Yasin Torunoglu volgt Mary Fiers op als wethouder in Eindhoven

EINDHOVEN - Het 30-jarige Eindhovense raadslid Yasin Torunoglu is de nieuwe wethouder voor de PvdA in Eindhoven. Hij volgt Mary Fiers op, die vorige week vertrok omdat de verhuizing van een woonwagenkamp onder haar leiding uit de hand was gelopen.

Torunoglu neemt ook het vervolg van de problematische woonwagenverhuizing op zich, zei PvdA-fractievoorzitter Mieke Verhees maandag.

'Frisse blik'
Sinds 2006 is Torunoglu gemeenteraadslid voor de PvdA. Omdat hij wethouder wordt, stopt hij met zijn baan bij Essent. Na het vertrek van Fiers was de PvdA op zoek naar iemand met een 'frisse blik' en is daarom gekozen voor Torunoglu, die ook al meedeed aan de Tweede Kamer-verkiezingen en al eerder in aanmerking kwam voor de positie van wethouder.

Zelf zegt Torunoglu er helemaal klaar voor te zijn. "Het is mijn droombaan om in mijn eigen stad aan de slag te gaan om bij te kunnen dragen aan een sociaal Eindhoven met gelijke kansen voor iedereen. Tenslotte heb ik die zelf ook gehad."

Woonwagendebacle
Door een gebrek aan controle was het mogelijk dat een ingehuurde projectleider de kosten van de verhuizing van woonwagenkampbewoners in Eindhoven uit de hand liet lopen en wellicht fraudeerde. Een bedrag van 2,2 miljoen euro dat aan de betrokken woonwagenbewoners is uitgekeerd voor verhuizing of schade, kan niet worden gerechtvaardigd. De schade voor de gemeente is geschat op één miljoen euro.

De verhuizing is nog niet afgerond en bovendien is de gemeente nog met woonwagenbewoners, de woningbouwvereniging en projectontwikkelaar in conclaaf over de financiën.

print corrigeer
Publicatie: maandag 18 maart 2013 - 12:15
Auteur: Bert van Doorn