Lugubere vondst: dode man in koffer net over grens bij Achtmaal

ACHTMAAL/WUUSTWEZEL - Net over de grens bij Achtmaal is zondag een lijk in een koffer gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie in Antwerpen gaat het om een onbekende man. Kranten houden rekening met een afrekening in het Nederlandse criminele milieu.

Het stoffelijk overschot was achtergelaten op een afgelegen weg in het buitengebied van Wuustwezel, op enkele honderden meters van de grens met Nederland. Een wandelaar deed de macabere vondst zondagmiddag.

'Afrekening Nederlandse criminelen'
Volgens de Vlaamse krant Gazet van Antwerpen zou de politie een afrekening binnen het Nederlandse criminele milieu niet uitsluiten. Woordvoerder Paul van Tigchelt van het parket in Antwerpen noemt dat 'pure speculatie van de krant'. Ook de krant Het Nieuwsblad meldt dat er wordt gedacht aan een afrekening in het criminele circuit.

Volgens de Gazet van Antwerpen zou justitie in Belgiƫ alleen hebben gezegd dat het om een man gaat en dat het slachtoffer op een gewelddadige manier om het leven kwam. Onder leiding van een onderzoeksrechter wordt een groot onderzoek gedaan naar de de dood van de nog onbekende man.

print corrigeer
Publicatie: maandag 8 april 2013 - 10:57
Auteur: Robert te Veele