16 uur | doeterniettoe

@authoritieswatcher
Wat is dat nou voor een klets?
Het AT denkt in dit geval echt niet "O laat ik volgende week nog een kind dood rijden"
Nogmaals zie mijn tekst die ik eerder geplaatst heb.
15-03-2013 om 14:14 uur | rsf

Als ik een zwakkere verkeersdeelnemer overhoop rij moet IK aantonen dat die nalatig was. Bij voorbaat ligt - volgens de wet - de schuld bij de automobilist. Dus nu ook. Maar die schofterige ambtenaren zullen er wel weer een corrupte draai aan geven zodat ze het volgende week W E E R kunnen doen.
15-03-2013 om 14:11 uur | authoritieswatcher

Vreselijk voor de nabestaanden, heel veel sterkte!
Laat eerst eens goed uitzoeken wat er precie gebeurt is voor je vanalles gaat roepen.
15-03-2013 om 14:10 uur | inbi

Als ze de verkeersregels kent en de politie had zwaailicht en sirene aan, dan had zij toch op moeten lettrn of ben ik nou gek?! Maar nog sterktr voor de nabestaanden!
15-03-2013 om 14:05 uur | pim97

[Bericht is verwijderd door 'doeterniettoe']
15-03-2013 om 14:05 uur | doeterniettoe

@rsf en @bram1041: uitstekend verwoord en derhalve volledig mee eens. Desalniettemin: sterkte voor de betrokkenen en nabestaanden. Niemand 'vraagt' om een ongeluk, laat staan om slachtoffers.
15-03-2013 om 14:03 uur | marcelvds04

@antwan Zie mijn eerdere reactie.
Denk je nou serieus dat de politie nu vrolijk aan het rondhuppelen is, dat hun nergens last van hebben?
15-03-2013 om 14:03 uur | rsf

Gewoon heel triest dit ongeval. De diversiteit aan opmerkingen zijn wel heel erg voorbarig zolang er geen onderzoek is gedaan.
15-03-2013 om 14:02 uur | sbok1250

nood situatie of niet
ze hebben gewoon uit te kijken hun zijn diegene die op een nood oproep afgaan
en daarbij mogen ze andere mensen niet in gevaar brengen
15-03-2013 om 14:00 uur | antwan

Sterkte voor familie en vrienden van het meisje, maar ook voor de mensen van de politie en andere hulpdiensten. Laten wij hier a.u.b. niet over de schuldvraag discussiëren. Of de bestuurder in de politieauto nu een fout heeft gemaakt of het meisje, maakt even niet uit. Het is voor alle betrokkenen een trieste zaak en niemand heeft met opzet een ongeluk veroorzaakt !

[Bericht gewijzigd door 'elsje' op 15-03-2013 om 14:00]
15-03-2013 om 14:00 uur | elsje

Mensen... alsjeblieft... De politie reed met spoed, die mensen zijn getraind en rijden als het goed is niet harder dan hun vrijstelling toelaat.
De vrouw stak onverwacht over, onverwacht..! Ook een bus had hier kunnen rijden en het dus niet verwacht en wellicht ook niet meer kunnen remmen. Had "anja1965" dan ook geroepen "spoed of niet, veiligheid eerst". Ik denk het niet, dan was het "domme pech" geweest waarschijnlijk...
15-03-2013 om 13:57 uur | bram1041

@rsf. Uitstekend verwoord.
15-03-2013 om 13:56 uur | butofcourse

@anja1965 @boere002 @ookeenreactie
De mannen van de AT rijden niet voor de grap zo hard en al helemaal niet omdat ze het zo leuk vinden. Deze mannen worden ingezet voor heftige en vuurwapen gevaarlijke inzetten, eigen veiligheid gaat eerst, echter is niet bekend hoe het is gebeurd en hoeft het helemaal niet de fout van de politie te zijn.
Laat dit soort dingen maar over aan het onderzoeksteam die zoekt alles grondig uit, laten we het eerst maar eens denken aan het slachtoffer en de familie! Heel veel sterkte.
15-03-2013 om 13:54 uur | rsf

veel sterkte voor de nabestaande en betrokkene!
15-03-2013 om 13:54 uur | bibi

[Bericht is verwijderd door 'doeterniettoe']
15-03-2013 om 13:53 uur | doeterniettoe

spoed of niet , veiligheid eerst!
15-03-2013 om 13:50 uur | anja1965

Ongelooflijk en hoe is het mogelijk/heftig...sterkte voor de nabestaanden!...
15-03-2013 om 13:43 uur | boere002

Ik heb ze vaak/veel zien scheuren over die busbaan, ze rijden als gekken! rip en veel sterkte voor de nabestaanden.
15-03-2013 om 13:41 uur | ookeenreactie

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.