Simone Groenenboom uit Roosendaal wereldkampioen nagelstyliste: 'Om je nagels bij af te bijten'

ROOSENDAAL - Het was zaterdag een mooie dag voor Simone Groenenboom uit Roosendaal. De 37-jarige is in Duitsland tot beste nagelstyliste ter wereld verkozen. "Het was heel spannend, maar het is toch gelukt."

Het is een hele eer al om mee te mogen doen aan het wereldkampioenschap. "Daar mogen alleen deelnemers naartoe die in hun eigen land kampioen zijn, en daar hoorde ik ook bij." In totaal deden 22 landen mee, waaronder veel Europese landen, Kazachstan, Israël en de Verenigde Staten.

Beste gelnagels ter wereld
Groenenboom won in de categorie gelnagels. "Daarbij moet je een set nagels maken die extreem lang zijn. Ook zijn deze heel gedetailleerd. Zo maak je diepe groeven en moet je verplicht een witte rand aanbrengen."

In totaal kreeg de nagelstyliste uit Roosendaal 106 van de in totaal 120 punten. En dat was genoeg voor de overwinning.

'Eerst wat gefreumel'
Voor Simone begon de fascinatie met nagels zo'n zes jaar geleden. "Toen ben ik zelf begonnen met nagels gaan zetten. Eerst was het heel wat gefriemel. Daarna ben ik een opleiding gaan doen. En dat ging steeds beter, hoewel het ook steeds moeilijker werd." 

Na het Nederlands kampioenschap is ze nu dan ook wereldkampioen. "Ik kan het nog steeds niet geloven, maar ik denk dat het 't toch echt waar is en geen droom."

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 16 maart 2013 - 23:38
Auteur: Bert van Doorn